Foto: Pernilla Ahlsén

Trixa med tapeter

Inredning

Tapeter går att använda till så mycket mer än som klädsel till väggarna. Här är fyra roliga och enkla pyssel som piggar upp dina gamla prylar!

 

Undersköna underlägg

Annons

Glasunderlägg skyddar bordet från fula fläckar. Med tapeter ger du dina gamla slitna glasunder- lägg en snabb makeover på några minuter. Lägg underläggen på baksidan av tapeterna, markera konturerna med en penna, klipp ut och klistra fast. För extra hållbarhet kan du stryka ytan med lack.

Unikt mobilskal

Hittar du inget snyggt mobilskal att pryda din telefon med? Skapa ditt eget! Det enda du behöver är ett genom- skinligt skal och en tapet du tycker om. Lägg mobilskalet på baksidan av tapeten. Markera konturerna med en penna och klipp ut. Skär ut ett hål för kameran med kniv.

Läs mer: Så väljer du tapeter till husets alla rum

Finaste fondväggen

Detta pyssel passar dig som har ett gäng större tapetrullar till övers. Med de olikmönstrade tape- terna skapar du en snygg fondvägg. Här behöver du inte bry dig om mönster- passning. Rolla tapetklis- ter på tapetbitarna, låt svälla några minuter och sätt våderna kant i kant på väggen. För att det inte ska kännas för rörigt kan det vara bra att hålla sig till liknande färger eller mönster. Här har vi exempelvis valt tapeter i liknande stil från William Morris.

Gör tavlor av tapeterna

I stället för att köpa dyr konst till väggarna kan du knåpa ihop en tavelvägg med tapetrester. Rama in tapetbitarna eller sätt direkt på väggen - valet är ditt. Ett tips är att breda ut ett stort pappersark på golvet och gruppera tavlorna på pappret. Flytta runt ramarna tills du är nöjd med hur det ser ut. Rita runt ramarna med en penna och fäst pappret på väggen. Sätt fast spikar eller krokar där ramarna ska sitta, ta ner pappret och sätt tavlorna på plats!

Tips!

Bokstäver är en trendig inredningsdetalj. Printa ut en bokstav som du använder som mall när du målar ut konturerna på baksidan en tapet. Klipp ut och fäst på väggen!

26 maj 2018
Annons
Mer om Inredning

Blanda gammalt och nytt – så skapar du ett personligt hem

Inredning Hämta inspiration från ditt barndomshem, låt hjärtat styra och inred efter din livssituation. Vintageexperten Elsa Billgren delar med sig av sina bästa tips för att skapa en personlig inredning bestående av både nya och gamla fynd.

Ge stolarna nytt liv!

Inredning Har dina stolar sett sina bästa dagar? Med sandpapper, en häftpistol och ett fint tyg kan du ge dem ett nytt liv.

7 alla hjärtans dag-pyssel

Inredning Fingerfärg, kulörta papper och en dos kreativitet. Här är sju enkla pynt som passar bra att göra med barnen.

7 roliga julklappsidéer

Inredning Slut på bra julklappsidéer? Här är 7 roliga prylar att ge någon du tycker om - eller att önska till dig själv. 

VIDEO: Smarta tejpknepet

Inredning Trött på tejpkrånglet? Med det här enkla knepet blir det så mycket enklare när det är dags att slå in julklapparna!

Så gör du egna julkort

Inredning Vem blir inte glad över ett hemmagjort julkort? Knåpa ihop ett par stycken med granar på, från Karin Anderssons bok Kreativa Karins jul för barn!

VIDEO: Så slår du in julklappar i tyg

Inredning Här är ett miljövänligare tips när det är dags att slå in dina julklappar. 

Årets julklapp 2017

Inredning VR-glasögon, robotdammsugare och matkasse har tidigare varit årets julklapp. Så vad handlar vi gärna i år? Här är årets julklapp!

6 rum med galen inredning

Inredning Låt dig inspireras – eller kanske bara förfäras – av dessa rum. Här är inredningen som får dig att tappa hakan!