Maxa förvaringen med platsbyggda hyllor. Förvaring Bestå, 2500 kr, Ikea.
Maxa förvaringen med platsbyggda hyllor. Förvaring Bestå, 2500 kr, Ikea. Foto: Ikea

"Tips för att inreda allrum med snedtak?"

Inredningsexperten

Att inreda rum med snedtak kan vara knepigt – men här är vår inredningsexpert Jasminas bästa tips. 

Av: Julia Pettersson, 04 februari 2016

Vi undrar hur vi ska inreda vårt allrum på övervåningen (snedtak nästan ända ner till golvet). Vi är i 60-årsåldern och det är svårt att hitta tips som passar.      

Vanya Taxén

 

Svar: Vad härligt med ett stort rum med snedtak! Bara för att det inte finns några väggar behöver det inte vara svårt att inreda.

Annons

Gör så här:

  1. Använd hela rummet och maxa gärna med -platsbyggda bokhyllor där golv och tak möts, det kan bli supersnyggt. Rummet blir visserligen lite mindre av det, men det handlar ändå om biytor som annars går till spillo.
  2. Placera möblerna i mitten av rummet och satsa på en lite lägre och nättare soffgrupp, självklart lite beroende på takhöjden. En soffa och två fåtöljer mitt emot blir en fin kombination och känns inte övermöblerat.
  3. Jag rekommenderar också en matta, eftersom det alltid höjer mysfaktorn i ett rum.
  4. När ni har grunden så kan ni bara piffa på som vanligt med fina kuddar och plädar i er personliga smak. Ställ en fin läslampa bredvid soffan och mys till det ordentligt med en massa fina ljusstakar och dylikt på soffbordet.

 

Jasmina Bylund

Julia Pettersson
04 februari 2016 Julia Pettersson
Annons
Annons
Mer om Inredningsexperten

Färg eller tapet till barnrummet?

Inredningsexperten Tapet eller färg till väggarna i barnrummet – vad är mest tåligt och hållbart? Vi i Villas inredningsexpert svarar på läsarfrågan.

Inredningsexperten: Smart förvaring för tvättstuga, barnrum och...

Inredningsexperten Vi i Villas inredningsexpert Jasmina svarar på läsarnas frågor om smarta förvaringslösningar i tvättstuga, barnrum och garage.