Annons
Smidiga bänkbelysningen T4 från Marbodal bygger endast sju millimeter.
Smidiga bänkbelysningen T4 från Marbodal bygger endast sju millimeter.

Förnya i köket!

Kök- och matsalsmöbler

Sugen på att förnya köket utan att byta ut det helt? Vi har letat reda på de senaste innovationerna och fiffigaste lösningarna. Både för små och stora plånböcker.

Av: Susann Gson Engqvist, ViV nr 2/2011, 08 februari 2011

Att byta luckor kan verkligen ge ett helt nytt utseende åt köket.

De vita luckorna kommer från Härjedalskök som gör gratis hembesök.

1. Nytt liv i luckan

Det är sällan stommarna i köksskåpen är utslitna. Har ditt kök standardmått går det ofta enkelt att bara byta luckorna. Givetvis kan du måla eller lacka om dem också. Det är inte helt enkelt att få det jämnt och snyggt själv, har du höga krav bör du lämna in dem för lackering, kostar från drygt 200 kronor per lucka. Vänd dig till ett lackeringsföretag (billackering, industrilackering). Vill du sätta lite mer personlig och konstnärlig prägel på luckorna med exempelvis en schablonmålning, ta en titt på vår artikel ”Så målar du köksluckorna själv” på www.viivilla.se

Annons

SharpXtreme från OBH Nordica är en riktig proffsslip som slipar i två steg. Pris cirka 1000 kr.

2. Uppgradera köksredskapen

Slöa knivar gör ingen glad! Se över dina redskap och rensa bort det som är fult, trasigt eller som du aldrig använder. Lämna in dina gamla knivar på slipning, eller investera i en knivslip och gör det själv. Vill du att ett proffs ska ta hand om dina knivar kan du via sajten www.knivslipning.wordpress.com få tips på ett sliperi i din närhet. Tre tips för dig som bor i storstad: Stockholm: www.knivkultur.se Göteborg: www.sliperismide.se Malmö: www.mohac.se


Läcker som en karamell är kyl-frysskåpet Linea F32BCVE från Smeg. Energiklass A+, cirka 20 000 kronor.

3. Ny maskinpark minskar miljöpåverkan

Nya vitvaror är förstås en större investering, men börjar de gamla trotjänarna sjunga på sista versen ska du inte tveka. Nya kyl- och frysskåp har betydligt bättre energiekonomi och idag finns det diskmaskiner som inte behöver mer är sju liter vatten för att diska skinande rent. Bra för både miljö och plånbok!

4. Säkra för de små

Om familjen utökats sedan senaste köksrenoveringen är det hög tid att börja tänka på säkerhet. Förvissa dig om att ditt kök har:

 • En spis med hällskydd och som inte går att välta.
 • En ugn med barnsäkert lås och lucka man inte kan bränna sig på.
 • Diskmedel, kemikalier, knivar, vassa mixerblad och små köksmaskiner säkert förvarade.
 • Bortplockade dukar eller annat som barnet kan dra i och få saker över sig.
 • Kökslådor som inte går att dra ut för att klättra på.
 • Vitvaror och andra maskiner, exempelvis kaffebryggare, som inte går att välta över sig.
 • Petskydd i kontakterna, hörnskydd och en barnstol det inte går att klättra på.

 

5. Mindre os

Mieles nya, eleganta kolfilterfläkt DA 7000 är futuristiskt inspirerad med sobert designad kåpa. Finns både för väggmontering och fritt hängande montage och styrs med touchkontroll. Pris cirka 20 000 kronor.


 6.Vardagslyxigt vatten

En vattenkran som kan leverera färdigkolsyrat vatten är ingen ouppnåelig lyx för de flesta, liksom en riktigt bra blandare. Moderna blandare är betydligt mer energisnåla, vattenbesparande - och nästan alltid snyggare - än äldre modeller.

Med en riktig high-tech-vattenkran, Mora Styxx, kan du sköta temperaturväxling, vattentryck och strålbild med ena handen medan du med den andra handen tar hand om disk, barn eller matlagning. Pris cirka 12 000 kronor.

7. Smulfritt


Lilla, men kraftfulla, handdammsugaren Dustbuster Pivot från Black and Deckers har flexibelt munstycke vridbart i 200 grader. Fixar smulorna i ett nafs! Pris cirka 800 kronor.

