Hur kokar du ägg? Många lägger i ägg i kallt vatten (vi på redaktionen inräknat!) och kokar sedan upp vattnet. Men det är helt fel! Ja, åtminstone om man vill få ägg som är superenkla att skala.
Enligt Ica Buffé ska man alltid koka upp vattnet först och därefter lägga i äggen i sjudande vatten (försiktigt så de inte spricker!) då olika spisar värms upp olika fort. På så sätt kan du enkelt ta en exakt tid på dina ägg.
Men det har även andra fördelar om du lägger äggen i varmt vatten från start – nämligen att de blir enklare att skala, enligt matkanalen Serious Eats på Youtube.
Så fixar du enklare ägg att skala – knepet är kokande vatten!
Koka upp vattnet och lägg därefter i äggen i det sjudande vattnet – på det här sättet fastnar inte äggvitan i skalet och du kan enkelt skala dem!
Koktider för ägg enligt den här metoden
Löskokta ägg: 4-5 minuter
Mjuktkokta ägg: 7 minuter
Hårdkokta ägg: 11-13 minuter