Recept på kanelbullesockerkaka

Kök

Gillar du sockerkaka? Då kommer du älska kanelbullesockerkaka. Här är receptet på kakan som kommer göra succé till fikastunden.

Recept kanelbullesockerkaka

175 g smör

2 1/2 dl strösocker

2 ägg

3 dl crème fraiche

4 1/2 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 msk bakpulver

1 krm salt

Fyllning sockerblandning:

1 dl strösocker

1 1/2 matsked kanel

1 1/2 matsked mortlade kardemummakärnor


Så gör du:

1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Smält smöret och lägg i sockret. 

3. Blanda ner äggen ett och ett, och därefter créme fraichen.

4. Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål och blanda med resten av smeten.

5. Blanda samman socker, kanel och kardemumma

6. Smöra en sockerkaksform och lägg i ströbröd

7. Häll i hälften av smeten, strö sedan över hälften av sockerblandningen

8. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande sockerblandning. 
Till sist duttar du över 2 msk smör.

9. Kakan ska gräddas i 45-60 min.


Testa en glutenfri variant!
Byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix och köp ett glutenfritt ströbröd.    

Tips: För ett extra fint resultat – pudra sockerkakan med florsocker när kakan svalnat. 

 


Vi i villa tipsar dig

13 november 2015
Mer om Kök

Tipptopp köksgolv – så hittar du rätt

Kök Innan du beslutar dig för köksgolv är det viktigt att planera hur mycket golvet får kosta, vilken funktionalitet som är viktig för dig samt vilket golv som faller dig i smaken. Här visar vi dig hur du hittar rätt köksgolv.

Dags att renovera köket - så börjar du

Kök När du ska renovera köket är det skönt att ha en checklista. Planera ditt framtida kök och bestäm vilken typ av arbetskraft du behöver. Välj ut rätt...

Koka egen jordgubbssylt

Kök När du ska koka sylt gör det inget om jordgubbarna är tryckskadade, fula eller övermogna, det blir gott ändå. Här är ett enkelt recept från My Feldts...

Konditorn som vill väcka vår kärlek till naturen

Kök Hon valde restaurangskolan för att hon gillade att vika servetter. Idag börjar hon varje dag med en bulle. Nu släpper konditorn My Feldt sin första bakbok där hon utgår ifrån naturen, årstiderna och säsongens råvaror – men utan att nämna orden ekologiskt eller hållbart en enda gång.

Recept på läskande syrensaft

Kök Fullt av blommande syrener i trädgården? Passa på att kapsla in smaken av sommar och gör syrensaft. Här är ett recept från My Feldts bok Blåbärssnår,...

Sveriges Mästerkock om kycklingfötter, tävlingsnerver och Frankrike...

Kök Erik Hammar är Sveriges Mästerkock 2018. Här delar han med sig av sina bästa tips till hemmakocken, berättar om sin passion för matlagning och varför...

Årets hetaste kökstrender

Kök Mörkare stensorter, tvåfärgad inredning och fler prydnadsföremål. Inredningsbloggaren och journalisten Maria Soxbo berättar om årets kökstrender. 

Laga mat utan socker med stjärnkockens hjälp

Kök När Björn Frantzéns dotter Leiah fick diabetes tvingades familjen förändra sina matvanor. Nu vill stjärnkocken hjälpa andra att kunna laga god...

5 vanliga misstag när du planerar köket

Kök Alla vill vi ha ett kök att trivas i och som är en fin samlingsplats för hela familjen. Den som ivrar iväg missar ett par saker. Här listar vi 5 misstag...