Foto: Istockphoto

Guide: Bli av med röran

Garderober

Hallen går knappt att städa för alla grejer och skor, i garderoben hänger det paltor du inte använt på flera år och vinden och källaren vill man inte ens tänka på och ännu mindre se. Känner du igen dig? Då ska du läsa detta.

Av: Louise Törnqvist, viivilla.se februari 2013, 15 februari 2013

Röj och rensa är medicinen. Kavla upp ärmarna och ta tag i problemet.

1. Släng!

Annons

Allt som inte har något värde för någon.

2. Sälj!

Blocket, Tradera eller liknande sajter funkar ofta strålande. Visst – annonsen kostar någon tia men å andra sidan får du grejerna hämtade.

3. Ge bort!

Har du ingen att ge bort dem till – använd till exempel www.bjussa.se där man skänker saker till varandra.

4. Loppis!

Ordna själv i garaget eller åk iväg till någon. På samlingssidorna www.svenskaloppisar.se, www.loppis.se eller www.stockholmsmarknader.se hittar du den som är närmast dig.

5. Organisera!

Hitta ”hem” åt olika saker. Laddare på ett ställe, nycklar på ett annat, solglasögon på ett tredje osv. Ingen raketforskning direkt men ack så svårt att hålla efter.

Läs mer! Blogg: De fem s:en!

15 februari 2013 Louise Törnqvist, viivilla.se februari 2013
Annons
Annons
Mer om Garderober

Smartaste knepet: Så får du ordning i garderobslådorna!

Garderober Blir du också galen på att aldrig hitta rätt t-shirt eller byxa i lådan? Här är enkla tricket som löser problemet i ett nafs! 

6 DIY-tips: piffa upp dina galgar

Garderober Piffa upp dina gamla galgar istället för att köpa nya. Här är redaktionens bästa tips på hur du kan snygga till dina klädgalgar.

Vi i Villa gillar: 7 snygga garderober till sovrummet

Garderober Drömmer du om ordning och reda bland dina kläder? En snygg och praktisk garderob till sovrummet fixar problemet. Här är våra favoriter just nu!

Fixa smart förvaring – expertens tips

Garderober Behöver du tips på bra förvaring för hall, kök eller vardagsrum? Förvaringsdrottningen Paulina Draganja ger sin bästa förvaringsknep.

Smarta lösningar för liten hall

Garderober Hallen är nog hemmets svåraste rum att inreda. Den är ofta för liten, knepigt formad och sönderhackad av dörrar.

Krönika: Turistens klagan

Garderober Shoppa är kul, är det billigt blir det förstås extra roligt. Men hur mycket ska man egentligen pruta utomlands?