Bosse Rappne ger sina bästa tips för att dekorera med pumpor i höst.
Bosse Rappne ger sina bästa tips för att dekorera med pumpor i höst. Foto: Istockphoto/Slottsträdgården i Ulriksdal.

Bosse Rappnes bästa tips för att dekorera med pumpor

Inredning

Pumpor hör Halloween och hösten till! Trädgårdsproffset Bosse Rappne ger dig sina bästa tips för att dekorera med pumpor. 

Av: Emelie Åberg, 24 oktober 2016

Små dekorationspumpor i olika former, storlekar och färger är perfekta att dekorera med under höstens högtider, som Halloween.

– Jag tycker att det är snyggt att bara lägga dekorationspumporna på ett fat eller bord. Gruppera gärna, kanske tre-fem stycken tillsammans, och dekorera med en växt med höstfärger runtom, säger trädgårdsmästaren Bosse Rappne, som driver Slottsträdgården Ulriksdal.

Murgröna är en växt som passar fint att dekorera med och som trivs både utomhus och inomhus.  

– Plocka upp höstfärgerna i pumporna – rött, brunt och gult och välj växter därefter. Barrväxter och olika sorters ljung är också härliga utomhusväxter på hösten.

Annons

Vad är ditt eget trädgårdsprojekt om senhösten?

– Drömma om våren och nya idéer för trädgården. Jag bläddrar i tidningar och planerar. Om jag inte har en perennrabatt jag inte är nöjd med förstås, då är det en bra tid att möblera om den.

Gruppera dekorationspumporna på ett fat.

 

3 pumpatips från Bosse Rappne

  1. Välj växter som passar med pumporna beroende på om de ska vara ute eller inne. Åk till din lokala trädgårdshandel och fråga. Beroende på var du bor i landet är förutsättningarna olika.
  2. Hantera pumporna försiktigt, likt äpplen. Stöt dem inte och stick inte hål, då håller de sig inte fina lika länge.
  3. Om det är frostkallt bör du dekorera med dem inomhus istället för utomhus. Dekorationspumpor är känsliga för kyla och kan börja ruttna om de frusit, och då luktar de riktigt illa.

Trädgårdsproffset Bosse Rappne driver Slottsträdgården i Ulriksdal.

 

Emelie Åberg
24 oktober 2016 Emelie Åberg
Annons
Annons
Mer om Inredning

Blanda gammalt och nytt – så skapar du ett personligt hem

Inredning Hämta inspiration från ditt barndomshem, låt hjärtat styra och inred efter din livssituation. Vintageexperten Elsa Billgren delar med sig av sina bästa tips för att skapa en personlig inredning bestående av både nya och gamla fynd.

Ge stolarna nytt liv!

Inredning Har dina stolar sett sina bästa dagar? Med sandpapper, en häftpistol och ett fint tyg kan du ge dem ett nytt liv.

7 alla hjärtans dag-pyssel

Inredning Fingerfärg, kulörta papper och en dos kreativitet. Här är sju enkla pynt som passar bra att göra med barnen.

7 roliga julklappsidéer

Inredning Slut på bra julklappsidéer? Här är 7 roliga prylar att ge någon du tycker om - eller att önska till dig själv. 

VIDEO: Smarta tejpknepet

Inredning Trött på tejpkrånglet? Med det här enkla knepet blir det så mycket enklare när det är dags att slå in julklapparna!

Så gör du egna julkort

Inredning Vem blir inte glad över ett hemmagjort julkort? Knåpa ihop ett par stycken med granar på, från Karin Anderssons bok Kreativa Karins jul för barn!

VIDEO: Så slår du in julklappar i tyg

Inredning Här är ett miljövänligare tips när det är dags att slå in dina julklappar. 

Årets julklapp 2017

Inredning VR-glasögon, robotdammsugare och matkasse har tidigare varit årets julklapp. Så vad handlar vi gärna i år? Här är årets julklapp!

6 rum med galen inredning

Inredning Låt dig inspireras – eller kanske bara förfäras – av dessa rum. Här är inredningen som får dig att tappa hakan!