Annons

Ljud & bildnyheter

Elektronik

En kväll i soffan? Satsa på trevligt sällskap – det finns i form av ny teve eller hembio. Här får du tips och råd inför köpet!

Av: Elisabet Broomé, februari -07, 12 februari 2007

För den ultimata teve- eller hemmabiouplevelsen ska du satsa på kvalitét – både för ljud och bild. Priserna faller och tekniken blir allt bättre. Och precis som med allt annat så innebär detta att man får mer för pengarna ju längre man lyckas härda ut med inköpet av det nya. Men någon gång måste man ändå slå till.

När man ska köpa en ny teve måste man dock plötsligt veta vad hdmi betyder. Och vad det är för skillnad på hd-ready och full-hd. Lugn, läs detta så kanske du klarar av att göra lite jämförelser och förstå vad man talar om i teve-butiken.

Större och bättre. Alla nya versioner är bättre än den förra. Större, grymmare, vassare. Så även den senaste versionen av Sony Bravia, X-serien kallad. Full HD-upplösning, det vill säga 1 920 x 1 080 pixlar. Digitaltevemottagare, dubbla HDMI-anslutningar. Inbyggda högtalare i kombination med Dolby Pro Logic II Virtual Surround och digital signalhantering. Pris för en 46 tums Bravia i X-serien är cirka 48 000 kronor. Sony.

Annons

220 timmar film. Ja, det är vad som får plats i den här dvd-spelaren med inbyggd digitalbox från LG. Dessutom kan man pausa i livesändningar, spola fram och tillbaka i direktsända program samtidigt som man spelar in. DBRH198. Pris cirka 5 995 kronor. LG Electronics.

Fäst teven säkert

Tänk på hur du väljer att placera den nya teven. De flesta platta teveapparater säljs tillsammans med ett bordsstativ – men en platt teve gör sig ändå kanske bäst på väggen, då frigör du golvyta och får upp teven på lagom höjd. Vid köp av fasta väggstativ finns det olika varianter att välja på. Helt fasta, fasta med möjlighet att tilta eller vridbara upptill 180 grader. Väljer man det senare kan man se hockeyfinalen samtidigt som kompisgänget är på middag. Det enklaste stativet kostar från några hundralappar till ett vridbart som går på cirka 2 000 kronor för en 32 tums teve. Bered dig på några timmars montagejobb – bara att få loss bordstativet (som det inte alltid finns någon beskrivning till) kan göra en vanlig människa helt slutkörd...

Färre högtalare. Sonys nya teknik gör det möjligt att få surroundljud med endast två högtalare plus subwoofer istället för den traditionella lösningen med fem högtalare. DAV-X1V, 2.1 system. Pris cirka 15 000 kronor. Sony.

Senast den 1 februari 2008 upphör de analoga marksändningarna

Inbyggd digitalbox?

Idag kan man köpa en platt teve till hälften av vad de kostade för bara något år sedan. Men tänk över vad du får för pengarna. Digitalteve är snart en verklighet i hela Sverige och har du ännu inte investerat i en box så börjar det verkligen dra ihop sig. Men om du ändå ska byta teve så kanske det bästa är att satsa på en med inbyggd digitalbox – och det har inte alla. Men räkna på den sammanlagda summan, ny teve plus box, och jämför med en teve med inbyggd box så blir kanske skillnaden ändå inte så stor.

Ljus från alla håll. Den mest avancerade generationen av Philips Ambilight-tekniken. Denna innebär att ljuset återger färgnyanser från den "färgpalett" som pågående program, film eller bildmaterial har. Ljuset kommer från vänster, från höger, uppifrån och nedifrån – och gör att skärmbilden breddas visuellt i alla riktningar. Den senaste tekniken Pixel Plus 3, full hd och Clear lcd ger en bättre skärpa och bildupplevelse. Pris cirka 50 000 kronor. Philips.

Osynligt. Bygg in ljudanläggningen och använd en projektor för bilden så har du ett rum utan skrymmande teveapparater, feta högtalare och en massa sladdar. Inbyggda högtalare från Altavox. Pris för hemmabiosystem från 7 000 till cirka 500 000 kronor. Bild Björn Lindgren. Bästa biokänslan får man i ett rum som är 25-30 kvadratmeter.

