Sponsrad

Skapa ett ombonat hem

Tapeter

Allt fler väljer tapet som med mönster och färg skapar ett varmt, ombonat och välkomnande hem. Dessutom behöver det inte bli särskilt kostsamt. Med enkla medel kan du sätta en personlig prägel på ditt hem tack vare Boråstapeter.

Av: , 25 augusti 2018

MÖNSTER OCH FÄRG PÅ VÄGGARNA

Claudia Nilsson är marknadschef på Boråstapeter, och menar att i dag kan alla skapa ett personligt uttryck med hjälp av tapeter – som dessutom går att få tag i till överkomliga priser.

Allt fler vill skapa ett hemtrevligt och personligt hem, och väljer mönster och färg på väggarna. Man vill skapa ett eget uttryck och rum man trivs i. Med tapet kan man göra väldigt stor skillnad för en relativt liten peng, säger Claudia.

– Tapettrenden är stor i dag.

NY PRISVÄRD TAPETKOLLEKTION
För några år sedan var det populärt att tapetsera fondväggar, men Claudia Nilsson menar att det i dag har blivit populärt att tapetsera samtliga väggar i ett rum. Genom att sätta samma mönster på alla fyra väggarna kan repetitionerna i mönstret ge ett lugn till rummet som en fondvägg inte ger.

– Det är mer vanligt i dag än för fem år sedan. Det finns egentligen ingen annan inredningsprodukt.

Vår senaste kollektion Billie gör tapet billigare än någonsin, och det finns många mönster och färgställningar att välja bland.

Vilka fördelar har tapet över färg?

– Med tapet kan man få mer än bara en platt färg på väggen. Du kan få både mönster och struktur som skapar värme och en mer ombonad känsla. Några av våra tapeter har till exempel en textilkänsla, som verkligen skapar ett lugn till rummet. Stora grafiska mönster eller blommor eller andra detaljer från naturen kan skapa helt andra effekter till rummet.

Många kanske skräms av att tapeter känns svårta att sätta upp. Vad kan du säga som motbevisar det?
– Att tapetsera hemma är inte svårt tack vare Boråstapeters Easy Up-tapeter. Easy Up är en teknik som innebär att man limmar direkt på vägg med en roller och enkelt sätter upp varje våd. Tapeten är slitstark och sätts kant i kant. En del tror att mönsterpass är svårt, men genom att man limmat på väggen kan man skjuta tapetvåden rätt in mot föregående våd. Om man inte hittar rätt första gången är det bara att dra ut våden och göra om tills mönsterpasset blir rätt. Förr behövde man skära till rätt längder, limma på papperstapeten och sedan låta tapeten ligga och svälla i några minuter innan man kunde sätta upp den. Så är det inte längre.

Easy Up innebär även att tapeten har hög opacitet, så du behöver inte förmåla underlaget.

LOKAL DESIGN OCH PRODUKTION
Boråstapeter arbetar hållbart och långsiktigt, och samtliga tapeter går under konceptet Easy Up. Tapeterna designas och produceras på plats i Borås, vilket gör att kraven på kvalitet och utförande faller under svenska lagar och regler.

– Färgerna är vattenbaserade och materialet är hämtat från nordeuropeiska skogar, där samma mängd som används även återplanteras. Vi jobbar inte med vinyl, som kan innehålla farliga ämnen, och våra tapeter är heller inget levande material vilket innebär att de inte torkar eller andas ut i rummet som färg kan göra.

Vad ska man tänka på när man ska sätta upp en tapet hemma?
– Mitt främsta tips är att välja tapet med bra kvalitet, och då gärna med Easy Up-stämpel. Då vet man att materialet är slitstarkt, enkelt att sätta upp och lätt att hålla rent.

Så planerar du ...

Barnrummet
Många vill skapa en mjuk, varm och ombonad känsla i barnrummet. Oftast faller valet på tapet just för att det kan framkalla den där mjuka, varma känslan och skapa ett mysigt krypin för barnet. Du kan också välja en glad, färgstark tapet med mönster likt en saga eller med figurer från olika berättelser för att skapa en kreativ värld för barnet att växa upp i.

Sovrummet
Till sovrummet är det bra att välja en tapet som skapar en lugn och trygg känsla. Tapet i den gröna eller blå färgskalan kan ge just en sådan känsla och är ett bra val till det rum du ska slappna av och samla energi i.Här väljer många en färg som skapar lugn och trygghet, där blått och grönt är dominerande.

Hallen
Är du sugen på att tapetsera men ännu inte har börjat så tycker jag att du ska börja med hallen. Här bör du välja ett mönster som känns välkomnade och härligt — tänk att öppna ytterdörren och mötas av ett vackert mönster i färger som du verkligen tycker om! I hallen kan du även våga välja ett mönster som verkligen tar för sig, eftersom hallen är ett genomgångsrum som man inte tillbringar så mycket tid i – och därför inte riskerar att tröttna på mönstret.

25 augusti 2018
Annons
Annons
Mer om Tapeter

Vi i Villa gillar: 6 fina mönstrade tapeter

Tapeter Mönstrade tapeter är otroligt trendigt i höst och passar fint i både vardagsrum, sovrum och kök. Här är 6 mönstrade tapeter, från budget till lyx, som vi gillar extra mycket just nu. 

Så väljer du rätt fondvägg

Tapeter Förnya rummet med en fondvägg! Här är smarta tips på vägen för dig som planerar att måla eller tapetsera en fin fondvägg.

Så lyckas du med tapetseringen – 13 tapettips

Tapeter Ska du tapetsera? Här är 13 smarta tips som gör att du får ett snyggt och perfekt resultat!

Förnya billigt med tapet

Tapeter Tapeter kan användas till mycket annat än väggar. Prova att tapetsera en bordsskiva eller sätta tapetrester på en lampskärm eller ask och njut av den färgstarka skillnaden!

12 roliga barntapeter

Tapeter Det har återigen blivit populärt att tapetsera och det går verkligen att sätta prägel på ett rum med den tapet man väljer. Vi har samlat tolv favoriter...

Tapetsera fram husets själ

Tapeter Funderar du på att tapetsera om, men kan inte riktigt bestämma dig för vilken typ av tapet du vill ha? Varför inte plocka fram huset själ, och välja en...

Tapetskola, del 4 - bård

Tapeter Att få tapetbården rätt kan vara knepigt. Misströsta inte, här visar vi hur du gör.

Tapet på nytt sätt

Tapeter Tapeter kan användas till så mycket mer än bara väggar. Se här hur några enstaka rullar kan räcka till att ge nytt liv åt både möbler och skåpsdörrar!...

Tips från den svenska världsmästaren i tapetsering

Tapeter Yrkes-VM avgjordes i London i början av oktober. Klart blev då att vi har en svensk världsmästare i tapetsering. Grattis säger vi till Andreas Gärdin...