Vilket är ditt skämsrum hemma?

Inredning

Läsarna berättar om rummen de knappt törs gå in i längre.

 • ”Två förstörda gräsklippare och ett vällande kaos”

  — Bilden som sammanfattar ett förråd med brist av förvaring. Resultatet? Två förstörda gräsklippare och ett vällande kaos när dörren öppnas medger Vi i Villas chefredaktör Maria Sognefors.

  Vad är erat skämsrum hemma? Vi har låtit några läsare berätta. Bläddra nertill.

 • ”Vi har en throw-in closet”

  — Vi har en skrubb som går under namnet helvetesskrubben. Den gjorde vi i ordning när vi tog över gården för 14 år sedan. Den skulle ha kunnat bli en fin liten walk-in closet, men så blev det nu inte – den blev en throw-in closet i stället. Golvet syns inte längre. Men jag vet att det finns där, för jag såg det för 14 år sedan …

  Britta Carlstorp bor med man, barn och hund 
  i en Hälsingegård från 1700-talet i Edsbyn

 • ”Kartongerna blev kvar”

  — När vi köpte vårt hus var rummet innanför garaget en verkstad. Där fanns redan en arbetsbänk som till en början blev en uppställningsplats för alla kartonger från flytten som vi inte packat upp. Snart fyra år senare är det fortfarande fyllt av dessa kartonger, samt allt som inte får plats inne i huset. Vid behov kan man komma åt en tredjedel av arbetsbänken efter att ha flyttat om ett par barnvagnar. Inte riktigt som jag tänkt. Men en dag ska jag städa där — jag lovar. 

  Christian Höglund bor med sin familj i ett enplanshus i Häggeby, Skokloster

 • ”Jag ger upp så fort jag öppnar dörren”

  — Vi köpte huset 2005. Från början var rummet på ca 16 kvm ett kontor. Det kändes dock trevligare att sitta vid köksbordet och jobba, så med tiden har rummet förvandlats till ett stökrum. Allt som inte fått plats någon annanstans har hamnat härinne. I en enda röra! Det är ett stort rum som behöver omtanke och rensning. Drömmen är ett gästrum, men jag ger upp röjartankarna så fort jag öppnar dörren. Ett riktigt skämsrum!

  Katarina Hansson bor med man och dotter i en villa i Bollnäs

 • ”Mäklaren sa bara: OJ!”

  — Vi har ett förråd som egentligen ska vara en tvättstuga eller ett sovrum. Det är 21 kvm och där finns julsaker, flyttlådor, trasiga lampor, en soffa, däck, barnkläder, flytvästar, en motorsåg och en gammal madrass. Det har varit kaos sedan vi flyttade in för 3,5 år sedan, men nu är det bortom all kontroll. När en mäklare kom och värderade huset och fick se förrådet, sa han bara: OJ. Jag skämdes och lovade mig själv att städa, men än har det inte hänt. Det var ett år sedan. 

  Rebecca Jusmo bor med man
  och tre barn i villa i Rinkabyholm

Visa allt innehåll
19 september 2014
Annons
Mer om Inredning

Blanda gammalt och nytt – så skapar du ett personligt hem

Inredning Hämta inspiration från ditt barndomshem, låt hjärtat styra och inred efter din livssituation. Vintageexperten Elsa Billgren delar med sig av sina bästa tips för att skapa en personlig inredning bestående av både nya och gamla fynd.

Ge stolarna nytt liv!

Inredning Har dina stolar sett sina bästa dagar? Med sandpapper, en häftpistol och ett fint tyg kan du ge dem ett nytt liv.

7 alla hjärtans dag-pyssel

Inredning Fingerfärg, kulörta papper och en dos kreativitet. Här är sju enkla pynt som passar bra att göra med barnen.

7 roliga julklappsidéer

Inredning Slut på bra julklappsidéer? Här är 7 roliga prylar att ge någon du tycker om - eller att önska till dig själv. 

VIDEO: Smarta tejpknepet

Inredning Trött på tejpkrånglet? Med det här enkla knepet blir det så mycket enklare när det är dags att slå in julklapparna!

Så gör du egna julkort

Inredning Vem blir inte glad över ett hemmagjort julkort? Knåpa ihop ett par stycken med granar på, från Karin Anderssons bok Kreativa Karins jul för barn!

VIDEO: Så slår du in julklappar i tyg

Inredning Här är ett miljövänligare tips när det är dags att slå in dina julklappar. 

Årets julklapp 2017

Inredning VR-glasögon, robotdammsugare och matkasse har tidigare varit årets julklapp. Så vad handlar vi gärna i år? Här är årets julklapp!

6 rum med galen inredning

Inredning Låt dig inspireras – eller kanske bara förfäras – av dessa rum. Här är inredningen som får dig att tappa hakan!