Annons

Röda prylar som sätter färg på ditt hem

Inredningsinspiration

Rött må höra julen till, men det är även en utmärkt färg för att lysa upp de skalor i svart, vitt och natur som är så populära just nu. Här är 15 röda prylar som sätter färg på ditt hem.

Av: Anders Runesson, viivilla.se december -08, 15 juli 2011

Rött är rätt. Kanske inte i övermått, men i lagom doser lyser det upp det vilket rum som helst. Inte minst kan det behövas röda prylar för att skapa lite liv bland det svarta, vita och naturfärgade som har varit inne ett tag nu. Och vad du än är ute efter finns det förmodligen i rött - se bara på våra 15 tips, som täcker allt från kastrullunderlägg till diskmaskiner.


1) Skydda snyggt

Annons

Varför inte skydda bord och köksbänkar mot värme och repor på ett snyggt sätt? Underlägget Pastill från KG Design är i silikon och finns i två storlekar: 18 cm i diameter för kastruller och annat (cirka 69 kronor), samt 10 cm för glas och liknande (cirka 19 kronor). Gillar du inte rött finns Pastill även i svart, vitt, grått, lime, rosa, turkos och orange.


2) Dubbelt läckert?

Huvuduppgiften för en kakform är visserligen att göra läckra kakor, men det gör absolut ingenting om formen ser läcker ut också. Kakformen Emma har non-stick-beläggning inuti och mäter 24x24x10 cm. Finns hos Duka och kostar 249 kronor.


3) Sitt annorlunda

Jellyfish liknar ingen annan stol du sett. Den är gjord i lycra och har en uppblåsbar boll inuti, vilket ger dig en garanterat annorlunda sittkänsla. I större variant (höjd 57 cm, diameter 57 cm) kostar den 499 kronor och i mindre (höjd 51 cm, diameter 47 cm) 399 kronor hos Ilva. Finns även i lime, orange och svart.


4) Vas med färg

Vaser och skålar är saker som gärna får sticka ut lite färgmässigt. Och det gör serien Events från Herstal, som bland annat finns i rött med vita kontraster. Vasen är 23 cm hög och 13 cm i diameter och kostar cirka 399 kronor. Serien innehåller även skålar i olika storlekar samt värmeljusstakar.


5) Mjukt och tidlöst

Barbapapa-figurerna ser mjuka och sköna ut och är det också, när de som i det här fallet är gjorda av nylontyg och fyllda med polypropylenkulor. Dessutom har de magneter i händerna. Figurerna finns i tre storlekar - 50 cm hög för cirka 579 kronor, 30 cm för cirka 349 kronor och 16 cm för cirka 145 kronor - och kommer från Edberg & Co. Och självklart är det Barbastark som gäller; det är ju han som är röd.


6) Hitta den röda tråden

Att hitta den röda tråden är inte svårt när det rör sig om Herstals nya lampa Cape. Denna bordlampa med unik design finns i tre storlekar: 18, 27 eller 40 cm hög. De två större har dimmer på sladden. Priset ligger på cirka 699, 1 399 respektive 1 899 kronor.


7) Stjärna i rött

Fling från Bsweden kom i fjol men är redan en klassiker. Denna pendel finns i fyra storlekar - 33, 50, 78 och 120 cm i diameter - och förutom i röd- även i svart- eller vitlackerad plåt. Till 50-varianten medföljer en fot som gör att pendeln kan användas som bordslampa. Fling kostar från cirka 995 kronor.


8) Ljusbord

Tycker du att bordslampor är opraktiska? Etoile från Ilva är ett sidobord med inbyggd belysning (lämpligen en lågenergilampa). Ljusbordet mäter 40x48x35 cm (hxdxb), finns i flera olika färger, bland annat rött, och kostar 1 249 kronor. Har du ont om plats finns en mindre variant, 30x42x30 cm, för 999 kronor.


