Annons
Bloggen Lilla Blanka
Bloggen Lilla Blanka

Lantligt på nätet

Inredningsinspiration

Aldrig har väl en lantlig och gammaldags stil varit mer populär än nu. Vi vet exakt vilka ställen du behöver besöka för att få såväl inspiration som de rätta grejerna - och du når dem alla direkt från soffan.

Av: Charlotte Frey Svidén, viivilla.se augusti 2010, 30 juni 2010

Lantliga bloggar

 

Lilla Blanka

Annons

Lillablanka.blogspot.com

Hos Mia i Alingsås som skriver Lilla Blanka är vintage kung. Det är ett svalt hem med mycket detaljer och tydlig inspiration från Danmark vi får besöka i alla de många, härliga foton bloggen fylls med. Vi får dessutom följa med till butiker och mässor som dokumenteras noggrant. Många av inläggen inspirerar till härliga utflykter. Mia har byggt sitt eget växthus och visar ofta upp blommor i bloggen men även bakverksrecept får plats i denna riktigt somriga blogg.

 


Bloggen Underbara Klara

Underbara Klara

Folkbladet.nu/?cat=89

Underbara Clara bloggar om sitt liv - sitt hem, sina kläder, funderingar, utflykter, sin religion, bakning och matlagning. Hennes blogg är mycket uppskattat, väluppdaterad och bilderna är alltid inspirerande. I Claras hem är det Västerbottnisk idyll med gott om färg och hantverkskänsla. Och vi får titta in i det fantastiska lilla dockskåp som är hennes liv.

 


Lundagård

Lundagård

Lundagard.blogspot.com

På bloggen Lundagård är kategorierna byggnadsvård, butiken (shop.lundagard.fi/se), familjeliv, gamla prylar, hemma hos, husbygget, inredning, inspiration, loppis/auktion och trädgård. Den skrivs från Österbotten i Finland och Lundagård är namnet på familjen bakom bloggens timrade hus från 1860 och numera även familjeföretaget. När familjen renoverar får vi ta del av detaljerade och inspirerande beskrivningar av såväl fönsterrenovering som skafferibyggande.


Fyra årstider - mitt liv på landet

Julias vita drömmar

Julias vita drömmar

Juliasvitadrommar.blogspot.com

Även hos Julia får vi följa med i renoveringen av ett fantastiskt hus på landet. Julia, som också driver en inredningsbutik med samma namn, visar sina vackra och unika inredningsmiljöer och sin blomstrande trädgård. Det är vitt och vacker med detaljer i svala, naturliga material såväl som färgklickar.

Fyra årstider - mitt liv på landet

Mittlivplandet.blogspot.com

Mitt liv på landet skrivs från Östergötland. Den är fylld med härliga bilder från Anne-Charlottes liv. Hon visar frikostigt upp sitt vackra hem, nyheter och fina lösningar såväl som vackra naturbilder och blomsterarrangemang. Dessutom får vi följa med hennes familj på utflykter. Perfekt för dig som gillar den vita, lantliga stilen med New England-inspiration. Att Anne-Charlotte även jobbar som fotograf är lätt att förstå och det är verkligen inte svårt att bli avundsjuk på hennes fantastiska hem - med bland annat ett ljuvligt utekök och mysig pool.

Lantliga webbshoppar

Gysinge.nu

I det lilla samhället Gysinge hittar man Sveriges byggnadsvårdsmecka med både kurser, råd, inspirationsutställningar och ett stort butikssortiment. De har även en butik i Stockholm en på nätet. På Gysinge.nu kan du hitta allt som behövs för renovering i gammaldags stil - färg, tapeter, verktyg och penslar såväl som lås, lampor och vissa möbler. Göran Gudmundsson som driver Gysinge byggnadsvård är en välkänd person inom byggnadsvårdsområdet och har bland annat skrivit flera böcker på området.

