Tapet Kanin, 599 kr/rulle, Ferm Living/Miniroom.se.
Tapet Kanin, 599 kr/rulle, Ferm Living/Miniroom.se. Foto: Ferm living

Färg eller tapet till barnrummet?

Inredningsexperten

Tapet eller färg till väggarna i barnrummet – vad är mest tåligt och hållbart? Vi i Villas inredningsexpert svarar på läsarfrågan.

Av: Jasmina Bylund, 19 februari 2016

Ska vi ha väggfärg eller tapet till barnrummet? Idag har vi vita väggar men de blir så solkiga, särskilt runt sängen. Finns färg som är lätt att tvätta av, eller ska jag tapetsera i stället?                 

Stefan

 

Svar: Grått är en väldigt tacksam färg som dessutom är trendig just nu. En färg som drar lite åt det grå hållet, som en gröngrå nyans, gör att smutsen inte syns lika lätt. Det blir allt vanligare med färg på väggarna och blåa, gröna och rosa nyanser används i alla möjliga rum. De flesta färger är avtorkningsbara, men tänk på kvaliteten. Köp hellre lite dyrare färg hos en riktig färghandel om du vill ha ett fint resultat.

Annons

Tapet kan också bli väldigt effektfullt i ett barnrum. Ferm living, Littlephant och Majvillan är alla specialister på barntapeter. Däremot är inte alla tapeter avtorkningsbara, så kolla det innan du köper. Barnrumstapeter slits en del så satsa på en som är tålig och hållbar.   

Jasmina Bylund

 

19 februari 2016 Jasmina Bylund
Annons
Annons
Mer om Inredningsexperten

"Tips för att inreda allrum med snedtak?"

Inredningsexperten Att inreda rum med snedtak kan vara knepigt – men här är vår inredningsexpert Jasminas bästa tips. 

Inredningsexperten: Smart förvaring för tvättstuga, barnrum och...

Inredningsexperten Vi i Villas inredningsexpert Jasmina svarar på läsarnas frågor om smarta förvaringslösningar i tvättstuga, barnrum och garage.