9) Skön kub

Skön att vila ögonen på, trevlig att hålla i och kul att umgås med. Det handlar om PAL från Tivoli Audio. En 9x9x16 cm liten radio med stort ljud och möjlighet att koppla in hörlurar, CD- eller MP3-spelare. Du kan driva den med sladd eller batteri; det senare laddas automatiskt. PAL är gummibelagd och finns i åtta olika färger, inklusive Sunset Red. Pris cirka 2 190 kronor. Skräddarsydd axelremsväska finns som tillbehör.


10) Häng rätt

Sticks är en serie klädhängare i lackerat stål från SMD Design. Golv- och väggmodellerna har fot respektive fäste i silver, samt hängardel i röd, vit, grön eller mörkgrå strukturlack. Golvmodellen är 190 cm hög och kostar omkring 2 575 kronor; för väggmodellen gäller 102 cm och cirka 1 725 kronor. I serien finns även kroklist, kroklist med spegel samt galge.


11) Fett och trendigt

Fatboy fick sin form för nio år sedan. Eller förresten, poängen är ju att det är du själv som formar den. Vill du vara lite trendig väljer du varianten Fatboy Marimekko Unikko Original Red. Sedan kan du vräka dig på den 140x180 cm stora säcken framför teven i stil. Pris cirka 2 990 kronor.


12) Prinsar och prinsessor

Har du en prinsessa eller en prins därhemma? Då ska hon eller han självklart ha en matta som anstår en sådan. Karin Mannerståls mattor Prins och Prinsessa finns båda i bland annat rött, är handtuftade i ull och mäter 120x180 cm. Mattorna kommer från Kateha och kostar omkring 3 000 kronor.


13) Klassiker i ny färg

Poul Henningsens PH5-lampa fyller 50 år i år. Det firar Louis Poulsen genom att släppa PH50, en specialversion som finns i fem olika färger, från Chili Red till Wasabi Green. Till skillnad från originalet har de en högglanspolerad yta. 4 995 kronor kostar det att vara klassiskt modern.


14) Röda vitvaror

Letar du efter en vitvara med annan färg än vitt eller rostfritt (och annan form än strikt fyrkantigt) kan du ta en titt på Smegs produkter. Vad sägs till exempel om den röda BLV1R-1, en diskmaskin i 50-talsstil? Den är 60 cm bred, rymmer 14 kuvert och kostar cirka 13 895 kronor. Kyl/frys finns som matchar.


15) Rädda livet

Läs även:

Sköna golv med golvvärme

Golvvärme skapar en skön och behaglig värme, och rummet blir lättare att möblera. Men tänk på isoleringen. Annars kan golvvärmen bli en energitjuv.

Till sist... När det handlar om röda prylar till hemmet, är det omöjligt att inte ta med en brandsläckare. Finns i olika storlekar hos exempelvis Clas Ohlson. En tvåkilos pulversläckare kostar 298 kronor, en sexkilos dito 395 kronor och en nioliters skumsläckare 995 kronor. En billig livförsäkring.

 Köpinformation

Bsweden, www.bsweden.se
Clas Ohlson, www.clasohlson.se
Duka, www.duka.se
Edberg & Co, www.edberg-co.se
Fatboy, www.fatboysverige.se
Herstal, www.herstal.dk
Ilva, www.ilva.se
Kateha, www.kateha.se
KG Design, www.kgdesign.nu
Louis Poulsen, www.louispoulsen.com/sv
SMD Design, www.smddesign.se
Smeg, www.smeg.se
Tivoli Audio, www.tivoliaudio.se

 
15 juli 2011 Anders Runesson, viivilla.se december -08
Annons
Annons
Mer om Inredningsinspiration

Insynsskydd till fönster – 5 smarta idéer

Inredningsinspiration Vill du skydda fönstren från insyn men ändå få in ljus? Här är fem smarta lösningar. 

10 tips: så dukar du finast i påsk!