Countrystyle.se

Detta är webbutiken för dig som gillar det färgglatt lantliga hemmet. Här finns väl utvalda inredningsdetaljer såväl som mode. Countrystyle.se är dessutom den butik som du ska besöka om du gillar Cath Kidston - de har nämligen allt från badprodukter till väskor från det populära, engelska märket.

Byggfabriken.com

Byggfabriken, har precis som Gysinge, fokus på byggnadsvård och bevarande av tidernas olika stilar. De erbjuder även renoverings- och snickerihjälp och har bland annat byggt ett antal retrokök i 40-talsstil runt om i Sverige. Byggfabriken är också det perfekta stället för dig som renoverar i gammaldags stil. De har bland annat dörrhandtag, ventiler, beslag, kakel, blandare, golv, dörrar och eldetaljer.

Countrybymail.se

Längtar du efter en sommar i Provence? Gillar du vit inredning, småslitna möbler och oxiderade material? Då ska du surfa in på Countrybymail.se som förutom inredning med fokus på det vita även har handgjordpapper, handkviltade lapptäcken, smycken, trådslöjd och ljusstakar. Enkel romantik.

Broarne.se

På Broarne.se hittar du ett stort utbud av inredningsdetaljer - inte bara lantliga. Men för det lantliga hemmet finns gott om färg och mönster. De har tyger i naturmaterial, gott om trädgårdstillbehör, hängare, brickor, förvaring, vaxdukar och keramik för köket. De har dessutom två enskilda kategorier som de kallar Fransk lantstil och Shabby chic.

Bloominghome.se

För dig som gillar franskt, shabby chic och mycket vitt i hemmet är Bloominghome.se ett ställe på nätet du inte får missa. De har ett stort utbud och de ljusa färgerna kompletterade med naturmaterial dominerar. Det finns gott om fynd för dig som gillar vintagekänsla och saker som fått naturlig slitning.


De små, omkring 100 år gamla apoteksflaskorna med tillhörande glasproppar från ett nedlagt apotek och är 11 cm höga. De hittas på Countrybymail.se för 149 kr/st.

Bordslampa med kotteskärm som har 14 cm i diameter från Alvashus.se, 1 695 kr.

Lantliga detaljer finns såklart även att hitta på andra webbshoppar än de specialiserade. Den här sängkappan med volang i tunn bomullsvoile är 45 cm hög och passar madrassbädd 90 och 120 cm. Den kommer från H&M home och kostar 299 kr.

Kuddvar från H&M home, 99 kr.

Kammarlås i 1700-talstyp med nattregel, Gysinge.nu, 6 600 kr.

På nätet kan man även hitta husleverantörer som säljer hela hus byggda i gammal stil - från vasstak till lantkök. Det här huset kommer från Landsbygdenshus. Läs mer på Landsbygdenshus.se.

Bland annat många olika elektriska tillbehör i både vitt och svart kan hittas hos Byggfabriken - perfekt för den som renoverar ett gammalt hus. Infälld ströbrytare med vred från Byggfabriken.com, 550 kr.

Gårdspumpen Kronan hittar man hos Gysinge byggnadsvård på Gysinge.nu för 3 490 kr.

Denna lilla, prickiga och ugnsfasta terrin som rymmer 2,5 dl hittar du på Broarne.se för 85 kr.

Emaljskylt från Byggfabriken.com, 150 kr.

Förvaringskorg från House doctor/Countrystyle.se, 189 kr.

Lantlig textil från Gudrunsjoden.se.Gardinen heter Dala-Floda och kostar 495 kr, den broderade ullpläden har samma namn och kostar 995 kr, överkastet 1 150 kr och den randiga mattan Rättvik 495 kr.

Ekologiskt diskmedel från Cath Kidston/Countrystyle.se, 109 kr.

Handmålad, italiensk soppskål i porslin från Rice/Broarne.se, 153 kr.

Franskinspirerad badkarshylla som kan justeras i storlek (64-84 cm), Bloominghome.se, 1 195 kr.
30 juni 2010 Charlotte Frey Svidén, viivilla.se augusti 2010
Annons
Annons
Mer om Inredningsinspiration

Insynsskydd till fönster – 5 smarta idéer

Inredningsinspiration Vill du skydda fönstren från insyn men ändå få in ljus? Här är fem smarta lösningar. 

