10 roliga idéer till kräfskivan.
Tips på roliga dekorationer till kräftskivan? Spana in de här fina idéerna!

Roliga dekorationer för en lyckad kräftskiva

Köksinspiration

Leta du efter fina och roliga dekorationer till din kräftskiva? Här är 10 roliga idéer du enkelt kan fixa själv – från bordsplaceringar till servering, pynt och hattar.

Av: Emelie Åberg, 03 augusti 2015

1. Servera kräftorna på ett roligare vis

Varför inte servera kräftorna i mindre burkar, så att varje gäst får sin egen burk? Häng en enkel namnlapp runt burken så har du bordsplaceringen fixad i ett.

Annons

Foto: Pinterest

Kräftor i glasburk är ju också ett dekorativt inslag på bordet.

Foto: Ikea (glasburk Ensidig, 29 kr.)

 

2. Rolig bordsplacering

Använd maten som dekoration – som att "nypa" fast bordsplaceringskortet.

Foto: Weranna's

 

3. Servera kräftorna på en hög ställning

Ernst Kirchsteiger har ett både udda och vackert tips för att servera kräftorna med stil, nämligen genom att bygga ett nät av hönsnät, och sedan hänga kräftorna i det.

Foto: Äntligenmamma

Ernst instruktion. Videoinstruktion och guide för hur du gör, steg för steg, hittar du här.

 

4. Gör egna lyktor till kräftskivan

Tillverka enkla små lyktor med glasburkar som kläs med papper. Instruktionen hittar du här.

 

5. Mer plats på bordet – servera på höjden

Att servera på tårtfat är inte bara vackert, det är också smart för att göra plats för alla tallrikar, glas och annat som ska rymmas på bordet.

Foto: Sebastian Niemi-Carlsson

 

6. Gör egna kräfthattar och pompoms

Kräfthattar är ett måste på kräftskivan! Testa att göra egna – det är superenkelt och instruktionen hittar du här. Varför inte matcha med festliga pompoms i röda färger?

Foto: Daniela Sundblom

Instruktion till egna partyhattar hittar du här.

 

7. Gör egna bordsplaceringar

Med lite rött papper och en sax kan du klippa i ordning så här fin bordsdekorationer, som dessutom funkar fint som bordsplaceringskort. Lägg en sten som tyngd för att de inte ska blåsa bort.

Foto: Marthastewart.com

 

8. Gör egna pappersdekorationer

Det är inte svårt att knåpa ihop enkla pappersdekorationer själv och de blir jättefina mot såväl husväggen som hängande i ett träd. Instruktion hittar du här.

 

9. Snyggt med citroner

Citroner hör kräfttider till, och de är dessutom väldigt vackra att dekorera bordet med. Skiva några citroner och lägg ner i en vas med vatten, så har du enkel bordsdekoration – och blommorna sägs faktiskt hålla sig fina lite längre av citronen med.

Foto: Brittany Janelle Photography

 

10. Servera drycken snyggt

Läs även:

Köket som arbetsplats

Maskin som diskar på två minuter och golvbrunn. Detta är inte ett kök som alla andra. Men så är det också ett riktigt proffskök. Här bor och arbetar...

Snaps, saft eller bara vatten! Oavsett vilken dryck du väljer att bjuda på blir den mycket festligare i en vacker glasflaska.

Foto: Et simpelt liv

Emelie Åberg
03 augusti 2015 Emelie Åberg
Annons
Annons
Mer om Köksinspiration

9 fina prylar till påskbaket!

Köksinspiration Här är nio saker som gör påskbakningen extra härlig! 

12 steg till ett nytt kök

Köksinspiration Trött på ditt gamla kök? Är det för mörkt, för trångt, för opraktiskt eller bara för fult? Köket är (efter badrummet) det mest populära rummet att...

Snabbare mikromat för flera - smarta prylen

Köksinspiration Zennivå2 MICRO II Plus är ett köksredskap i två plan som gör det möjligt att värma två tallrikar samtidigt. Dessutom hindras stänk som annars smutsar...

3 trivsamma trendkök, del 3

Köksinspiration Vitt tröttnar man inte på i första taget, det är ju så lätt att pigga upp med färgglada detaljer.

Citronpress - Smarta prylen

Köksinspiration Timothy Houle i Michigan i USA hade en idé. Det borde gå att uppfinna en produkt som kan spreja saften direkt ur citronen.

Köket som arbetsplats

Köksinspiration Maskin som diskar på två minuter och golvbrunn. Detta är inte ett kök som alla andra. Men så är det också ett riktigt proffskök. Här bor och arbetar...

Nytt & Nyttigt oktober 09

Köksinspiration Pauline Josephson tipsar om det allra senaste. Som hur du får reda på vad husen i ditt drömområde kostar.

Kökshetta!

Köksinspiration Vad är nytt, vad känns kul och hur ska vi ha det i köket till hösten? Här är några härliga kök och en knippe snygga smarta detaljer att inspireras av!

Ulf och Åse vann ett nytt kök!

Köksinspiration ”Har du Sveriges fulaste kök? ” Det frågade vi våra läsare i början av året. Många tyckte att de hade det. Juryn valde efter svårt arbete ett hårt...