11 adventskalendrar du kan göra själv.
Pyssla en egen adventskalender – här är 11 roliga tips. Foto: Morning Creativity/La Petite Cuisine/Pinterest

Gör en egen adventskalender – 11 roliga DIY-idéer

Inredningsinspiration

Ska du göra en egen adventskalender i jul? Toarullar, trägrenar, papperspyssel – här är 11 roliga idéer att inspireras av.

Av: Emelie Åberg, 15 november 2015
 • Kalender av toapappersrullar

  Så enkelt och så snyggt – klipp och klistra ihop en adventskalender av gamla toalettrullar och kartong. Se dock till så att presenterna inuti är ganska lätta, då konstruktionen annars lätt går sönder.

  Bildkälla

 • Julkalendern för hemmafixaren

  För den som är någorlunda händig går det snabbt att bygga ihop en julgran av träbitar. Häng sedan fast små påsar med siffror och toppa granen med en stjärna.

  Bildkälla

 • Kreativa kalendern

  Vem har sagt att muffinsformar bara är till för bakverk! Stoppa små överraskningar i muffinshålen, klipp ut små ”luckor” av mönstrat papper och tejpa fast med dubbelhäftande tejp.

  Bildkälla

 • Paket på pinne

  Snyggt i all enkelhet – häng upp presenterna på snören runt en vacker gren.

  Bildkälla

 • Julkalender med papperspyssel

  För den som är lite kreativ och vill gå ett steg längre med toalettrulle-pysslet – gör en adventskalender med granar och djur. 

  Bildkälla

 • Paketkalender med ram

  Sätt guldkant på paketkalendern med en vacker ram – så blir det dessutom en stämningsfull inredningsdetalj på väggen i jul.

  Bildkälla

 • Adventskalender i miniformat

  Julens roligaste minipyssel är en adventskalender av tändsticksaskar. Perfekt att lägga fina små meddelanden i ända fram till julafton!

  Bildkälla

 • Kalender på griffeltavla

  Om du har en vägg, dörr eller kanske bara en tavla målad med griffelfärg kan du enkelt hänga dit små påsar och skriva datumen med krita. 

  Bildkälla

 • En julhälsning varje dag

  Tänk så härligt att ha ett brev att öppna varje dag, kanske med ett roligt meddelande eller en liten gåva. Kanske dessutom det enklaste kalenderpysslet av dem alla!

  Bildkälla

 • Julkalender på burk

  Måla konservburkar i en rolig färg, klipp ut små lock av färgat papper och måla eller klipp ut siffror – vips har du gjort en adventskalender som dessutom blir en fin dekoration på ett bord eller bänk.

  Bildkälla

 • Superenkla adventskalendern

  Ute i sista minuten, eller vill du bara ge någon du tycker om en fin lapp varje dag ända fram till jul? Allt du behöver till den här enkla kalendern är papper och washitejp. 

  Bildkälla

Visa allt innehåll
Emelie Åberg
15 november 2015 Emelie Åberg
Annons
Annons
Mer om Inredningsinspiration

Insynsskydd till fönster – 5 smarta idéer

Inredningsinspiration Vill du skydda fönstren från insyn men ändå få in ljus? Här är fem smarta lösningar. 

10 tips: så dukar du finast i påsk!

Inredningsinspiration Påsken pyntas traditionsenligt med saker i gult och pastell – och så även i år. Här får du inspiration till fina vårdukningar och vackra dekorationer!

9 fina saker du kan gjuta i betong

Inredningsinspiration Att gjuta i betong är ett sätt att göra unika och personliga inredningsdetaljer. Leta efter lite passande former och blanda betongen enligt anvisningarn...

Inred källaren – så gör du

Inredningsinspiration Dags att inreda källaren? Här är expertens bästa tips!

Inred med datorn - gratis hjälp på Internet

Inredningsinspiration Brukar du också sitta med papper och penna när du ska göra om hemma? Du kan få mycket hjälp med heminredningen på Internet.

Roliga husdjursmöbler du kan göra själv

Inredningsinspiration Det finns många roliga och kreativa sätt att bygga möbler till din hund eller katt. Här 12 exempel.

Dags för mässa!

Inredningsinspiration Smart och grönt är ledorden för årets Hem & Villa. På plats den 3-6 oktober finns inredare, mat– och byggprofiler för att ge dig tips och inspiration för hela hemmet. Vi ses där!

9 vackra sommardukningar

Inredningsinspiration Slå på stort eller knappt om tid? Maxa med detaljer eller skippa duken? Oavsett vilket så har vi inspiration för sommarens alla dukningar!

Årets julklapp 2009-2013

Inredningsinspiration Idag presenterades årets julklapp 2013 av Handelns Utredningsinstitut (HUI). Klappen kan ses som ett tecken i tiden. Minns du förgående års julklappar?