10 tips: så dukar du finast i påsk!

Inredningsinspiration Påsken pyntas traditionsenligt med saker i gult och pastell – och så även i år. Här får du inspiration till fina vårdukningar och vackra dekorationer!

9 fina saker du kan gjuta i betong

Inredningsinspiration Att gjuta i betong är ett sätt att göra unika och personliga inredningsdetaljer. Leta efter lite passande former och blanda betongen enligt anvisningarn...

Inred källaren – så gör du

Inredningsinspiration Dags att inreda källaren? Här är expertens bästa tips!

Inred med datorn - gratis hjälp på Internet

Inredningsinspiration Brukar du också sitta med papper och penna när du ska göra om hemma? Du kan få mycket hjälp med heminredningen på Internet.

Roliga husdjursmöbler du kan göra själv

Inredningsinspiration Det finns många roliga och kreativa sätt att bygga möbler till din hund eller katt. Här 12 exempel.

Dags för mässa!

Inredningsinspiration Smart och grönt är ledorden för årets Hem & Villa. På plats den 3-6 oktober finns inredare, mat– och byggprofiler för att ge dig tips och inspiration för hela hemmet. Vi ses där!

9 vackra sommardukningar

Inredningsinspiration Slå på stort eller knappt om tid? Maxa med detaljer eller skippa duken? Oavsett vilket så har vi inspiration för sommarens alla dukningar!

Årets julklapp 2009-2013

Inredningsinspiration Idag presenterades årets julklapp 2013 av Handelns Utredningsinstitut (HUI). Klappen kan ses som ett tecken i tiden. Minns du förgående års julklappar?

Vi i Villas policy
Avbryt

Användarvillkor för Viivilla.se

Dessa villkor godkännes vid registrering av medlemskap. 

Som medlem hos Vi i Villa får du tillgång till en mängd olika förmåner och funktioner. Du kan bland annat ta del av exklusiva artiklar, instruktioner och guider, generösa erbjudanden, experthjälp, tävlingar och mycket mer. Du får även våra e-postutskick samt kan diskutera i forumet.

Användarvillkor

1. Allmän information

1.1.  Denna webbplats ägs och drivs av Bonnier Publications AB.

1.2.  Dessa villkor (”Användarvillkoren”) gäller för användande av webbplatsen.

1.3.  Genom att bli medlem på webbplatsen bekräftar du ditt samtycke till dem vid varje tillfälle gällande villkoren för webbplatsen.

 

2.   Personuppgiftshantering

2.1.  Ditt medgivande
Läs igenom policyn innan du använder denna webbplats. Genom att använda webbplatsen samtycker du till att dina personuppgifter samlas in, används och överförs enligt vad som anges i denna policy och de dokument som denna policy refererar till. Om du inte godkänner denna policy kan du inte få tillgång till eller använda våra tjänster.

2.2.  Marknadsföring
När du skapar en profil på Viivilla.se samtycker du till att vi kontaktar dig med marknadsföring, som exempelvis erbjudanden från våra samarbetspartners inom allt från bygg till trädgård och inredning via brev, telefon och elektroniska medier (d.v.s. e-post, sms). Du kan även komma att mottaga marknadsföring för vin.

2.3.  Avregistrering från specifikt utskick
Du kan när som helst avregistrera dig från ett specifikt utskick genom att klicka på länken i botten av mejlet, eller återkalla samtycket genom att kontakta oss.

2.4.  Tredje parts behandling utanför Bonnierkoncernen
Bonnier Publications AB (556105-0351) är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen. Personuppgifter kan lämnas ut till våra samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall.

2.5.  Utlämning av personuppgifter till myndigheter
Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

2.6.  Vi i Villas kundregister och profilering
Kundinformation såsom namn- och adressuppgifter, e-postadress m.m lagras i Vi i Villas kundregister tillsammans med aktivitet som sker på sidan, som sedan kan komma att analyseras för att kommunicera relevanta och skräddarsydda annonser och utskick (också kallat profilering).

