Foto: Istockphoto

Bästa sättet att frosta av frysen!

Kök

Dags att frosta av frysen? Här är det mest effektiva sättet att göra det på!

Av: Maria Ejstrup Frederiksen, 04 juni 2021

Det är oundvikligt att frysen frostar igen ibland, eftersom frost uppstår när du öppnar dörren eller locket på frysen och varmare luft släpps in. 

Frysen bör därför vanligtvis frostas av 1–2 gånger om året. Men tappa inte modet! Här är bästa sättet att avfrosta frysen – utan att det blir jättestökigt eller ett heldagsprojekt.

Gör så här: 

Annons

1. Stäng av frysen och ta ut alla matvaror.

2. Fyll en skål med kokhett vatten. Ställ skålen i frysen och låt dörren stå på glänt. 

3. Ställ en bakplåt eller form av liknande storlek, med hög kant, längst ned i frysen, för att samla upp vattnet. Lägg en handduk eller skurtrasa på golvet intill frysen som skydd mot vattnet. Töm ur bakplåten/formen när den är full. 

4. Vänta några timmar. När all is har tinat bort, ta en fuktig trasa med lite vanligt diskmedel eller ättika på och torka av frysen med den.

Tips!

Det är smart att frosta av frysen när det är kallt ute eftersom du då kan lägga frysens innehåll utomhus under tiden. Om du behöver frosta av frysen på sommaren bör du ha ett relativt tomt kylskåp, eller en kylväska, där du kan placera alla dina frysta varor medan avfrostningen sker. Lägg gärna kylklampar eller isbitar i påsar tillsammans med dina frysta varor.

Läs också: 5 saker du inte ska värma i mikrovågsugnen

04 juni 2021 Maria Ejstrup Frederiksen
Annons
Annons
Mer om Kök

Birgitta Rasmusson: Julbakets ljuvliga hemligheter

Kök I Hela Sverige bakar bedömer Birgitta Rasmusson bakverk med sträng blick. Hemma lever hon ut sin passion: julbak. Här bjussar hon på sina bästa tips!

12 måsten till julbaket!

Kök Nu är det hög tid för julbaket. Vi i Villa listar prylarna som tar dina kreationer till nya nivåer.

11 pepparkakshus som får dig att tappa hakan!

Kök Dags att baka det årliga pepparkakshuset? Här är 11 galna pepparkakshus ni kan inspireras av!

Fixa köket billigt – smart för plånbok & miljö

Kök Går du i köksrenoveringstankar? Att riva ut rubbet och sätta in nytt från golv till tak är en kostsam historia. Renovera lagom så gör du både miljön och plånboken en tjänst – och får ett personligt kök på köpet.

7 smarta förvaringstips för köket

Kök Kaos i köket? Förvaringshylla på hjul, öppen förvaring och utdragbar förvaring – här är 7 smarta förvaringstips!

3 knep – så rengör du ugnen!

Kök Är din ugn smutsig? Med dessa briljanta knep rengör du ugnen på nolltid.

Sveriges Mästerkock om kycklingfötter, tävlingsnerver och Frankrike...

Kök Erik Hammar är Sveriges Mästerkock 2018. Här delar han med sig av sina bästa tips till hemmakocken, berättar om sin passion för matlagning och varför han knaprat kycklingfötter i Kina. Dessutom får du ta del av recept från hans rykande färska kokbok med tema Frankrike.

Årets hetaste kökstrender

Kök Mörkare stensorter, tvåfärgad inredning och fler prydnadsföremål. Inredningsbloggaren och journalisten Maria Soxbo berättar om årets kökstrender.

Laga mat utan socker med stjärnkockens hjälp

Kök När Björn Frantzéns dotter Leiah fick diabetes tvingades familjen förändra sina matvanor. Nu vill stjärnkocken hjälpa andra att kunna laga god...