Är köket rent blir det genast mycket trivsammare. Satsa på lättillgänglig städutrustning, som exempelvis en minidammsugare som barnen tycker är roligt att använda själva. En hederlig gammal sopborste/skyffel för golvet drar dock bara användarens egen energi och borde inte vara så sällan sedd i moderna kök som den tyvärr är. Byt eller tvätta disktrasorna ofta så de inte sprider unken lukt och bakterier, köp gärna några med kul mönster eller text, det piggar upp.

8. Bra belysning för bänk och bord

Ny belysning kan göra underverk för arbetsglädjen och samvaron i köket. Detta är extra viktigt att tänka på:

 • Satsa på riktigt bra allmänbelysning i taket samt ljusstark arbetsbelysning vid bänkarna.
 • Kontrollera att inte armaturerna bländar någonstans.
 • Om du installerar takspottar: Kontrollera så att inte öppna skåpluckor hamnar för nära armaturerna så att det blir brandfarligt.
 • Välj ljuskällor med ett varmt ljus så känns köket extra ombonat.
 • Häng pendelarmaturen 55-60 centimeter över matbordet, då skymmer den inte bordsgrannen.
 • Installera dimmer på så många ställen som möjligt, det ger ett flexibelt ljus.

Tag gärna en belysningsexpert till hjälp för att få maximal effekt, det har hänt mycket på senare år, särskilt inom den energisnåla LED-tekniken.


En bänklyft som sänker och höjer bänkskivan ger gott om utrymme för exempelvis rullstol. Finns med manuell eller motordriven justering. Athena Nordic.

9. Åldras värdigt tillsammans

Har du och ditt kök kamperat ihop länge kan du behöva göra vissa justeringar för att ni ska kunna fortsätta leva lyckliga tillsammans. Redan i 40-årsåldern behöver man exempelvis dubbelt så mycket ljus som när man var 20 och behovet bara ökar med åren. Byt till ljusstarkare armaturer och välj lågenergilampor av hög kvalitet som ger betydligt bättre ljus än billigare varianter. Men låt de unga klättra upp och byta taklamporna, i köket sker många onödiga fallolyckor!

Andra bra hjälpmedel för en bekvämare och säkrare kökstillvaro är spisvakt som stänger av spisen automatiskt, halkskydd under mattorna och givetvis brandvarnare. Numera finns även många bra hjälpmedel för att exempelvis öppna tröga burklock eller få bättre grepp om mjölktetran.


Hissa upp redskapen i taket med Ikeas takhängda hylla "Kroken", 249 kronor.

10. Utnyttja de tomma ytorna

Är köket trångt och dina lådor, skåp och bänkar känns överfulla - ställ dig mitt i rummet och se dig om i 360 grader. Troligen finns det väggar som kan bära både tallrikshyllor, knivlister och kanske till och med köksmaskiner. Glöm heller inte heller taket - hissbara takhyllor är både praktiskt, utrymmessparande och ser charmigt ut.11. Spisa med stil

Nya tallrikar, bestick och uppläggningsfat, gärna i någon färg eller mönster som du blir glad av, sätter onekligen guldkant på köttbullemiddagen. Servetter och fina bordstabletter är också ett enkelt sätt att göra matbordet och måltiden mer inbjudande.

Ny servis behöver inte kosta en förmögenhet men gör varje måltid lite ny. Maskindiskbara och mikrosäkra stengodsservisen "Färgrik" finns i flera färger och kostar 299 kronor på Ikea. Innehåller 18 delar; sex tallrikar (24 cm), sex assietter (21 cm) samt sex djupa tallrika


Marknadens snabbaste avfallskvarn, Unistone 450 är CE-godkänd och kostar cirka 4 000 kronor på Greenloop.

12. Mal ned matresterna

En avfallskvarn är numera inte bara något man ser i amerikanska filmer, idag tilllåter flera kommuner egen kvarn i villan. Organiskt avfall sönderdelas till millimeterstora bitar som kan spolas bort med vanliga avloppsvattnet. Mindre mängd sopor (kanske kan du beställa glesare soptömning?), mindre jobb och mindre miljöpåverkan.

