• Bild: Nyblom Kollén
  Löpare Herbert, blåmix. Pris ca 180 kronor.

 • Bild: Nyblom kollén
  Metervara Ditte randigt. Pris från ca 185 kronor/meter.

 • Bild: Nyblom Kollén
  Kuddfodral Herbert, blåmix. Pris ca 185 kronor.

 • Bild: Nyblom Kollén
  Kuddfodral Ditte i färgen Krasse. Pris ca 185 kronor.

 • Bild: Nyblom Kollén
  Matta Mira. Pris ca 660 kronor.

 • Bild: Nyblom Kollén
  Kuddfodral Ditte. Pris från ca 185 kronor.

 • Bild: Nyblom Kollén
  Kuddfodral Marit med tofs. Pris ca 215 kronor.

 • Bild: Nyblom Kollén
  Metervara Marit, blårandig. Pris ca 185 kronor/meter.

Clara Lidström är författare och driver en av Sveriges största bloggar, UnderbaraClaras. I bloggen skriver Clara om inredning för både en ekonomisk och miljömässigt hållbar livsstil.

UnderbaraClara sammarbetar just nu med det lilla textilföretaget Nyblom Kollén och har valt ut sina favoriter ur vårens kollektion. Vi pratade med Clara om hennes syn på inredning, trender och Nyblom Kolléns nya vårkollektion.


Foto: Emil Nyström

Annons

Hur tänker du kring inredning och inredningstrender?

Jag är egentligen ganska ointresserad av trender. Jag gillar tidlösa ting, eller saker som redan gått ur tiden och blivit omoderna. Att mixa inredningen med sådana detaljer gör hemmet mer levande. Trots mitt ointresse för inredningstrender är jag väldigt intresserad av just inredning och håller alltid på och gör om hemma.

Vad tycker du är det roligaste med inredning?

För mig är mitt hem den plats jag drar mig tillbaks till för att vila och återhämta mig på. Att trivas med hur det ser ut där gör återhämtningen och vilan så mycket större. Jag gillar också att inredning ger en makt. Det är så mycket man inte kan påverka i samhället, fast man önskar att man kunde. Men i sitt eget hem kan man bestämma efter eget huvud och försöka skapa den värld man vill leva i. Både estetiskt men också på ett djupare plan. Värderingsmässigt.

Vilket rum tycker du är roligast att inreda?

Jag gillar köket för att det är där man samlas med både familj och gäster. Köket har så många funktioner som man beroende på val av inredning kan hjälpa och underlätta.

Har du något favoritrum?

Ja, det får bli köket då. För att det mesta umgänget sker där. Och för att jag älskar att laga mat och baka.

Någon favoritsak?

Svårt att nämna en men jag är väldigt förtjust i vårt piano. Min man är pianist och levande musik är väldigt härligt!

Vilka är dina favoriter i Nyblom Kolléns kollektion?

Jag har ju en hel radda favoriter utplockade på deras sajt. Men av dem gillar jag mattan Ditte och metervaran Marit lite särskilt. Mjuka, glada pasteller som passar in överallt. Metervara är toppen också för att man kan sy gardiner, kuddar eller vad det nu är man är sugen på – med mått som passar i ens eget hem.


Mattan Ditte, finns i fler färger.     Metervaran Marit, finns i fler färger.

 

Kommer du använda dem i din egen inredning?

Det kommer jag absolut att göra - det är det som känns så roligt med vårt samarbete. Jag gillar verkligen estetiken. Nyblom Kollén gör tidlösa produkter som passar fint både i mer lantlig inredning, så väl som modern.

Vilka är dina bästa husmorstips? Vilka använder du dig mest av i vardagen?

Generellt så tycker jag att vi använder för mycket kemikalier i våra hem. Jag städar bara hemmet med såpa och ättika och det blir hur rent som helst. Envisa fläckar kan man prova att strö bikarbonat på och sedan hälla ättika över. Det brukar bita på det mesta!

Vad kommer den kunskapen ifrån?

Jag har lärt mig mycket av mormor. Men sedan har jag från ung ålder tyckt att det är väldigt spännande med husmorstips. Jag läste mormors veckotidningar som alltid hade tipssidor med finurliga knep och de klippte jag ut och sparade. Nu finns ju internet så nu kikar jag gärna där för att lära mig nya knep, och sparar ner allt som verkar intressant.

Har du kommit på något husmorstips själv?

Oj. Det vet jag faktiskt inte. Jag tror att jag lärt mig det mesta av någon, men sedan så förfinar man det med tiden. Det är det som är så roligt – att husmorsknepen går från mun till mun och på det sättet så sprids dem. De är en del av vårt kulturarv!

 

Återförsäljare av Nyblom Kolléns textilier hittar på deras hemsida,
www.nyblomkollen.se

16 januari 2014
Annons
Annons
Mer om Inredningsinspiration

9 fina saker du kan gjuta i betong

Inredningsinspiration Att gjuta i betong är ett sätt att göra unika och personliga inredningsdetaljer. Leta efter lite passande former och blanda betongen enligt anvisningarna på påsen, sedan är det bara att gjuta på! Låt fantasin flöda!

Inred källaren – så gör du

Inredningsinspiration Dags att inreda källaren? Här är expertens bästa tips!

Inred med datorn - gratis hjälp på Internet

Inredningsinspiration Brukar du också sitta med papper och penna när du ska göra om hemma? Du kan få mycket hjälp med heminredningen på Internet.

Roliga husdjursmöbler du kan göra själv

Inredningsinspiration Det finns många roliga och kreativa sätt att bygga möbler till din hund eller katt. Här 12 exempel.

Dags för mässa!

Inredningsinspiration Smart och grönt är ledorden för årets Hem Villa. På plats den 3-6 oktober finns inredare, mat– och byggprofiler för att ge dig tips och inspiration...

Årets julklapp 2009-2013

Inredningsinspiration Idag presenterades årets julklapp 2013 av Handelns Utredningsinstitut (HUI). Klappen kan ses som ett tecken i tiden. Minns du förgående års julklappar?

Budget och lyx på nyårsfesten

Inredningsinspiration Året börjar lida mot sitt slut och det är dags att fira in 2011. Avlägg nyårslöften, skåla i bubbel och slå klackarna i taket på en krispigt vit nyårsfest. Vi har allt som behövs – både för stor och liten plånbok.

Du är alltid rätt någon gång!

Inredningsinspiration Det finns många stunder då jag önskat att allt i mitt hus hängde ihop. I färger, stilar, tavlor.

Köpinformation ViV nr 1/2011

Inredningsinspiration Här hittar du kontaktuppgifter till alla köpställen i Vi i Villa nr 1/2011.