• Bild: Elfa
  Hyllsystem och skjutdörrar från Elfa.

 • Bild:
  Sidobord, 5 145 kr, Superfront (stomme Ikea).

 • Bild:
  Klädställning, 8 600 kr, Asplund.

 • Bild:
  Sängbord Ray, 1 995 kr, Department/Rum21.se.

 • Bild:
  Skoförvaring, höjd 160 cm, 449 kr, Ellos.

 • Bild:
  Väggvitrinskåp, Nornäs, 399 kr, Ikea.

Ett lugnt och harmoniskt sovrum är inte alltid helt enkelt att skapa. Kanske behöver du bättre förvaring för alla kläder, skor, böcker och andra prylar som kan göra att sovrummet känns stökigt? Kanske funderar du på fördelar med en öppen eller stängd förvaringslösning? Vi listar smarta förvaringstipsen som både ger dig ordning och reda och ett mysigt sovrum.

3 förvaringstips för sovrummet:

 • Ha så lite saker som möjligt framme. Håll golvet rent från saker, du sover sämre om du har böcker, tidningar, kläder utspridda. Det ska vara rent under och runt sängen.
 • Satsa på en hylla över sängen, där du kan ha böcker, doftljus och foton och där du kan lägga ifrån dig smycken och mobiltelefon.
 • Jobba med belysning och textilier för att höja mysfaktorn. En dimmer gör mycket för stämningen. Har du en ”stökig” hörna i sovrummet – ett skrivbord med papper och dator exempelvis – kan den döljas bakom en gardin när det är dags att sova. 
Annons

 

Jimmy Schönnings bästa tips för ordning och reda

Jimmy Schönning är mångsysslaren som blivit expert på inredning och styling. Här är hans tre bästa tips för ordning och reda i hemmet:

 1. Fundera över funktioner. Vad ska jag göra i det här rummet? Hur rör jag mig och vilka möbler behövs?
 2. Öppen eller stängd förvaring? En del behöver se sakerna för att inte glömma bort dem, medan andra blir tokiga på prylar som står framme och samlar damm. Vad funkar bäst i ditt hem?
 3. Var sak på sin plats. Ordna ett system, till exempel en färgkodning, och lär familjen var sakerna hör hemma.  

02 februari 2015 Maria Sognefors
Annons
Annons
Mer om Sovrum

Sängguide: Så väljer du rätt säng

Sovrum Dags att köpa ny säng? Det finns mycket att tänka på när du ska välja madrass, säng och kudde. Här är en stor sängguide som hjälper dig att välja rätt. 

Här är knepen mot kvalsterallergi

Sovrum Är du eller ditt barn allergisk mot kvalster? Ett knep för att minska kvalstermängden är att dammsuga sängen ofta.

Våningssängar som passar alla i familjen

Sovrum Små barn vill ogärna sova ensamma. Varför inte lösa problemet med att skaffa en våningssäng som passar alla i familjen? Här tipsar vi dig om olika...

5 tips – sätt färg på sovrummet

Sovrum När du ska välja väggfärg till sovrummet är det bra att känna till hur olika färger uppfattas och vad de förmedlar. Här kommer 5 tips när du ska sätta färg på sovrummet.

Familjens Ikea-hack: En säng för hela familjen

Sovrum För att både föräldrarna och de fem barnen skulle få så bra sömn som möjligt hittade Elizabeth en smart lösning – ett Ikeahack med Kura-sängar.

Skapa ett harmoniskt sovrum med feng shui

Sovrum Gör ditt sovrum till en vilsam plats där du kan samla kraft och energi. Här är experterns bästa tips om hur du inreder med Feng Shui.

Förnya sovrummet under 500 kr!

Sovrum Sovrummet är en plats där du ska kunna koppla av och vara dig själv. Skärma av världen utifrån och skapa en liten oas som gör dig lugn och trygg. Med vacker inredning har du kommit en bra bit på vägen. Här är tips på fina prylar som skapar en skön atmosfär – alla under 500 kr.

Det innersta rummet

Sovrum Fundera igenom de praktiska funktionerna för sovrummet och lägg till de färger, tyger och föremål som du tycker om.

Sovrum med plats för studier

Sovrum Ett sovrum används idag sällan enbart till att sova i. Ofta måste det även fungera som arbetsrum eller som här, till studierum.