Smarta köksprylar
9 extremt smarta köksprylar vi önskar att vi hade hemma

9 genialiska köksprylar du inte visste att du behövde

Kök

Vem älskar inte smarta köksprylar som underlättar matlagningen? Här är nio helt genialiska köksinnovationer du inte visste att du behövde (förrän nu).

Av: Emelie Åberg, 28 januari 2015
 • Wifi-kaffebryggaren som har kaffet klart när du vaknar

  Via en app kan du styra när du vill ha en kopp kaffe – till exempel en viss tid varje dag, varje morgon när du vaknar (inklusive väckning genom appen, som säger att kaffet är klart), eller varje gång du kommer hem. Finns snart ute på marknaden och är uppföljaren till tekokaren med samma funktion.

 • Äggstatus – direkt i mobilen

  Du kommer aldrig mer att ha slut på ägg, eftersom den här äggbehållaren är kopplad till din mobiltelefon och du enkelt kan kolla hur många ägg som finns kvar. Via LED-belysning kan du också snabbt få koll på vilket ägg som är äldst. Går att köpa.

 • Aldrig mer hårt smör...

  Ni vet det där irriterande problemet när smöret är så hårt att smörgåsen går sönder när man brer? Den här smörkniven är lösningen. Den leder nämligen värme från din kroppsvärme på bara några sekunder, vilket gör det enkelt att bre ut smöret.

 • Laga gourmetmat med mobilen

  Lyckas du alltid översteka kycklingen så att den blir torr och trist? Eller blir köttet aldrig riktigt som du vill ha det? Mellow är maskinen som tillagar maten helt perfekt (du kan förstås ställa in exakt hur du vill ha det också) – till och med när du inte är hemma. Du kan till exempel stoppa ner lax i den innan du går hemifrån på morgonen och sedan ställer du via mobilen in när du vill att maten ska vara färdig. Maskinen håller råvarorna fräscha hela dagen till det är dags att börja tillaga, och när du kommer hem är maten färdig!

 • Välmående blommor utan gröna fingrar

  "Smarta krukan" Parrot Pot har inbyggda sensoner som känner av jordens fuktighet och hur mycket solljus din krukväxt får. Den innehåller en tvåliterstank med vatten som den sedan, efter noga mätningar och analyser som du kan se i din app, portionerar ut i rätt mängder när det behövs. När vattnet börjar ta slut går den in i sparläge tills du fyller på vatten, och det finns dessutom en variant som kan vattna dina blommor i upp till 3 veckor (Parrot H20). Lanseras under året.

 • Perfekta mått – varje gång

  Ni vet det där lätta skakandet för att få bort överflödigt mjöl i decilitermåttet, eller skrapandet mot burkens kant för att få fram den exakt rätta mängden i måttet? Glöm det, med de här smarta måtten med skrapfunktion i ett enkelt tryck blir kakan (förhoppningsvis) perfekt varje gång. Finns att köpa.

 • En drinkmaskin med 300 olika drinkar

  Bästa partyprylen: en smart drinkmaskin som på bara fem sekunder levererar den drink du vill ha – bland de 300 som finns att välja mellan. Går att justera önskade mängder på ingredienserna.

 • En dubbelugn lika stor som en vanlig

  Samsung presenterade nyligen den här smarta ugnen (Flex Duo Dual Door Oven) – som löser problemet med att ha två olika maträtter i ugnen på samma gång när de dessutom behöver tillagas i olika temperaturer. Detta genom att du kan dela av ugnen vid behov. Ska du bara tillaga en rätt kan du även enbart använda ena halvan av ugnen, så att den drar 30 % mindre energi.

 • Smarta alternativet till plastfolie

   

  Slipp krånglet med plastfolie och använd det här smarta gummiskyddet för att täcka och förvara mat. Går att stretcha ut till önskad storlek, och till och med användas som lock på bunkar – och den är dessutom ekovänlig eftersom den går att återanvända (och är BPA-fri).

Visa allt innehåll
Emelie Åberg
28 januari 2015 Emelie Åberg
Annons
Annons
Mer om Kök

Birgitta Rasmusson: Julbakets ljuvliga hemligheter

Kök I Hela Sverige bakar bedömer Birgitta Rasmusson bakverk med sträng blick. Hemma lever hon ut sin passion: julbak. Här bjussar hon på sina bästa tips!

12 måsten till julbaket!

Kök Nu är det hög tid för julbaket. Vi i Villa listar prylarna som tar dina kreationer till nya nivåer.

11 pepparkakshus som får dig att tappa hakan!

Kök Dags att baka det årliga pepparkakshuset? Här är 11 galna pepparkakshus ni kan inspireras av!

Fixa köket billigt – smart för plånbok & miljö

Kök Går du i köksrenoveringstankar? Att riva ut rubbet och sätta in nytt från golv till tak är en kostsam historia. Renovera lagom så gör du både miljön och plånboken en tjänst – och får ett personligt kök på köpet.

7 smarta förvaringstips för köket

Kök Kaos i köket? Förvaringshylla på hjul, öppen förvaring och utdragbar förvaring – här är 7 smarta förvaringstips!

3 knep – så rengör du ugnen!

Kök Är din ugn smutsig? Med dessa briljanta knep rengör du ugnen på nolltid.

Sveriges Mästerkock om kycklingfötter, tävlingsnerver och Frankrike...

Kök Erik Hammar är Sveriges Mästerkock 2018. Här delar han med sig av sina bästa tips till hemmakocken, berättar om sin passion för matlagning och varför han knaprat kycklingfötter i Kina. Dessutom får du ta del av recept från hans rykande färska kokbok med tema Frankrike.

Årets hetaste kökstrender

Kök Mörkare stensorter, tvåfärgad inredning och fler prydnadsföremål. Inredningsbloggaren och journalisten Maria Soxbo berättar om årets kökstrender.

Laga mat utan socker med stjärnkockens hjälp

Kök När Björn Frantzéns dotter Leiah fick diabetes tvingades familjen förändra sina matvanor. Nu vill stjärnkocken hjälpa andra att kunna laga god...