Vitaste vitt... Samsungs senaste hemmabiosystem har dvd-spelare, förstärkare och radio. Den har också en usb-värd. Det innebär att hemmabiosystemet har en usb-ingång med möjlighet att koppla in en mp3-spelare med usb eller ett usb-minne. Då kan man spela upp musik, bilder och filmer direkt, utan att gå via datorn. Finns i två versioner, HT-QX100 kostar cirka 6 500 kronor. HT-Q100. Pris cirka 5 500 kronor. Samsung.

Hur är det med försäkringen?

När du köper varor händer det ofta att säljaren föreslår att du ska teckna en extra försäkring. Ofta motiveras detta med att dessa varor är dyra att reparera om de går sönder. Ofta säljs den här typen av varor med ett eller två års garanti. Det betyder att varan ska fungera under garantitiden. Men det gäller inte om säljaren kan bevisa att felet beror på en olyckshändelse, eller att du har hanterat varan fel. Då gäller inte garantin. För att vara säker på hur det här med försäkringar fungerar så kan det vara bra att veta vad Konsumentköplagen är. Om en vara går sönder, har du enligt lagen rätt att klaga (reklamera). Du måste göra det så snabbt som möjligt. Om du reklamerar inom två månader efter det att du har upptäckt felet, räknas det alltid som att du har klagat i rätt tid.

Från och med den 1 april 2005 är den yttersta tidsgränsen för att klaga på en vara tre år efter köpet. Det gäller varor som du köpt den 1 april 2005 eller senare. För de varor som du köpt före detta datum gäller två års reklamationstid. När du har reklamerat varan ska den repareras gratis - om felet fanns från början. Under de första sex månaderna är det säljarens sak att bevisa att felet inte fanns från början. Efter det måste du bevisa att det fanns från början.

En annan variant är en försäkring som ger dig ersättning om du eller någon annan i familjen exempelvis välter teven, spiller kaffe på datorns tangentbord eller om ett barn stoppar in choklad i videon. Du kanske redan har en sådan tilläggsförsäkring i din hemförsäkring. Den kan kallas Allrisk eller Otursförsäkring. Skillnaden mellan det tillägget och den försäkring du erbjuds teckna i butiken är ofta självrisken, det vill säga den del av skadan du får betala själv om det händer något. Tillägget till din hemförsäkring gäller även för de flesta saker din familj har hemma, inte bara teven eller datorn. (Fakta Konsumentverket).

12,8 miljarder färger. Lcd-teve med en dynamisk kontrast som har ett omfång på 5000:1. Upplösningen är 1 366 x 768. Hd-ready. Stativet går att vrida 40 grader. Bland de många ingångarna finns hdmi och pc-ingång. 32 tums R7 pris cirka 15 900 kronor. Samsung.

Rörelseskärpa. Egentligen är lcd-paneler något sämre än plasma på att uppdatera rörelse i bild. I LGs nya teve LBR2 har man utvecklat en teknik som gör rörelsen skarp. LB2R finns i storlekarna 32 tum, 37 tum och 42 tum. Pris från 12 995 kronor. LG Electronics.

På väggen. Den nya hemmabion BOP1 från LG Electronics är gjord för att monteras på väggen. Pris cirka 5 995 kronor. LG Electronics.


Plasma. Pioneers nya plasmaskärmar är klara för digitalteve, hd-teve och Bluray skivor. Du kan välja mellan en 42-tumsskärm med en hdmi-ingång, fasta högtalare under panelen och löstagbart bordsstativ, eller någon av de mer exklusiva modellerna med två hdmi-ingångar, en pc-ingång. En 42-tums plasmateve med digitaltuner och de ovan nämnda finesserna är till exempel PDP-427XD. Pris cirka 28 000 kronor. Pioneer.

Mer ljud. Ett komplett hemmabiosystem med surroundhögtalare och inbyggd dvd/hårddisk-inspelare och tevemottagare. RCS-656HX. Pris cirka 13 500 kronor. Pioneer.Underhållning. Philips senaste hemunderhållningssystem kan monteras på väggen och fungerar trådlöst. Alltså både smart och snyggt! Pris cirka 10 000 kronor. Philips.


