Måla dina gamla galgar i glada färger!
Måla dina gamla galgar i glada färger! Foto: Istockphoto

6 DIY-tips: piffa upp dina galgar

Garderober

Piffa upp dina gamla galgar istället för att köpa nya. Här är redaktionens bästa tips på hur du kan snygga till dina klädgalgar.

Av: Sara Åhlström, 05 mars 2019

Enkelt DIY-pyssel

Har du hela garderoben fylld med tråkiga galgar i plast eller trä? Att piffa till gamla klädgalgar är ett enkel och kul pyssel, som passar stora som små. Allt du behöver är klädgalgar och lite pysselmaterial – lim, tyg, målarfärg och penslar. Här är redaktionens bästa tips på 12 DIY-lampor du kan göra själv, om du letar efter ett annat kul pyssel.

Annons

Fixa snyggaste garderoben

Är du en person som älskar ordning och reda? Måla dina galgar i olika färger och organisera din garderob med hjälp av färgerna på klädgalgarna. Här kan du till exempel måla vita galgar till ljusa kläder och någon färgglad kulör till dina mörka kläder.

Klädgalgar till hallen

En fin hall är viktigare än vad man tror, det här är ju det rum som dina gäster ser först av allt när de stiger in i ditt hus. Ett tips är att piffa till klädgalgarna här, kanske måla dit någon kul text som välkomnar dina gäster?

Läs även: 7 sätt att pynta med tulpaner

Återbruka dina gamla textiler

Ett tips är att du återbrukar gamla dukar och gardiner som du aldrig använder, så får du användning av dina gamla textiler som bara ligger och tar plats.

7 snabba DIY-tips

1. Klä galgarna i tyg eller garn

Ett enkelt tips för att förnya dina galgar är att du klär galgarna i tyg eller garn. Använd galgen som mall och klipp ut två delar av valfritt tyg, som du sedan syr ihop. Glöm inte att lämna kvar ett hål för galgens krok! Ett annat alternativ är att ta ett gammalt klädesplagg och riva remsor av tyget. Linda sedan in galgen och limma fast ändarna. 

Källa

 

Källa 

2. Måla dina trägalgar

Har du en massa tråkiga trägalgar i hallen? Ett kul DIY-tips är att måla galgarna i någon färgglad kulör. Allt du behöver är en pensel, sandpapper och lite trä- eller lackfärg.

Källa

3. Pyssla med pärlor

Har du några överblivna stålgalgar hemma? Fixa snyggaste klädgalgen genom att öppna upp galgen och sätta dit pärlor. 

Källa

4. Paljettband 

Med ett enkelt och glittrigt paljettband kan du skapa festliga galgar.

Källa

5. Omslagspapper

Har du något fint omslagspapper hemma som bara ligger och skräpar? Med lite lim kan du enkelt skapa personliga galgar.

Källa

6. Skriv något personligt

Har du din brudklänning eller något annat plagg med ett sentimentalt värde hängandes i garderoben? Använd en tunn pensel och måla dit t.ex. datum du gifte dig på galgen.

Källa

05 mars 2019 Sara Åhlström
Annons
Annons
Mer om Garderober

Vi i Villa gillar: 7 snygga garderober till sovrummet

Garderober Drömmer du om ordning och reda bland dina kläder? En snygg och praktisk garderob till sovrummet fixar problemet. Här är våra favoriter just nu!

Fixa smart förvaring – expertens tips

Garderober Behöver du tips på bra förvaring för hall, kök eller vardagsrum? Förvaringsdrottningen Paulina Draganja ger sin bästa förvaringsknep.

Guide: Bli av med röran

Garderober Hallen går knappt att städa för alla grejer och skor, i garderoben hänger det paltor du inte använt på flera år och vinden och källaren vill man inte...

Smarta lösningar för liten hall

Garderober Hallen är nog hemmets svåraste rum att inreda. Den är ofta för liten, knepigt formad och sönderhackad av dörrar.

Krönika: Turistens klagan

Garderober Shoppa är kul, är det billigt blir det förstås extra roligt. Men hur mycket ska man egentligen pruta utomlands?