 

 

13. Strukturera livet på väggen


Anslagstavla av tunn självhäftande folie, enkel att sätta upp och lämnar inga märken. 1x1 meter. Du kan både skriva med tavelkrita och fästa självhäftande notisar. 729 kronor Fern Living/Favoritsaker

Att belamra kyl och frys med kom-ihåg-lappar, vykort och skol- eller träningsscheman gör att köket ser rörigt ut, hur välstädat det än är för övrigt. Satsa på en riktigt snygg - och rejäl! - sambandscentral. Är familjen stor med många aktiviteter kan det vara en god idé att låta varje familjemedlem ha varsin anslagstavla att ansvara själv för. Glöm inte att rensa bort inaktuell information då och då.


 

14. Ha alltid handduken redo

Läs även:

Lyft köket med ny bänkskiva

Bänkskivan är viktig i ett kök, dels för att den fungerar som din främsta arbetsplats, dels för att den syns så väl. Se här hur du kan byta ut bänkski...

Utnyttja lådan eller skåpdörren i köket till att hänga kökshandduken på en handduksstång i borstat rostfritt stål. Du slipper fula borrhål och stången kan lätt flyttas när du vill. Passar skåpdörr/lådfront med djup 2 centimeter. Pris 139 kronor. smartasaker.se


 

15. Ge golvet ett lyft

Ett golv som onekligen drar blickarna till sig är nya högblanka laminatgolvet Ocean från Forbo Flooring. Golvet läggs enkelt utan lim med klick-teknik och finns även i svart, grått, blått och bordeaux. Pris cirka 300 kronor/kvadratmeter.


Smidiga kassar

16. Sopsortering, ett problem

Kassar är lätta att transportera och tar liten plats. Set "Returen" om fyra kassar med bärhandtag och tryckknappar som gör det möjligt att sätta ihop kassarna. Tillverkat i nonwoven med laminat. Längd 31,5 centimeter, bredd 31,5 centimeter och höjd 43,5 centimeter. Pris 185 kronor på www.forvara.se


 

Färdiga satser

Tre behållare 2x12 liter samt 1x7 liter. För komposterbart avfall, återvinningsbart material och restavfall. 149 kronor, Clas Ohlson.

 

 

 

 


Tina Björeman, Inredare, Ikea.

Om du har 5 000 kronor

"Ska du inte byta luckor eller vitvaror räcker 5 000 kronor långt. Mitt förslag är att du börjar med att satsa på insidan och funktion, det finns många lösningar som underlättar vardagen. Rejäla besticklådor, tallrikshållare och annan skåpsinredning som gör det enklare att hålla ordning ger köket både ett utseendemässigt lyft och du slipper gräva och leta.

När det gäller förvaring utanför skåp och lådor rekommenderar jag systemet "Asker", med exempelvis ett hopfällbart diskställ som spar mycket plats på diskbänken. Här finns också pappersklämmor att fästa på väggen för recept och inköpslistor. Även serien "Kroken" har smarta lösningar som en takhängd redskapshylla och en liten hylla för kryddorna du använder dagligen.

Vill du snabbt förändra intrycket i köket tycker jag att du ska ta en titt på stänkskyddet "Fastbo". Det är fräscha, smutsavstötande väggplattor som dessutom är vändbara så att du får två färger eller mönster att variera med."

 


Magnus Wictor, Butikschef/Marknadskoordinatör, Noblessa.

Om du har 10 000 kronor

"Tänker du lägga ned ungefär 10 000 kronor på att förbättra din köksmiljö tycker jag att du ska satsa på belysningen. Antingen kompletterar du det du har, eller så byter du ut den helt. Belysning som sitter i sockeln samt under och över väggskåpen är effektfullt och finns hos Noblessa i många varianter, bland annat många nya häftiga LED-belysningar. Förutom att det är ett enkelt sätt att lyfta kökets utseende spar LED även energi."

 

Är köket litet?

Satsa på ljusa färger, metall och glas, skjutbara luckor samt riktigt bra belysning. Undvik stora, mönstrade gardiner eller mattor och håll fönsterbrädorna rena från onödiga prylar.