Trådlöst. Lagra hela din cd-samling och låt musiken sedan flöda i hela huset. Den här anläggningen består av en huvudenhet innehållande radiomottagare och en hårddisk på 40 GB samt en extra högtalaranläggning (WAS) som du placerar ut runt om i hemmet. Med funktionen ”follow me” följer musiken med dig när du rör dig i ditt hem. Pris cirka 9 000 kronor. Philips.

Liten ordlista

Nu står du där och ska välja. Vid varje skärm finns det minst en A4 om varför just den teven är den rätta för dig. Men vad betyder allt egentligen? Vem vågar fråga? Här har du en ordlista som hjälper dig att förstå vad det hela handlar om egentligen.

Antal pixlar – Det är hur många små lysande ”punkter” som man bygger upp bilden med i horisontal och vertikal led, till exempel
1 024 x 768. Ju fler pixlar desto högre upplösning vilket ger en skarpare bild eftersom fler punkter bygger upp bilden.

Hd-ready – Hittills har vi tittat efter teveapparater som varit märkta med hd-ready för att få en teve som även ska klara att visa framtida hd-teve. Begreppet hd-ready innebär att teven är utrustad med de rätta anslutningarna och kan visa hd-teve med minst 720 linjer vertikalt.

Full hd – En del tillverkare har nu börjat tala om ”Full hd” och i de flesta fall menar man då att tevens bildpanel har en upplösning på 1 920 x 1 080 bildpunkter. Detta har man nytta av i de fall man tittar på en hd-utsändning som sänds i formatet 1 080i alternativt om man kopplat sin teve till en så kallad Bluray- eller hd-dvd-spelare. Många utsändningar kommer att vara i formatet 720p och då räcker det utmärkt med den idag vanligare upplösningen 1 366 x 768 bildpunkter. Den nya märkningen full hd innebär att systemets fulla upplösning är på 1 920 x 1 080 bildpunkter.

Bildförbättringstekniker – Alla tillverkare av teve har sina egna bildförbättringstekniker. Alla dessa kallas olika saker och fungerar på olika sätt. Ju större bildstorlek, desto viktigare att man har en bra bildförbättring. Teknikerna behövs för att ta bort suddiga bilder, ge skärpa till rörliga objekt och minimera reflekterande ljus utifrån.

Bilduppdatering – Just jakten på bättre bild gör uppfinningsförmågan effektiv. Dubbel bilduppdatering är en teknik för bättre bild.

Scartkontakt – Traditionell kontakt som innehåller både bild och ljud. Kan bli riktigt bra med en högkvalitativ kabel.

Komponentkontakt – Innehåller tre kablar (röd, grön och blå) och endast bild, har också förutsättningar att hantera högre upplösningar ända upp till hd-teve.

Hdmi-kontakt – Den nya helt digitala standarden, som innehåller digital bild samt upp till åtta ljud-kanaler. Finns redan nu på lite bättre dvd-spelare och kommer framförallt användas till alla de nya produkterna i samband med hd-teve.

Plasma-teve – Vanligast bland större platta teve (oftast 42 tum och uppåt). Bilden skapas av små gasceller som släcks och tänds. Har i regel bättre kontrast och färgåtergivning än lcd-teve, men gränserna mellan plasma och lcd är på väg att suddas ut.

Lcd-teve – En lcd-teve består av flytande kristaller som släpper igenom ljus från en bakomliggande lampa. Börjar kunna göras i allt större storlekar och börjar nu bli vanligare i till exempel 42- och 46-tum. Nästa år förväntas ännu större lcd-storlekar dyka upp. Har oftast högre upplösning än plasmateve.

Tittavstånd – En bra rekommendation är minst 10 centimeter/tum det vill säga, en 32-tummare blir 3,20 och uppåt, 37 tum 3,70 och så vidare. Detta gäller dagens teveutsändningar, när vi kommer till hd-teve så kan man sitta närmare. Köp hellre en bättre specificerad teve i mindre storlek än en för stor teve av enklare modell.

Köpinformation

Altavox, www.altavox.se
LG Elektronics, https://nordic.lge.com
Philips, www.philips.com
Pioneer, www.pioneer.se
Samsung, www.samsung.se
Sony, www.sony.se/

 

Läs även:

Koll på nya tekniken!

