10 DIY-pyssel med tomflaskor!
Panta flaskor i all ära – men du kan också pyssla ihop fina saker av tomflaskorna!

10 roliga DIY-pyssel med tomflaskor

Inredningsinspiration

Har du förrådet fullt med gamla PET-flaskor, glasflaskor eller andra tomflaskor? Här är tio roliga DIY-pyssel du kan göra!

Av: Madiken Wilberg, 03 februari 2015
 • Glasflaskor blir fina lyktor

  Tvätta ur vinflaskorna, kapa av bottnarna och vips har du ett gäng fina glaslyktor! Med ett blockljus inuti kan de lysa hela kvällen – ställ ut dem på verandan för fint ljus i trädgården.

  Källa/Instruktion

 • Pyssla ihop en egen smyckeshållare

  Visa upp dina vackra smycken med ett smyckesstativ av flaskbottnar. Önskar du en annan färg är det bara att spraymåla flaskorna efter att ha delat dem.

  Källa/Instruktion

 • Gör en självvattnande kruka

  Det finns mängder med fina självvattnande blomkrukor, men det går minst lika bra att göra en själv! Med glasflaskor i klarglas blir de så här vackra!

  Källa/Instruktion

 • Gör en lampa av glasflaskor

  Den rustika stilen har länge varit en stor trend. En lampa av glasflaskor är den perfekta detaljer över köksbordet. Använd gamla glasflaskor (inte plast – de kan smälta!).

  Källa/Instruktion

 • DIY-godisfat

  Gissa vilken succé det här fatet skulle göra på ett barnkalas! Använd flaskbottnar som små skålar och måla dem i passande färg. Godis eller annat gott är perfekt i skålarna! För en tuffare version – fäst dit ett segel så har du en sjörövarskuta till barnkalaset.

  Källa/Instruktion

 • Dekorativ blomkruka

  Använd botten på en stor PET-flaska till att göra en egen blomkruka. Måla vilket motiv du vill – men den här blomkruke-kaninen är ju helt oemotståndlig!

  Källa/Instruktion

 • Fågelmatare av återbruk

  Har man väl börjat mata fåglarna brukar man säga att man måste fortsätta. Har du en smart fågelmatare slipper du gå ut och fylla på maten varje dag.  Den här smarta fågelmataren gör du enkelt själv.

  Källa/Instruktion

 • Smart förvaring med återbruk

  Att återbruka gamla schampoflaskor till små förvaringsbehållare är ett både enkelt och kul förvaringstips! Måla i önskad färg.

  Källa/Instruktion

 • Snygga etiketter

  Gör du eget saft, eller vill du hälla upp box-vinet i snygga flaskor? Häll det då i gamla glasflaskor och måla dit fina etiketter med svart tavelfärg som du sedan kan skriva på.

  Källa/Instruktion

 • Gör om glasflaskor till små vaser

  Färger och trender ändrar sig hela tiden. Måla eller spraymåla glasflaskorna så har du alltid dekorativa vaser i fina färger.

  Källa/Instruktion

Visa allt innehåll
03 februari 2015 Madiken Wilberg
Annons
Annons
Mer om Inredningsinspiration

Insynsskydd till fönster – 5 smarta idéer

Inredningsinspiration Vill du skydda fönstren från insyn men ändå få in ljus? Här är fem smarta lösningar. 

10 tips: så dukar du finast i påsk!

Inredningsinspiration Påsken pyntas traditionsenligt med saker i gult och pastell – och så även i år. Här får du inspiration till fina vårdukningar och vackra dekorationer!

9 fina saker du kan gjuta i betong

Inredningsinspiration Att gjuta i betong är ett sätt att göra unika och personliga inredningsdetaljer. Leta efter lite passande former och blanda betongen enligt anvisningarn...

Inred källaren – så gör du

Inredningsinspiration Dags att inreda källaren? Här är expertens bästa tips!

Inred med datorn - gratis hjälp på Internet

Inredningsinspiration Brukar du också sitta med papper och penna när du ska göra om hemma? Du kan få mycket hjälp med heminredningen på Internet.

Roliga husdjursmöbler du kan göra själv

Inredningsinspiration Det finns många roliga och kreativa sätt att bygga möbler till din hund eller katt. Här 12 exempel.

Dags för mässa!

Inredningsinspiration Smart och grönt är ledorden för årets Hem & Villa. På plats den 3-6 oktober finns inredare, mat– och byggprofiler för att ge dig tips och inspiration för hela hemmet. Vi ses där!

9 vackra sommardukningar

Inredningsinspiration Slå på stort eller knappt om tid? Maxa med detaljer eller skippa duken? Oavsett vilket så har vi inspiration för sommarens alla dukningar!

Årets julklapp 2009-2013

Inredningsinspiration Idag presenterades årets julklapp 2013 av Handelns Utredningsinstitut (HUI). Klappen kan ses som ett tecken i tiden. Minns du förgående års julklappar?