Inredningsinspiration Påsken pyntas traditionsenligt med saker i gult och pastell – och så även i år. Här får du inspiration till fina vårdukningar och vackra dekorationer!

9 fina saker du kan gjuta i betong

Inredningsinspiration Att gjuta i betong är ett sätt att göra unika och personliga inredningsdetaljer. Leta efter lite passande former och blanda betongen enligt anvisningarn...

Inred källaren – så gör du

Inredningsinspiration Dags att inreda källaren? Här är expertens bästa tips!

Inred med datorn - gratis hjälp på Internet

Inredningsinspiration Brukar du också sitta med papper och penna när du ska göra om hemma? Du kan få mycket hjälp med heminredningen på Internet.

Roliga husdjursmöbler du kan göra själv

Inredningsinspiration Det finns många roliga och kreativa sätt att bygga möbler till din hund eller katt. Här 12 exempel.

Dags för mässa!

Inredningsinspiration Smart och grönt är ledorden för årets Hem & Villa. På plats den 3-6 oktober finns inredare, mat– och byggprofiler för att ge dig tips och inspiration för hela hemmet. Vi ses där!

9 vackra sommardukningar

Inredningsinspiration Slå på stort eller knappt om tid? Maxa med detaljer eller skippa duken? Oavsett vilket så har vi inspiration för sommarens alla dukningar!

Årets julklapp 2009-2013

Inredningsinspiration Idag presenterades årets julklapp 2013 av Handelns Utredningsinstitut (HUI). Klappen kan ses som ett tecken i tiden. Minns du förgående års julklappar?

Vi i Villas policy
Avbryt

Användarvillkor för Viivilla.se

Dessa villkor godkännes vid registrering av medlemskap. 

Som medlem hos Vi i Villa får du tillgång till en mängd olika förmåner och funktioner. Du kan bland annat ta del av exklusiva artiklar, instruktioner och guider, generösa erbjudanden, experthjälp, tävlingar och mycket mer. Du får även våra e-postutskick samt kan diskutera i forumet.

Användarvillkor

1. Allmän information

1.1.  Denna webbplats ägs och drivs av Bonnier Publications AB.

1.2.  Dessa villkor (”Användarvillkoren”) gäller för användande av webbplatsen.

1.3.  Genom att bli medlem på webbplatsen bekräftar du ditt samtycke till dem vid varje tillfälle gällande villkoren för webbplatsen.

 

2.   Personuppgiftshantering

2.1.  Ditt medgivande
Läs igenom policyn innan du använder denna webbplats. Genom att använda webbplatsen samtycker du till att dina personuppgifter samlas in, används och överförs enligt vad som anges i denna policy och de dokument som denna policy refererar till. Om du inte godkänner denna policy kan du inte få tillgång till eller använda våra tjänster.

2.2.  Marknadsföring
När du skapar en profil på Viivilla.se samtycker du till att vi kontaktar dig med marknadsföring, som exempelvis erbjudanden från våra samarbetspartners inom allt från bygg till trädgård och inredning via brev, telefon och elektroniska medier (d.v.s. e-post, sms). Du kan även komma att mottaga marknadsföring för vin.

2.3.  Avregistrering från specifikt utskick
Du kan när som helst avregistrera dig från ett specifikt utskick genom att klicka på länken i botten av mejlet, eller återkalla samtycket genom att kontakta oss.

2.4.  Tredje parts behandling utanför Bonnierkoncernen
Bonnier Publications AB (556105-0351) är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen. Personuppgifter kan lämnas ut till våra samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall.

2.5.  Utlämning av personuppgifter till myndigheter
Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

2.6.  Vi i Villas kundregister och profilering
Kundinformation såsom namn- och adressuppgifter, e-postadress m.m lagras i Vi i Villas kundregister tillsammans med aktivitet som sker på sidan, som sedan kan komma att analyseras för att kommunicera relevanta och skräddarsydda annonser och utskick (också kallat profilering).