Köpinformation:

Ikea www.ikea.com 0775-700 500

Marbodal www.marbodal.se 0502-170 00

Jula www.jula.se 0511-34 20 00

Favoritsaker www.favoritsaker.se 08-645 75 70

Mora armatur www.moraarmatur.se 0250 - 59 60 00

Greenloop https://www.greenloop.se 070-220 02 68

Ellos www.ellos.se 033 - 33 000

OBH Nordica www.obhnordica.se 08-445 79 00

Ittala www.ittala.com

Frapp https://www.frapp.se 0418-403040

Athena Nordic www.athenanordic.se 023 - 79 22 00

Smartasaker https://www.smartasaker.se 08-736 09 99

Härjedalskök www.harjedalskok.se 0684-655 50

Knivkultur www.knivkultur.se

Sliperismide www.sliperismide.se

Mohac www.mohac.se

Miele www.miele.se 08-562 29 000

Black & Decker www.blackanddecker.se

Forbo Flooring www.forbo-flooring.se 031-89 20 00

Förvara.se - Forvara.se 08-282865

Clas Ohlson www.clasohlson.se 0247-445 00

08 februari 2011 Susann Gson Engqvist, ViV nr 2/2011
Annons
Annons
Mer om Kök- och matsalsmöbler

Så inreder du köket

Kök- och matsalsmöbler I dag är köket ett av hemmets mest värdefulla och högt aktade rum. Men hur ska man tänka vid inredningen av sitt kök och vilka köksmöbler ska man satsa på? Vi låter experterna avgöra. 

Snickra bästa kökshjälpen

Kök- och matsalsmöbler För att nå högst upp och längst bak i köksskåpen behövs en bra stege. En pall med uppfällbar stegdel kan vara lösningen.

Trendigt för tallrikar

Kök- och matsalsmöbler En tallrikshylla är utmärkt för förvaring av stora tallrikar som inte får plats i skåpen. Den här modellen har en ny, lite modernare, form.

Detaljerna gör det!

Kök- och matsalsmöbler Jo visst är det så! Det är de små detaljerna som gör det! När de är på plats - det är först då köket är klart. Smart smartare smartast! Här har du en rad idéer som gör köket praktiskt, snyggt och smart.

PotAid - Smarta prylen

Kök- och matsalsmöbler Fiffigt i köket. PotAid är slevhållaren som håller ordning på spisen.

Smarta prylen - kom hem till lagad mat

Kök- och matsalsmöbler Tillhör du dem som har ångest över vardagsmaten som alltför ofta blir för snabblagad? Läraren Annica Ingemarsson har tagit fram en gryta som lagar...

Kökshjälp!

Kök- och matsalsmöbler Nya prylar i köket piggar upp.

Miljöskribentens kök: - Vi gillar vintage

Kök- och matsalsmöbler Det viktigaste för att få ett miljösmart kök är vad du gör i det, säger Johan Tell. Själv satsar han på vego och vintage – det är dubbelt miljövänligt!

Vi i Villa-testet: Jakten på en god kopp kaffe

Kök- och matsalsmöbler Vi testar fyra olika espressomaskiner, och de bjuder på något för varje smak. Oavsett om du gillar läcker formgivning, smarta funktioner eller vill att...

Vi i Villas policy
Avbryt

Användarvillkor för Viivilla.se

Dessa villkor godkännes vid registrering av medlemskap. 

Som medlem hos Vi i Villa får du tillgång till en mängd olika förmåner och funktioner. Du kan bland annat ta del av exklusiva artiklar, instruktioner och guider, generösa erbjudanden, experthjälp, tävlingar och mycket mer. Du får även våra e-postutskick samt kan diskutera i forumet.

Användarvillkor

1. Allmän information

1.1.  Denna webbplats ägs och drivs av Bonnier Publications AB.

1.2.  Dessa villkor (”Användarvillkoren”) gäller för användande av webbplatsen.

1.3.  Genom att bli medlem på webbplatsen bekräftar du ditt samtycke till dem vid varje tillfälle gällande villkoren för webbplatsen.

 

2.   Personuppgiftshantering

2.1.  Ditt medgivande
Läs igenom policyn innan du använder denna webbplats. Genom att använda webbplatsen samtycker du till att dina personuppgifter samlas in, används och överförs enligt vad som anges i denna policy och de dokument som denna policy refererar till. Om du inte godkänner denna policy kan du inte få tillgång till eller använda våra tjänster.

2.2.  Marknadsföring
När du skapar en profil på Viivilla.se samtycker du till att vi kontaktar dig med marknadsföring, som exempelvis erbjudanden från våra samarbetspartners inom allt från bygg till trädgård och inredning via brev, telefon och elektroniska medier (d.v.s. e-post, sms). Du kan även komma att mottaga marknadsföring för vin.

