Förändringens vind!

Textil

På samma gata i Stockholm låg inte mindre än tre skräddare. De konkurrerade naturligtvis sinsemellan – men var ändå rätt nöjda med att ligga i närheten av varandra. Alla som behövde hjälp – med att sy om någonting, laga något gammalt plagg eller vad det nu kunde vara – visste precis vart de skulle gå.

På samma gata i Stockholm låg inte mindre än tre skräddare. De konkurrerade naturligtvis sinsemellan – men var ändå rätt nöjda med att ligga i närheten av varandra. Alla som behövde hjälp – med att sy om någonting, laga något gammalt plagg eller vad det nu kunde vara – visste precis vart de skulle gå.

Allt var alltså frid och fröjd ända tills den dagen då en av skräddarna satte upp en stor skylt i fönstret. ”Jag är Stockholms bästa skräddare”. Hoppsan! En av skräddarna hade börjat med marknadsföring och reklam. De båda andra började var för sig att planera ett smart motdrag.

Redan nästa dag satte en av dem upp en skylt i sitt fönster med texten: ”Jag är världens bästa skräddare!” Där satt den! Nu borde det bli lugnt på gatan. Det gick några dagar, men så till sist satte den tredje skräddaren upp skylten: ”Jag är den bästa skräddaren på den här gatan”.

Just det vill vi på Vi i Villa också vara – den bästa villatidningen ”på den här gatan”. Och det har vi faktiskt lyckats riktigt bra med. 2007 är helt enkelt det bästa året i Vi i Villas över femtio år långa historia. Vi har aldrig haft fler läsare och vi har inte heller någonsin haft fler annonsörer. Någonting som ju oftast hänger intimt samman.

Annons

Tack allesammans som gjorde 2007 till ett så minnesrikt år! Tack också ni över 250 000 unika besökare som tittade in på www.viivilla.se varje månad. Kanske besökte också någon av er Hem & Villa-mässorna? Det skulle i så fall inte alls förvåna mig eftersom de också slog alla rekord både när det gäller besökare och utställare. Många av er, cirka 20 000 stycken, deltog också i Villapanelen och svarade på frågor som gjorde oss alla mycket klokare när det gäller livet i villa. Vad är det då som gör denna framgång? Det finns många förklaringar till det. Men den viktigaste är säkert det stora förtroende vi under lång tid skaffat oss hos läsare, besökare, annonsörer och utställare. Vi är ett ovanligt komplett mediahus, som erbjuder mycket och alltid lever upp till era förväntningar.

Men inget är så bra att det inte kan bli bättre! Under hösten har vi genomfört ett spännande förnyelseprojekt här på förlaget. Resultatet av det får du se i första numret av Vi i Villa nästa år och jag vågar lova att du inte blir besviken! Du kommer naturligtvis att känna igen allt det som gör Vi i Villa till just din tidning – tipsen och idéerna, de användbara gör-det-självjobben, experternas goda råd och mycket mer. Men du kommer också att möta en ny Vi i Villa som är modernare, fräschare och vitalare.

Njut nu av månadens nummer. Och välkommen tillbaka i januari 2008. Det blir ett mycket spännande år!


Björn Vingård, skräddare

28 november 2007
Annons
Mer om Textil

Mjuka sittdynor

Textil Korgstolar, pallar, bänkar och gamla kökssoffor... många hårdamöbler kan bli både mjukare och bekvämare med en tygklädd dyna.

Solskydd på insidan

Textil Ibland vill man faktiskt stänga ljuset ute. Här får du smarta tips på vad som avskärmar solljuset inne.

Sängkläder - Bädda för god sömn

Textil Sov med rätt kudde och täcke. Vintermörkret tillåter oss att ligga kvar lite längre i sänghalmen! Vi har tagit reda på allt du behöver veta om dina...

Sy gardinerna själv

Textil Så här mäter du dina fönster och syr gardiner själv.

Gardiner - så får du till det!

Textil Gardiner - det kan vara som en hel vetenskap. Men här är de vanligaste utgångspunkterna. Stylisten Camilla Julner ger sina bästa råd.

Så fixar du stilen med färg

Textil Färg, serier och minnen är genomgående teman i Annas hem, men också mattorna. Här är hennes tips för ett hem med personlighet!

Fixa & förändra: Tacksamt med tyg

Textil Enklaste sättet att förnya hemma! Med nya kuddar eller gardiner känns rummet som nytt.

Mycket tyg i fönstren i vår

Textil Mycket tyg, ljusa färger och grafiska mönster blandat med knalliga pasteller och blommor. Vårens gardinnyheter präglas av längd och bredd på våderna....

Frottera dig i vårens färger!

Textil De flesta väljer fortfarande vitt som bas i badrummet. Pigga upp med vårens färgglada handdukar och badrockar!