2.7.  Koncerngemensamt kundregister
Kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m.m lagras i ett koncerngemensamt kund- och användarregister hos Bonnier AB som äger Bonnier Publications/Vi i Villa. När du upprättar en profil samtycker du samtidigt till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer om det här.


3. Medlemskap hos Vi i Villa

3.1.  Användarvillkor som medlem hos Vi i Villa.
Som medlem i Vi i Villa får du tillgång till en mängd olika förmåner. Beroende på vilken typ av medlemskap du har kan du bland annat ta del av exklusiva artiklar, instruktioner och guider, generösa erbjudanden, experthjälp, tävlingar och mycket mer. Du får även våra nyhetsutskick samt kan diskutera i forumet.

3.2.  Pris
Det är kostnadsfritt att bli medlem hos Vi i Villa.

3.3.  Allmänna riktlinjer och regler för forum och kommentarsfält
Var trevlig, ha roligt och respektera varandra. Dela gärna med dig av erfarenheter, tips och råd i våra artiklar eller i forum. Det är inte tillåtet att annonsera på Viivilla.se (utan att betala). De erbjudanden och förmåner du erhåller i ditt medlemskap är personliga och får ej delas vidare.
Du får inte publicera länkar till din blogg på Viivilla.se.

3.4.  Etikett
Var artiga och positiva mot varandra samt använd ett vårdat språk.
Beskriv din profil med hjälp av trevliga bilder och sakliga texter. Inga former av pornografi, våld, rasism, annat stötande eller irrelevant material är tillåtet.
Undvik att använda versaler eftersom det uppfattas som om du skriker. Var även försiktig med att använda ironi. Det kan lätt missuppfattas. Det är inte tillåtet att uppge andra personers namn, kontaktuppgifter eller annan känslig information.

3.5.  Upprätta en profil
Viivilla.se och sajtens administratörer förbehåller oss rätten att blockera och/eller radera din profil tillsammans med samtligt innehåll du har laddat upp till Viivilla.se, inklusive foton, videos, ljud och texter, foruminlägg, kommentarer, blogginlägg, personliga meddelanden etc. Detta kan ske utan förvarning.

3.6.  Innehåll
Innehåll du publicerar på Viivilla.se är offentligt och ligger kvar som publicerat på sajten. Du kan inte själv ta bort materialet. Om du av exempelvis personliga skäl behöver ta bort innehåll, kontakta [email protected].

När du upprättar en profil på Viivilla.se godkänner du att eventuella krav och/eller straffrättsligt ansvar för material du har laddat upp, inklusive upphovsrätt, överförs till dig. Du godkänner också att Bonnier Publications AB inte hålls ansvariga för dina handlingar på Viivilla.se så långt möjligt enligt svensk lagstiftning.

Viivilla.se förbehåller sig rätten att när som helst ändra eller redigera villkoren och du godkänner att efterfölja alla tillägg och revideringar. Vi rekommenderar att du håller dig uppdaterad med våra villkor. Du hittar dem alltid längst ned på webbsidan.

3.7.  Din profil
Du måste vara 18 år för att upprätta en profil på Viivilla.se. Du är skyldig att lämna korrekta kontaktuppgifter. Var respektfull gentemot andra användare och administratörer. De lägger mycket tid och ansträngning på Viivilla.se av egen fri vilja. Viivilla.se är avsedd att vara en positiv och trevlig upplevelse för alla.

Viivilla.se registrerar din IP-adress i den händelse villkoren missbrukas och/eller material polisanmäls.

Var dig själv! Du bestämmer själv om du vill vara anonym på Viivilla.se (vi uppger inte ditt riktiga namn, kontaktuppgifter, e-postadress och liknande information utan ditt godkännande). Identitetsstölder är inte tillåtna, oavsett om identiteten tillhör en annan användare på Viivilla.se eller en verklig person.

Din inloggning och ditt lösenord är personliga. Lämna inte ut dina uppgifter till någon annan, då du kan hållas ansvarig för andras handlingar.