2.7.  Koncerngemensamt kundregister
Kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m.m lagras i ett koncerngemensamt kund- och användarregister hos Bonnier AB som äger Bonnier Publications/Vi i Villa. När du upprättar en profil samtycker du samtidigt till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer om det här.


3. Medlemskap hos Vi i Villa

3.1.  Användarvillkor som medlem hos Vi i Villa.
Som medlem i Vi i Villa får du tillgång till en mängd olika förmåner. Beroende på vilken typ av medlemskap du har kan du bland annat ta del av exklusiva artiklar, instruktioner och guider, generösa erbjudanden, experthjälp, tävlingar och mycket mer. Du får även våra nyhetsutskick samt kan diskutera i forumet.

3.2.  Pris
Det är kostnadsfritt att bli medlem hos Vi i Villa.

3.3.  Allmänna riktlinjer och regler för forum och kommentarsfält
Var trevlig, ha roligt och respektera varandra. Dela gärna med dig av erfarenheter, tips och råd i våra artiklar eller i forum. Det är inte tillåtet att annonsera på Viivilla.se (utan att betala). De erbjudanden och förmåner du erhåller i ditt medlemskap är personliga och får ej delas vidare.
Du får inte publicera länkar till din blogg på Viivilla.se.

3.4.  Etikett
Var artiga och positiva mot varandra samt använd ett vårdat språk.
Beskriv din profil med hjälp av trevliga bilder och sakliga texter. Inga former av pornografi, våld, rasism, annat stötande eller irrelevant material är tillåtet.
Undvik att använda versaler eftersom det uppfattas som om du skriker. Var även försiktig med att använda ironi. Det kan lätt missuppfattas. Det är inte tillåtet att uppge andra personers namn, kontaktuppgifter eller annan känslig information.

3.5.  Upprätta en profil
Viivilla.se och sajtens administratörer förbehåller oss rätten att blockera och/eller radera din profil tillsammans med samtligt innehåll du har laddat upp till Viivilla.se, inklusive foton, videos, ljud och texter, foruminlägg, kommentarer, blogginlägg, personliga meddelanden etc. Detta kan ske utan förvarning.

3.6.  Innehåll
Innehåll du publicerar på Viivilla.se är offentligt och ligger kvar som publicerat på sajten. Du kan inte själv ta bort materialet. Om du av exempelvis personliga skäl behöver ta bort innehåll, kontakta [email protected].

När du upprättar en profil på Viivilla.se godkänner du att eventuella krav och/eller straffrättsligt ansvar för material du har laddat upp, inklusive upphovsrätt, överförs till dig. Du godkänner också att Bonnier Publications AB inte hålls ansvariga för dina handlingar på Viivilla.se så långt möjligt enligt svensk lagstiftning.

Viivilla.se förbehåller sig rätten att när som helst ändra eller redigera villkoren och du godkänner att efterfölja alla tillägg och revideringar. Vi rekommenderar att du håller dig uppdaterad med våra villkor. Du hittar dem alltid längst ned på webbsidan.

3.7.  Din profil
Du måste vara 18 år för att upprätta en profil på Viivilla.se. Du är skyldig att lämna korrekta kontaktuppgifter. Var respektfull gentemot andra användare och administratörer. De lägger mycket tid och ansträngning på Viivilla.se av egen fri vilja. Viivilla.se är avsedd att vara en positiv och trevlig upplevelse för alla.

Viivilla.se registrerar din IP-adress i den händelse villkoren missbrukas och/eller material polisanmäls.

Var dig själv! Du bestämmer själv om du vill vara anonym på Viivilla.se (vi uppger inte ditt riktiga namn, kontaktuppgifter, e-postadress och liknande information utan ditt godkännande). Identitetsstölder är inte tillåtna, oavsett om identiteten tillhör en annan användare på Viivilla.se eller en verklig person.