Trådlösa högtalare, 3D-teve, surfplattor… Nya produkter och lösningar för hemma-underhållningen lanseras hela tiden och varje val leder till ytterliga...

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
12 februari 2007 Elisabet Broomé, februari -07
Annons
Annons
Mer om Elektronik
ANNONSSAMARBETE

Utforska världen i ditt vardagsrum

Elektronik Även om det för stunden inte går att resa den traditionella vägen, finns det andra möjligheter att expandera sina vyer. Med den ständigt förbättrande VR-tekniken går det nu att bestiga berg, eller till och med besöka Las Vegas, direkt i vardagsrummet.

Annons

Så väljer du rätt högtalare till hemmet

Elektronik I dag finns flera, smarta bärbara högtalare för hemmet som lockar med bra pris, snygg design och fiffig funktionalitet. Men hur vet man vilken typ man...

Annons

Fiber – allt du behöver veta (och lite till)

Elektronik Vilka är fördelarna med fiber, vad kostar det att installera – och höjer fiber värdet på huset? Boxer har svaren på dina frågor!

Annons

Hos familjen Henningsson är alla uppkopplade – hela tiden!

Elektronik Hemma hos familjen Henningsson används internet flitigt, vilket betyder att de behöver ett snabbt bredband för att kunna surfa utan problem. Sedan familjen skaffade fiber har deras surfande blivit betydligt bättre.

Välkommen på auktionspremiär!

Elektronik Nu är det premiär för viivilla.se auktion.

Julklappstips från Bild & Ljud Hemma

Elektronik Här är julklapparna som är så bra att du helst vill ha dem själv. Men man måste ge bort saker också, även om vi vet att det gör ont ibland. Om du ger...

Koll på nya tekniken!

Elektronik Trådlösa högtalare, 3D-teve, surfplattor… Nya produkter och lösningar för hemma-underhållningen lanseras hela tiden och varje val leder till ytterligare val. Var ska man börja?

Vår tids hemmaunderhållning – ett litet lexikon!

Elektronik Hur ser framtidens tevetittande ut och vad betyder alla termer? Det reder vi ut här.

Annons vinterspecial

Elektronik Passa på! Här nedan följer nio st specialerbjudanden till dig som är Vi i Villa läsare. Mycket nöje önskar vi er.

Vi i Villas policy
Avbryt

Användarvillkor för Viivilla.se

Dessa villkor godkännes vid registrering av medlemskap. 

Som medlem hos Vi i Villa får du tillgång till en mängd olika förmåner och funktioner. Du kan bland annat ta del av exklusiva artiklar, instruktioner och guider, generösa erbjudanden, experthjälp, tävlingar och mycket mer. Du får även våra e-postutskick samt kan diskutera i forumet.

Användarvillkor

1. Allmän information

1.1.  Denna webbplats ägs och drivs av Bonnier Publications AB.

1.2.  Dessa villkor (”Användarvillkoren”) gäller för användande av webbplatsen.

1.3.  Genom att bli medlem på webbplatsen bekräftar du ditt samtycke till dem vid varje tillfälle gällande villkoren för webbplatsen.

 

2.   Personuppgiftshantering

2.1.  Ditt medgivande
Läs igenom policyn innan du använder denna webbplats. Genom att använda webbplatsen samtycker du till att dina personuppgifter samlas in, används och överförs enligt vad som anges i denna policy och de dokument som denna policy refererar till. Om du inte godkänner denna policy kan du inte få tillgång till eller använda våra tjänster.

2.2.  Marknadsföring
När du skapar en profil på Viivilla.se samtycker du till att vi kontaktar dig med marknadsföring, som exempelvis erbjudanden från våra samarbetspartners inom allt från bygg till trädgård och inredning via brev, telefon och elektroniska medier (d.v.s. e-post, sms). Du kan även komma att mottaga marknadsföring för vin.

2.3.  Avregistrering från specifikt utskick
Du kan när som helst avregistrera dig från ett specifikt utskick genom att klicka på länken i botten av mejlet, eller återkalla samtycket genom att kontakta oss.