Det är inte tillåtet att länka till andra sidor från din profil (Facebook, bloggar, din personliga webbshop osv.). Länkar till olagliga, pornografiska, diskriminerande, rasistiska eller på annat sätt stötande material är inte tillåtna. Det kan leda till att din profil och dess innehåll raderas.

3.8.  Uppladdning av och länkar till material
Viivilla.se och Bonnier Publications är inte ansvariga (under kriminal- eller civilrätt) för material som våra användare laddar upp. Detta ansvar bär användaren.

Det är inte tillåtet att ladda upp material (text, bilder, videor, ljud etc.) som du inte innehar rättigheter till. Uppladdat material till Viivilla.se klassas som spridning, vilket är olagligt såvida inte:

Alla åsikter faller under svensk lagstiftning, inklusive lagen om diskriminering, material av våldsam eller rasistisk natur, ärekränkning och uppmuntran till olagliga handlingar. Överträdelser beivras.

Det är tillåtet att länka till material från andra webbplatser, inklusive bilder, videor (Youtube etc.) ljud och text, så länge materialet inte inkräktar på upphovsrätten och innehållet inte är av stötande/olaglig natur. Du behöver inte ha rättigheter till spridning för att länka till material.

Genom att ladda upp material till Viivilla.se godkänner du att vi kan återanvända det på Viivilla.se. Dina personuppgifter förblir konfidentiella. Om du inte godkänner dessa villkor ber vi dig radera din profil. Det uppladdade materialet kommer fortfarande att vara tillgängligt på Viivilla.se och tillgängligt för återanvändning enligt ovan.

Det är inte tillåtet att ladda upp material med kommersiellt innehåll, inkl. logotyper och länkar. Om du vill annonsera på Viivilla.se ber vi dig att läsa mer på Viivilla.com.

3.9.    Åsikter
Viivilla.se tar inte ansvar för åsikter som framförs av användare. Uppladdat material är alltid ett uttryck för användarens egna åsikter. Inga former av pornografiskt, diskriminerande, våldsamt, rasistiskt och på andra sätt stötandematerial är tillåtna. Detta inkluderar text, bilder, ljud och video.

3.10. E-post- och mobil-aviseringar
När du upprättar en profil på Viivilla.se tackar du ja till att prenumerera på vårt nyhetsbrev, vilket kan innehålla annonser. Du kan när som helst avbeställa nyhetsbrevet genom att klicka på “avsluta din prenumeration” längst ned i nyhetsbrevet.

3.11. Personuppgiftsbehandling
När du skapar en profil på Viivilla.se samtycker du till att vi kontaktar dig med marknadsföring, som exempelvis erbjudanden från våra samarbetspartners inom allt från bygg till trädgård och inredning via brev, telefon och elektroniska medier (d.v.s. e-post, sms). 

Du kan även komma att mottaga marknadsföring för vin. Du kan när som helst avregistrera dig från ett specifikt utskick genom att klicka på länken i botten av mejlet, och återkalla samtycket genom att kontakta oss. Bonnier Publications AB (556105-0351) är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen. Personuppgifter kan lämnas ut till våra samarbetspartners efter ditt samtycke i varje enskilt fall.

Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut. Läs mer här om Vi i Villas policy och villkor. All kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m.m lagras i ett koncerngemensamt kund- och användarregister hos Bonnier AB som äger Vi i Villa. När du upprättar en profil samtycker du samtidigt till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer om det här. 

Tänk på att dessa regler är till för att alla ska tycka att det är intressant och underhållande att besöka Viivilla.se – mycket nöje!


4.   
Tävlingar

4.1.   Allmänna tävlingsvillkor
För att tävla krävs en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Deltagande av anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

4.2.   Åldersgräns
Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta.

4.3.  Priser

4.4.  Ansvar för drift
Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

4.5.   Marknadsföring
Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

4.6.   Jury
Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

4.7.  Stötande innehåll
Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.


Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected]

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]