Foto: Istockphoto

Istället för hushållspapper – här är miljövänliga knepet

Kök

Använder du också hushållspapper till allt? Här är ett sjukt smart knep för dig som är trött på lägga pengar på papper varje vecka! 

Av: Sara Åhlström, 12 augusti 2021

Hushållspapper går att använda till typ allt! Vi torkar av kladdiga barnfingrar, torkar upp spillda fläckar på golvet och använder till och med hushållspapper när vi är för lata för att ta fram disktrasan. I vissa hushåll blir det med andra ord en massa onödigt släng av papper. Här är knepet för dig som vill lägga pengarna på annat istället för papper!

 

Miljövänliga knepet – använd ett gammalt lakan 

Annons

Ta ett gammalt lakan och riv isär det i små mindre bitar (tänk servett-storlek). Nu kan du använda dessa tygtrasor istället. Tvätta dem efter användning och återanvänd dem gång på gång! Ett tips är att vika och lägga dem i en fin korg på köksbordet. 

 

Läs också: Så städar du med bikarbonat!

12 augusti 2021 Sara Åhlström
Annons
Annons
Mer om Kök

Birgitta Rasmusson: Julbakets ljuvliga hemligheter

Kök I Hela Sverige bakar bedömer Birgitta Rasmusson bakverk med sträng blick. Hemma lever hon ut sin passion: julbak. Här bjussar hon på sina bästa tips!

12 måsten till julbaket!

Kök Nu är det hög tid för julbaket. Vi i Villa listar prylarna som tar dina kreationer till nya nivåer.

11 pepparkakshus som får dig att tappa hakan!

Kök Dags att baka det årliga pepparkakshuset? Här är 11 galna pepparkakshus ni kan inspireras av!

Fixa köket billigt – smart för plånbok & miljö

Kök Går du i köksrenoveringstankar? Att riva ut rubbet och sätta in nytt från golv till tak är en kostsam historia. Renovera lagom så gör du både miljön och plånboken en tjänst – och får ett personligt kök på köpet.

7 smarta förvaringstips för köket

Kök Kaos i köket? Förvaringshylla på hjul, öppen förvaring och utdragbar förvaring – här är 7 smarta förvaringstips!

3 knep – så rengör du ugnen!

Kök Är din ugn smutsig? Med dessa briljanta knep rengör du ugnen på nolltid.

Sveriges Mästerkock om kycklingfötter, tävlingsnerver och Frankrike...

Kök Erik Hammar är Sveriges Mästerkock 2018. Här delar han med sig av sina bästa tips till hemmakocken, berättar om sin passion för matlagning och varför han knaprat kycklingfötter i Kina. Dessutom får du ta del av recept från hans rykande färska kokbok med tema Frankrike.

Årets hetaste kökstrender

Kök Mörkare stensorter, tvåfärgad inredning och fler prydnadsföremål. Inredningsbloggaren och journalisten Maria Soxbo berättar om årets kökstrender.

Laga mat utan socker med stjärnkockens hjälp

Kök När Björn Frantzéns dotter Leiah fick diabetes tvingades familjen förändra sina matvanor. Nu vill stjärnkocken hjälpa andra att kunna laga god...