2.4.  Tredje parts behandling utanför Bonnierkoncernen
Bonnier Publications AB (556105-0351) är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen. Personuppgifter kan lämnas ut till våra samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall.

2.5.  Utlämning av personuppgifter till myndigheter
Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

2.6.  Vi i Villas kundregister och profilering
Kundinformation såsom namn- och adressuppgifter, e-postadress m.m lagras i Vi i Villas kundregister tillsammans med aktivitet som sker på sidan, som sedan kan komma att analyseras för att kommunicera relevanta och skräddarsydda annonser och utskick (också kallat profilering).

2.7.  Koncerngemensamt kundregister
Kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m.m lagras i ett koncerngemensamt kund- och användarregister hos Bonnier AB som äger Bonnier Publications/Vi i Villa. När du upprättar en profil samtycker du samtidigt till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer om det här.


3. Medlemskap hos Vi i Villa

3.1.  Användarvillkor som medlem hos Vi i Villa.
Som medlem i Vi i Villa får du tillgång till en mängd olika förmåner. Beroende på vilken typ av medlemskap du har kan du bland annat ta del av exklusiva artiklar, instruktioner och guider, generösa erbjudanden, experthjälp, tävlingar och mycket mer. Du får även våra nyhetsutskick samt kan diskutera i forumet.

3.2.  Pris
Det är kostnadsfritt att bli medlem hos Vi i Villa.

3.3.  Allmänna riktlinjer och regler för forum och kommentarsfält
Var trevlig, ha roligt och respektera varandra. Dela gärna med dig av erfarenheter, tips och råd i våra artiklar eller i forum. Det är inte tillåtet att annonsera på Viivilla.se (utan att betala). De erbjudanden och förmåner du erhåller i ditt medlemskap är personliga och får ej delas vidare.
Du får inte publicera länkar till din blogg på Viivilla.se.

3.4.  Etikett
Var artiga och positiva mot varandra samt använd ett vårdat språk.
Beskriv din profil med hjälp av trevliga bilder och sakliga texter. Inga former av pornografi, våld, rasism, annat stötande eller irrelevant material är tillåtet.
Undvik att använda versaler eftersom det uppfattas som om du skriker. Var även försiktig med att använda ironi. Det kan lätt missuppfattas. Det är inte tillåtet att uppge andra personers namn, kontaktuppgifter eller annan känslig information.

3.5.  Upprätta en profil
Viivilla.se och sajtens administratörer förbehåller oss rätten att blockera och/eller radera din profil tillsammans med samtligt innehåll du har laddat upp till Viivilla.se, inklusive foton, videos, ljud och texter, foruminlägg, kommentarer, blogginlägg, personliga meddelanden etc. Detta kan ske utan förvarning.

3.6.  Innehåll
Innehåll du publicerar på Viivilla.se är offentligt och ligger kvar som publicerat på sajten. Du kan inte själv ta bort materialet. Om du av exempelvis personliga skäl behöver ta bort innehåll, kontakta r[email protected].

När du upprättar en profil på Viivilla.se godkänner du att eventuella krav och/eller straffrättsligt ansvar för material du har laddat upp, inklusive upphovsrätt, överförs till dig. Du godkänner också att Bonnier Publications AB inte hålls ansvariga för dina handlingar på Viivilla.se så långt möjligt enligt svensk lagstiftning.

Viivilla.se förbehåller sig rätten att när som helst ändra eller redigera villkoren och du godkänner att efterfölja alla tillägg och revideringar. Vi rekommenderar att du håller dig uppdaterad med våra villkor. Du hittar dem alltid längst ned på webbsidan.

3.7.  Din profil
Du måste vara 18 år för att upprätta en profil på Viivilla.se. Du är skyldig att lämna korrekta kontaktuppgifter. Var respektfull gentemot andra användare och administratörer. De lägger mycket tid och ansträngning på Viivilla.se av egen fri vilja. Viivilla.se är avsedd att vara en positiv och trevlig upplevelse för alla.

Viivilla.se registrerar din IP-adress i den händelse villkoren missbrukas och/eller material polisanmäls.

Var dig själv! Du bestämmer själv om du vill vara anonym på Viivilla.se (vi uppger inte ditt riktiga namn, kontaktuppgifter, e-postadress och liknande information utan ditt godkännande). Identitetsstölder är inte tillåtna, oavsett om identiteten tillhör en annan användare på Viivilla.se eller en verklig person.

