Foto: Istock
Foto: Istock

Inred hemmet med snygg marmor

Inredning

Marmor kan användas till mycket och passar in i de allra flesta inredningsstilar och hem. Försök para ihop marmor med mässing och något i färgen rosa. Här kommer fler tips.

Därför är marmor snyggt i badrummet

Den ultimata kombinationen är marmor, mässing och rosa. Tänk dig i badrummet till exempel. En snygg kombination skulle kunna vara ett svart, blankt kakel i marmor och klinkers i en vit och lite svalare marmor. Du kan montera fast både handukshållare och toarulleshållare i mässing. Frottéhandukarna ska vara stora, rosa och härliga.

Skötselråd för marmor

Tänk dig nu ett soffbord som består av en tjock, vit marmorskiva. Underredet består av svart metall eller mässing. Hela bordet står ovanpå en stor matta. Det är nästan så man måste nypa sig i armen lite när allt är klart. Du vill föreviga detta ögonblick och du vill att marmorskivan alltid ska vara lika blank och fin. 

Det är lätt att sköta om marmor. Oavsett om det är i köket eller vardagsrummet så ska du inte utsätta marmor för vissa syror. I köket handlar det om att vara försiktig med vad du ställer ner på på köksbänken. I vardagsrummet är det enkelt; drick inga skumma vätskor i soffan så slipper du fläckar. Använd underlägg till glasen. Skulle du mot all förmodan få fläckar ändå (eller spilla vin) torka av direkt med en fuktig trasa och vanlig grönsåpa.

Annons

Marmor som prydnad i vardagsrummet

Prydnadssaker i marmor passar bra in i vardagsrummet. Du kan vara stenar som är formade på något häftigt och lite udda sätt eller statyer som har något extra att bjuda på. Prydnadssaker kan med fördel gå i en mörkgrön nyans av marmor. Den gröna färgen trollbinder och prydnaderna kommer garanterat att sticka ut ur mängden.

Har du redan inrett med prydnadssaker i marmor blir det enklare sedan när du byter spår och fortsätter att inreda med föremål i mässing. Det kan vara ett tidningsställ eller en ljusstake. Prova dig fram.

Litet rosa doftljus på köksbänken

I köket kan en så enkel detalj som en vit mortel i marmor göra stor skillnad, gärna i sällskap av ett par fina kokböcker.

Förutom att mortla peppar och örter fungerar morteln utmärkt som prydnad i all sin enkelhet. Låt den stå framme när du sköljt ur den!


Är köksbänken i marmor bör handtag och beslag vara av mässing. Det gör helheten snygg. Ett annat köksredskap i marmor, förutom morteln, skulle kunna vara en skärbräda (som du naturligtvis också ska inreda köket med och låta stå framme). Häng upp på väggen och visa fram!

Du kan även prova med att addera ett litet rosa doftljus, rosa rosor eller rosa stenar till din köksbänk. Kanske rosa kökshanddukar eller rosa köksknivar också som du kan hänga upp på en magnetlist. Inred köket med rosa föremål som du kommer använda ofta och som du tycker mycket om. 

04 oktober 2018
Annons
Mer om Inredning

Blanda gammalt och nytt – så skapar du ett personligt hem

Inredning Hämta inspiration från ditt barndomshem, låt hjärtat styra och inred efter din livssituation. Vintageexperten Elsa Billgren delar med sig av sina bästa tips för att skapa en personlig inredning bestående av både nya och gamla fynd.

Ge stolarna nytt liv!

Inredning Har dina stolar sett sina bästa dagar? Med sandpapper, en häftpistol och ett fint tyg kan du ge dem ett nytt liv.

7 alla hjärtans dag-pyssel

Inredning Fingerfärg, kulörta papper och en dos kreativitet. Här är sju enkla pynt som passar bra att göra med barnen.

7 roliga julklappsidéer

Inredning Slut på bra julklappsidéer? Här är 7 roliga prylar att ge någon du tycker om - eller att önska till dig själv. 

VIDEO: Smarta tejpknepet

Inredning Trött på tejpkrånglet? Med det här enkla knepet blir det så mycket enklare när det är dags att slå in julklapparna!

Så gör du egna julkort

Inredning Vem blir inte glad över ett hemmagjort julkort? Knåpa ihop ett par stycken med granar på, från Karin Anderssons bok Kreativa Karins jul för barn!

VIDEO: Så slår du in julklappar i tyg

Inredning Här är ett miljövänligare tips när det är dags att slå in dina julklappar. 

Årets julklapp 2017

Inredning VR-glasögon, robotdammsugare och matkasse har tidigare varit årets julklapp. Så vad handlar vi gärna i år? Här är årets julklapp!

6 rum med galen inredning

Inredning Låt dig inspireras – eller kanske bara förfäras – av dessa rum. Här är inredningen som får dig att tappa hakan!