Din inloggning och ditt lösenord är personliga. Lämna inte ut dina uppgifter till någon annan, då du kan hållas ansvarig för andras handlingar.

Det är inte tillåtet att länka till andra sidor från din profil (Facebook, bloggar, din personliga webbshop osv.). Länkar till olagliga, pornografiska, diskriminerande, rasistiska eller på annat sätt stötande material är inte tillåtna. Det kan leda till att din profil och dess innehåll raderas.

3.8.  Uppladdning av och länkar till material
Viivilla.se och Bonnier Publications är inte ansvariga (under kriminal- eller civilrätt) för material som våra användare laddar upp. Detta ansvar bär användaren.

Det är inte tillåtet att ladda upp material (text, bilder, videor, ljud etc.) som du inte innehar rättigheter till. Uppladdat material till Viivilla.se klassas som spridning, vilket är olagligt såvida inte:

Alla åsikter faller under svensk lagstiftning, inklusive lagen om diskriminering, material av våldsam eller rasistisk natur, ärekränkning och uppmuntran till olagliga handlingar. Överträdelser beivras.

Det är tillåtet att länka till material från andra webbplatser, inklusive bilder, videor (Youtube etc.) ljud och text, så länge materialet inte inkräktar på upphovsrätten och innehållet inte är av stötande/olaglig natur. Du behöver inte ha rättigheter till spridning för att länka till material.

Genom att ladda upp material till Viivilla.se godkänner du att vi kan återanvända det på Viivilla.se. Dina personuppgifter förblir konfidentiella. Om du inte godkänner dessa villkor ber vi dig radera din profil. Det uppladdade materialet kommer fortfarande att vara tillgängligt på Viivilla.se och tillgängligt för återanvändning enligt ovan.

Det är inte tillåtet att ladda upp material med kommersiellt innehåll, inkl. logotyper och länkar. Om du vill annonsera på Viivilla.se ber vi dig att läsa mer på Viivilla.com.

3.9.    Åsikter
Viivilla.se tar inte ansvar för åsikter som framförs av användare. Uppladdat material är alltid ett uttryck för användarens egna åsikter. Inga former av pornografiskt, diskriminerande, våldsamt, rasistiskt och på andra sätt stötandematerial är tillåtna. Detta inkluderar text, bilder, ljud och video.

3.10. E-post- och mobil-aviseringar
När du upprättar en profil på Viivilla.se tackar du ja till att prenumerera på vårt nyhetsbrev, vilket kan innehålla annonser. Du kan när som helst avbeställa nyhetsbrevet genom att klicka på “avsluta din prenumeration” längst ned i nyhetsbrevet.

3.11. Personuppgiftsbehandling
När du skapar en profil på Viivilla.se samtycker du till att vi kontaktar dig med marknadsföring, som exempelvis erbjudanden från våra samarbetspartners inom allt från bygg till trädgård och inredning via brev, telefon och elektroniska medier (d.v.s. e-post, sms). 

Du kan även komma att mottaga marknadsföring för vin. Du kan när som helst avregistrera dig från ett specifikt utskick genom att klicka på länken i botten av mejlet, och återkalla samtycket genom att kontakta oss. Bonnier Publications AB (556105-0351) är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen. Personuppgifter kan lämnas ut till våra samarbetspartners efter ditt samtycke i varje enskilt fall.

Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut. Läs mer här om Vi i Villas policy och villkor. All kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m.m lagras i ett koncerngemensamt kund- och användarregister hos Bonnier AB som äger Vi i Villa. När du upprättar en profil samtycker du samtidigt till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer om det här. 

Tänk på att dessa regler är till för att alla ska tycka att det är intressant och underhållande att besöka Viivilla.se – mycket nöje!


4.   
Tävlingar

4.1.   Allmänna tävlingsvillkor
För att tävla krävs en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Deltagande av anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

4.2.   Åldersgräns
Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta.

4.3.  Priser

4.4.  Ansvar för drift
Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

4.5.   Marknadsföring
Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

4.6.   Jury
Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

4.7.  Stötande innehåll
Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.


Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected]

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]