Din inloggning och ditt lösenord är personliga. Lämna inte ut dina uppgifter till någon annan, då du kan hållas ansvarig för andras handlingar.

Det är inte tillåtet att länka till andra sidor från din profil (Facebook, bloggar, din personliga webbshop osv.). Länkar till olagliga, pornografiska, diskriminerande, rasistiska eller på annat sätt stötande material är inte tillåtna. Det kan leda till att din profil och dess innehåll raderas.

3.8.  Uppladdning av och länkar till material
Viivilla.se och Bonnier Publications är inte ansvariga (under kriminal- eller civilrätt) för material som våra användare laddar upp. Detta ansvar bär användaren.

Det är inte tillåtet att ladda upp material (text, bilder, videor, ljud etc.) som du inte innehar rättigheter till. Uppladdat material till Viivilla.se klassas som spridning, vilket är olagligt såvida inte:

Alla åsikter faller under svensk lagstiftning, inklusive lagen om diskriminering, material av våldsam eller rasistisk natur, ärekränkning och uppmuntran till olagliga handlingar. Överträdelser beivras.

Det är tillåtet att länka till material från andra webbplatser, inklusive bilder, videor (Youtube etc.) ljud och text, så länge materialet inte inkräktar på upphovsrätten och innehållet inte är av stötande/olaglig natur. Du behöver inte ha rättigheter till spridning för att länka till material.

Genom att ladda upp material till Viivilla.se godkänner du att vi kan återanvända det på Viivilla.se. Dina personuppgifter förblir konfidentiella. Om du inte godkänner dessa villkor ber vi dig radera din profil. Det uppladdade materialet kommer fortfarande att vara tillgängligt på Viivilla.se och tillgängligt för återanvändning enligt ovan.

Det är inte tillåtet att ladda upp material med kommersiellt innehåll, inkl. logotyper och länkar. Om du vill annonsera på Viivilla.se ber vi dig att läsa mer på Viivilla.com.

3.9.    Åsikter
Viivilla.se tar inte ansvar för åsikter som framförs av användare. Uppladdat material är alltid ett uttryck för användarens egna åsikter. Inga former av pornografiskt, diskriminerande, våldsamt, rasistiskt och på andra sätt stötandematerial är tillåtna. Detta inkluderar text, bilder, ljud och video.

3.10. E-post- och mobil-aviseringar
När du upprättar en profil på Viivilla.se tackar du ja till att prenumerera på vårt nyhetsbrev, vilket kan innehålla annonser. Du kan när som helst avbeställa nyhetsbrevet genom att klicka på “avsluta din prenumeration” längst ned i nyhetsbrevet.

3.11. Personuppgiftsbehandling
När du skapar en profil på Viivilla.se samtycker du till att vi kontaktar dig med marknadsföring, som exempelvis erbjudanden från våra samarbetspartners inom allt från bygg till trädgård och inredning via brev, telefon och elektroniska medier (d.v.s. e-post, sms). 

Du kan även komma att mottaga marknadsföring för vin. Du kan när som helst avregistrera dig från ett specifikt utskick genom att klicka på länken i botten av mejlet, och återkalla samtycket genom att kontakta oss. Bonnier Publications AB (556105-0351) är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen. Personuppgifter kan lämnas ut till våra samarbetspartners efter ditt samtycke i varje enskilt fall.

Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut. Läs mer här om Vi i Villas policy och villkor. All kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m.m lagras i ett koncerngemensamt kund- och användarregister hos Bonnier AB som äger Vi i Villa. När du upprättar en profil samtycker du samtidigt till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer om det här. 

Tänk på att dessa regler är till för att alla ska tycka att det är intressant och underhållande att besöka Viivilla.se – mycket nöje!


4.   
Tävlingar

4.1.   Allmänna tävlingsvillkor
För att tävla krävs en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Deltagande av anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

4.2.   Åldersgräns
Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta.

4.3.  Priser

4.4.  Ansvar för drift
Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

4.5.   Marknadsföring
Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

4.6.   Jury
Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

4.7.  Stötande innehåll
Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.


Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected]

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]