Hårda klappar för alla smaker

Elektronik

Mjuka julklappar i all ära, men ett hårt paket får hjärtat att slå lite fortare på de flesta av oss. Vi i Villa tipsar om tio hårda klappar att lägga under julgranen i år – till nytta och nöje; för hemmet, trädgården och mellandagsutflykten.

Lampa.
Med Airswitch Az för ca 2 200 kr kan man styra ljuset utan att behöva
resa sig från soffan i jul.

Styr lampan med handen

Annons

Ljus hör den mörka årstiden till och med Airswitch Az från Mathmos kan man få så mycket eller lite ljus man vill. Denna golvlampa mäter 72x32 cm, rymmer två 60 W-lampor och är gjord i munblåst, frostat glas. Man styr den med handen. För att tända och släcka för man handen tvärs över lampan; för att reglera ljusstyrkan höjer eller sänker man handen ovanför lampan.

Spegel.

2 700 kr är mycket för en spegel, men å andra sidan får man väderprognoser på köpet. Dock ingen snögaranti.

Spegeln som visar vädret

Varför inte kolla hur vädret ska bli medan man rakar sig, sminkar sig eller borstar tänderna? MR238 från Oregon Scientific är en spegel med inbyggd väder-station. Den presenterar inte bara inom- och utomhustemperatur och luftfuktighet, den ger även prognoser om hur vädret blir framöver. Dessutom visar den tiden, samt har kalender- och larmfunktioner. MR238 är stor som ett A4-ark och kan hängas på väggen eller ställas.

Multiklocka för sportfantasten

För den som tar sitt motionerande på allvar har finska Suunto lanserat X9i. Som ägare till denna klocka behöver man inte rädas vintermörkret, tack vare inbyggd GPS, 3D-kompass, höjdmätare, baro-meter, kronograf och larm, samt funktionerna ”Find home” och ”Track back”. Kopplar man X9i till datorn kan man såväl ladda klockan som skapa tränings-rundor och föra över insamlad data från klockan till datorn, för att analysera hur träningen går.

Tvätt.

För 4 000 kr får man ett portabelt vädringsskåp som fräschar upp och slätar ut tomtedräkter och annat.

Fräscha kläder på en halvtimme

Ibland har man kläder som är i behov av att fräschas upp, utan att de för den skull är smutsiga. Då hänger man in plagget i Prêt-à-porter från Whirlpool, fyller ett plastmått med destillerat vatten och trycker på en knapp. Prêt-à-porter tar bort skrynklor och lukt från rökning, matlagning, svett och parfym, och torkar plagget skonsamt. Efter en halvtimme är det klart och man kan fälla ihop och ställa undan apparaten igen. Hopfälld är den 83x30x25 cm; vikten är 13 kg.

Kaffebryggare.

För ca 1 400 kr får man en julröd färgklick till köksbänken.

Vinkyl.


En vinkyl för ca 11 000 kr ger vinälskaren en god jul.

Rött och hett i köket

Kaffe är inne, inte minst espresso. Och ska man investera i en espressomaskin vill man givetvis att den ska synas. OBH Nordicas Chili Espresso med sin röda metalliclack uppfyller garanterat denna önskan. Den har 15 bars tryck, löstagbar vattentank och ångmunstycke, så att man kan skumma mjölk till cappuccinon.

Vinkällaren inom räckhåll

Atmosfären i en vinkällare är svårslagen, men det är få förunnat att kunna skapa sig sin egen sådan. En vinkyl, å andra sidan, kan vara både praktisk och snygg. Gorenje XWC660F har tvåglasdörr med UVskydd och  aluminiumram, sju utdragbara hyllor med kant i körsbärsträ och vibrationsdämpande kompressor. Takbelysningen går att manövrera separat. 52 stycken 75 clflaskor ryms i de kompakta måtten 60x90x60 cm.

Spelkul för hela familjen

Den 2 december släpps höstens stora nyhet på spelfronten: Xbox 360 från Microsoft. Denna spelkonsol har det mesta som standard eller i form av tillbehör – trådlös handkontroll, trådlöst nätverk, hårddisk, headset, utbytbara frontpaneler... Samt givetvis bättre grafik, HD-upplösning, surround-ljud och häftigare spel. Med Xbox Live kan man kommunicera och spela med folk från hela världen.