2.3.  Avregistrering från specifikt utskick
Du kan när som helst avregistrera dig från ett specifikt utskick genom att klicka på länken i botten av mejlet, eller återkalla samtycket genom att kontakta oss.

2.4.  Tredje parts behandling utanför Bonnierkoncernen
Bonnier Publications AB (556105-0351) är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen. Personuppgifter kan lämnas ut till våra samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall.

2.5.  Utlämning av personuppgifter till myndigheter
Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

2.6.  Vi i Villas kundregister och profilering
Kundinformation såsom namn- och adressuppgifter, e-postadress m.m lagras i Vi i Villas kundregister tillsammans med aktivitet som sker på sidan, som sedan kan komma att analyseras för att kommunicera relevanta och skräddarsydda annonser och utskick (också kallat profilering).

2.7.  Koncerngemensamt kundregister
Kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m.m lagras i ett koncerngemensamt kund- och användarregister hos Bonnier AB som äger Bonnier Publications/Vi i Villa. När du upprättar en profil samtycker du samtidigt till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer om det här.


3. Medlemskap hos Vi i Villa

3.1.  Användarvillkor som medlem hos Vi i Villa.
Som medlem i Vi i Villa får du tillgång till en mängd olika förmåner. Beroende på vilken typ av medlemskap du har kan du bland annat ta del av exklusiva artiklar, instruktioner och guider, generösa erbjudanden, experthjälp, tävlingar och mycket mer. Du får även våra nyhetsutskick samt kan diskutera i forumet.

3.2.  Pris
Det är kostnadsfritt att bli medlem hos Vi i Villa.

3.3.  Allmänna riktlinjer och regler för forum och kommentarsfält
Var trevlig, ha roligt och respektera varandra. Dela gärna med dig av erfarenheter, tips och råd i våra artiklar eller i forum. Det är inte tillåtet att annonsera på Viivilla.se (utan att betala). De erbjudanden och förmåner du erhåller i ditt medlemskap är personliga och får ej delas vidare.
Du får inte publicera länkar till din blogg på Viivilla.se.

3.4.  Etikett
Var artiga och positiva mot varandra samt använd ett vårdat språk.
Beskriv din profil med hjälp av trevliga bilder och sakliga texter. Inga former av pornografi, våld, rasism, annat stötande eller irrelevant material är tillåtet.
Undvik att använda versaler eftersom det uppfattas som om du skriker. Var även försiktig med att använda ironi. Det kan lätt missuppfattas. Det är inte tillåtet att uppge andra personers namn, kontaktuppgifter eller annan känslig information.

3.5.  Upprätta en profil
Viivilla.se och sajtens administratörer förbehåller oss rätten att blockera och/eller radera din profil tillsammans med samtligt innehåll du har laddat upp till Viivilla.se, inklusive foton, videos, ljud och texter, foruminlägg, kommentarer, blogginlägg, personliga meddelanden etc. Detta kan ske utan förvarning.

3.6.  Innehåll
Innehåll du publicerar på Viivilla.se är offentligt och ligger kvar som publicerat på sajten. Du kan inte själv ta bort materialet. Om du av exempelvis personliga skäl behöver ta bort innehåll, kontakta [email protected].

När du upprättar en profil på Viivilla.se godkänner du att eventuella krav och/eller straffrättsligt ansvar för material du har laddat upp, inklusive upphovsrätt, överförs till dig. Du godkänner också att Bonnier Publications AB inte hålls ansvariga för dina handlingar på Viivilla.se så långt möjligt enligt svensk lagstiftning.

Viivilla.se förbehåller sig rätten att när som helst ändra eller redigera villkoren och du godkänner att efterfölja alla tillägg och revideringar. Vi rekommenderar att du håller dig uppdaterad med våra villkor. Du hittar dem alltid längst ned på webbsidan.

3.7.  Din profil
Du måste vara 18 år för att upprätta en profil på Viivilla.se. Du är skyldig att lämna korrekta kontaktuppgifter. Var respektfull gentemot andra användare och administratörer. De lägger mycket tid och ansträngning på Viivilla.se av egen fri vilja. Viivilla.se är avsedd att vara en positiv och trevlig upplevelse för alla.

Viivilla.se registrerar din IP-adress i den händelse villkoren missbrukas och/eller material polisanmäls.