Xbox.

Från 3 000 kr kostar det att hålla barnen sysselsatta framför TV:n under hela jullovet.


Tvåhjuling.
Räkna med att väcka uppmärksamhet på julledigheten med en Segway XT för 57 900 kr.

Full fart i terrängen

Ett märkligare fordon var det länge sedan du såg. Man står på en platta med ett hjul på var sida, lutar sig framåt för att öka farten och bakåt för att bromsa. En Segway drivs av två elmotorer och håller balansen med hjälp av fem inbyggda gyron. Nu finns den i en XT-modell för tuffare terräng. Utrustad med allterrängdäck, stänkskärmar och nyutvecklade litiumjon-batterier har den en räck-vidd på ca 16 km och en toppfart på 20 km/h. Kyl.

Knappa 5 000 kr kostar en mobil kyl. Plus glögg och julmust att fylla den med.

Snöslunga.


För 2 200 kr får du en eldriven minivariant.

Mobil kyl höjer tempen på partyt

Med en mobil kyl slipper man flänga fram och tillbaka till köket för att hämta dricka till gästerna. Praktiskt, inte minst vid trädgårdsfester. Party Cooler från Cylinda är 83 cm hög och 46 cm bred och har en nettovolym på 45 liter. Kullagrade hjul, flaskhållare och två påhängbara sidoskivor av ädelträ gör denna mobila kyl till festens medelpunkt. Den fungerar säkert även bra i gillestugan bland törstiga tonåringar.

 

Slunga snön steglöst

En snöskyffel ger motion. En snöslunga gör jobbet snabbare och har dessutom högre imponansfaktor. ST 1174 HST är beteckningen på Stigas flaggskepp med en arbetsbredd på 74 cm, fyrtaktsmotor på 11,5 hästkrafter, sågtandad snöskruv, elstart, halogenstrålkastare, bränslemätare och enhandsmanövrering. Samt steglös växellåda. För 21 500 kr blir du av med snön i ett nafs.  

Köpinformation

Mathmos, finns att köpa på www.coolstuff.se
Oregon Scientific www.oregonscientific.com
Suunto www.suunto.com
Whirlpool www.whirlpool.se
OBH Nordica www.obhnordica.se
Gorenje www.gorenje.se
Microsoft www.xbox.com/sv-SE
Segway www.segway.se
Cylinda www.cylinda.se
Stiga www.stiga.se

14 november 2005
Annons
Annons
Mer om Elektronik
Annons

Så väljer du rätt högtalare till hemmet

Elektronik I dag finns flera, smarta bärbara högtalare för hemmet som lockar med bra pris, snygg design och fiffig funktionalitet. Men hur vet man vilken typ man ska använda? Vi guidar dig rätt i högtalardjungeln.

Annons

Fiber – allt du behöver veta (och lite till)

Elektronik Vilka är fördelarna med fiber, vad kostar det att installera – och höjer fiber värdet på huset? Boxer har svaren på dina frågor!

Annons

Hos familjen Henningsson är alla uppkopplade – hela tiden!

Elektronik Hemma hos familjen Henningsson används internet flitigt, vilket betyder att de behöver ett snabbt bredband för att kunna surfa utan problem. Sedan...

Välkommen på auktionspremiär!

Elektronik Nu är det premiär för viivilla.se auktion.

Julklappstips från Bild & Ljud Hemma

Elektronik Här är julklapparna som är så bra att du helst vill ha dem själv. Men man måste ge bort saker också, även om vi vet att det gör ont ibland. Om du ger...

Koll på nya tekniken!

Elektronik Trådlösa högtalare, 3D-teve, surfplattor… Nya produkter och lösningar för hemma-underhållningen lanseras hela tiden och varje val leder till ytterligare...

Vår tids hemmaunderhållning – ett litet lexikon!

Elektronik Hur ser framtidens tevetittande ut och vad betyder alla termer? Det reder vi ut här.

3D hemma – framtid eller flopp?

Elektronik Storskärm, storskärm på väggen där, säg vem som vackrast i 3D är... Vi har kollat på hur de senaste 3D-skärmarna fungerar till film – samt kikat på ett...

Annons vinterspecial

Elektronik Passa på! Här nedan följer nio st specialerbjudanden till dig som är Vi i Villa läsare. Mycket nöje önskar vi er.