Var dig själv! Du bestämmer själv om du vill vara anonym på Viivilla.se (vi uppger inte ditt riktiga namn, kontaktuppgifter, e-postadress och liknande information utan ditt godkännande). Identitetsstölder är inte tillåtna, oavsett om identiteten tillhör en annan användare på Viivilla.se eller en verklig person.

Din inloggning och ditt lösenord är personliga. Lämna inte ut dina uppgifter till någon annan, då du kan hållas ansvarig för andras handlingar.

Det är inte tillåtet att länka till andra sidor från din profil (Facebook, bloggar, din personliga webbshop osv.). Länkar till olagliga, pornografiska, diskriminerande, rasistiska eller på annat sätt stötande material är inte tillåtna. Det kan leda till att din profil och dess innehåll raderas.

3.8.  Uppladdning av och länkar till material
Viivilla.se och Bonnier Publications är inte ansvariga (under kriminal- eller civilrätt) för material som våra användare laddar upp. Detta ansvar bär användaren.

Det är inte tillåtet att ladda upp material (text, bilder, videor, ljud etc.) som du inte innehar rättigheter till. Uppladdat material till Viivilla.se klassas som spridning, vilket är olagligt såvida inte:

Alla åsikter faller under svensk lagstiftning, inklusive lagen om diskriminering, material av våldsam eller rasistisk natur, ärekränkning och uppmuntran till olagliga handlingar. Överträdelser beivras.

Det är tillåtet att länka till material från andra webbplatser, inklusive bilder, videor (Youtube etc.) ljud och text, så länge materialet inte inkräktar på upphovsrätten och innehållet inte är av stötande/olaglig natur. Du behöver inte ha rättigheter till spridning för att länka till material.

Genom att ladda upp material till Viivilla.se godkänner du att vi kan återanvända det på Viivilla.se. Dina personuppgifter förblir konfidentiella. Om du inte godkänner dessa villkor ber vi dig radera din profil. Det uppladdade materialet kommer fortfarande att vara tillgängligt på Viivilla.se och tillgängligt för återanvändning enligt ovan.

Det är inte tillåtet att ladda upp material med kommersiellt innehåll, inkl. logotyper och länkar. Om du vill annonsera på Viivilla.se ber vi dig att läsa mer på Viivilla.com.

3.9.    Åsikter
Viivilla.se tar inte ansvar för åsikter som framförs av användare. Uppladdat material är alltid ett uttryck för användarens egna åsikter. Inga former av pornografiskt, diskriminerande, våldsamt, rasistiskt och på andra sätt stötandematerial är tillåtna. Detta inkluderar text, bilder, ljud och video.

3.10. E-post- och mobil-aviseringar
När du upprättar en profil på Viivilla.se tackar du ja till att prenumerera på vårt nyhetsbrev, vilket kan innehålla annonser. Du kan när som helst avbeställa nyhetsbrevet genom att klicka på “avsluta din prenumeration” längst ned i nyhetsbrevet.

3.11. Personuppgiftsbehandling
När du skapar en profil på Viivilla.se samtycker du till att vi kontaktar dig med marknadsföring, som exempelvis erbjudanden från våra samarbetspartners inom allt från bygg till trädgård och inredning via brev, telefon och elektroniska medier (d.v.s. e-post, sms). 

Du kan även komma att mottaga marknadsföring för vin. Du kan när som helst avregistrera dig från ett specifikt utskick genom att klicka på länken i botten av mejlet, och återkalla samtycket genom att kontakta oss. Bonnier Publications AB (556105-0351) är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen. Personuppgifter kan lämnas ut till våra samarbetspartners efter ditt samtycke i varje enskilt fall.

Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut. Läs mer här om Vi i Villas policy och villkor. All kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m.m lagras i ett koncerngemensamt kund- och användarregister hos Bonnier AB som äger Vi i Villa. När du upprättar en profil samtycker du samtidigt till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer om det här. 

Tänk på att dessa regler är till för att alla ska tycka att det är intressant och underhållande att besöka Viivilla.se – mycket nöje!


4.   
Tävlingar

4.1.   Allmänna tävlingsvillkor
För att tävla krävs en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Deltagande av anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

4.2.   Åldersgräns
Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta.

4.3.  Priser

4.4.  Ansvar för drift
Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

4.5.   Marknadsföring
Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

4.6.   Jury
Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

4.7.  Stötande innehåll
Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.


Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected]

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]