Annons

Enklare väg till billigt HD-ljud

Elektronik

Enklaste sättet att uppleva HD är att skaffa en komplett allt-i-ett-anläggning med Blu-ray. Vi har testat ett urval av både två- och femkanalsanläggningar i jakten på fina upplevelser.

Av: Geir Nordby, Bild & Ljud Hemma, viivilla.se november -09, 06 november 2009

Det har tagit sin lilla tid men nu finns äntligen ett urval av kompletta hemmabioanläggningar med Blu-ray. Formatet är inarbetat, det finns ingen återvändo. Det dröjer inte så länge förrän vi lär säga farväl till DVD. Och det beror helt enkelt på att Blu-ray är ett HD-format som är överlägset bättre på både bild och ljud.

För dig som varken har Blu-ray-spelare eller hemmabioanläggning är den avgjort enklaste vägen till högupplösta upplevelser att skaffa en allt-i-ett-anläggning där allting ingår: Blu-ray-spelare, förstärkare och högtalare.

Kandidaterna

Annons

Vi har lagt beslag på allt som fanns tillgängligt i skrivande stund, naturligtvis bortsett från anläggningarna vi redan testat.

Sony och Samsung har var sin komplett hemmabioanläggning med förhållandevis stora högtalare både fram och bak. Samsung har dessutom trådlös överföring till bakhögtalarna för att man ska slippa dra kablar kors och tvärs över golvet.

Från LG och Panasonic kommer två stereoanläggningar, med två högtalare och subbas, där målet är att skapa en surroundliknande ljudbild från två högtalare.

Anläggningarnas riktpriser sträcker sig från 7 000 till 13 000 kronor, men letar man lite på internet så kan man som vanligt spara en tusenlapp eller två.

Vi testar

Sony HTP-BD36SF

5.1-system 10 000 kr

Samsung HT-BD7255

5.1-system 13 000 kr

LG HB354BS

2.1-system 7 000 kr

Panasonic SC-BTX70

2.1-system 10 000 kr

 


Sony HTP-BD36SF Pris: 10 000 kr Importör: Sony www.sony.se

Gott nog

Med automatisk inställning och den nya Blu-ray-spelaren BDP-S360 hoppas Sony att den här anläggningen ska stjäla ditt hemmabiohjärta.

Sony HTP-BD36SF
5.1-anläggning
143 watt per kanal (3 ohm, 1 kHz, 10 % THD!)
HD-ljud och HD-bild
BD-Live
Automatisk inställning
Pris: 10 000 kr

Sony-anläggningens högtalare är välvuxna, både fram och bak ståtar golvmodeller. Vi känner visserligen en smula skepsis över den lite väl tunna centerhögtalaren, som inte har någon lätt uppgift att återge en dynamisk dialog. Detta, i kombination med en väl lätt och spinkig subbaskonstruktion, är ett välkänt fenomen i genren ”hemmabio på låda”. Vi ska dock inte döma hunden efter håren, för de bästa anläggningarna av den här typen kan bjuda på förvånansvärt fina filmupplevelser.

Spelaren ansluts till internet med nätverkskabel för tilläggsfunktioner via BD-Live. Den som inte vill ha sladdhärvor till bakhögtalarna kan köpa S-Air-förstärkare för knappt 2 000 kronor som ställs bakom soffan och tar emot ljudsignalen trådlöst från anläggningen.

Användning
Sonys automatiska inställning är snabbt avklarad. Ett par pling-plong-ljud hörs och sedan är anläggningen inställd. Högtalarna går fort att sätta ihop också. Sonys Blu-ray-spelare är inte snabbast i klassen på att ladda in filmen, räkna med att det tar ungefär en minut från det att luckan stängs tills bilden visas på skärmen.

Sony-anläggningen kan spela ganska så högt och ljudet omringar lyssnaren på ett bra sätt. Basen är däremot lite monoton, diskanten kan bli i mesta laget och kan med fördel dämpas ett litet snäpp. Filmdialoger är dessutom lite väl tunna för att vara helt realistiska.

I slutändan är detta en helt godkänd hemmabioanläggning som ger ett intryck av vad HD-ljud kan göra för filmupplevelserna. Men som inte riktigt fängslar oss. Bildkvaliteten är en helt annan sak, Blu-ray ger en helt sjukt bra bild!

Vill du ha trådlös överföring till bakhögtalarna kostar det ungefär 2 000 kronor extra.

+
Spelar ganska högt.
Automatisk inställning.
3 HDMI-ingångar.


Lite tunn dialog.
Monoton subbas.


Samsung HT-BD7255 Pris: 13 000 kr Importör: Samsung www.samsung.se

Läckert och välljudande

Samsung kör med läckra former. Trådlöst ljud till bakhögtalarna är inte att förakta, och när anläggningen dessutom låter fint blir vi regelrätt imponerade.

Samsung HT-BD7255
5.1-anläggning
Sammanlagd effekt: 800 watt
HD-ljud och HD-bild
BD-Live
Trådlösa bakhögtalare
Pris: 13 000 kr

Här är Blu-ray-spelaren smakfullt integrerad i receivern, med spaltmatning i stället för skivsläde. Högtalarna är testets största, golvmodeller både fram och bak. Men de är också en läcker historia, med genomskinliga plastkanter runt, som ger en snygg akryl-look.

Blu-ray-spelaren är förberedd för trådlös nätverksanslutning, som kan användas för BD-Live och datastreaming från nätverket. Adapter är tilläggsutrustning och kostar extra. Det ingår trådlös överföring till en extern förstärkare som kopplas till bakhögtalarna. På så sätt slipper man dra kablar kors och tvärs över hela golvet. iPod-docka ingår också i paketet, som inte tycks sakna något alls. Bortsett från HDMI-ingång. Har du spelkonsol eller TV-mottagare måste den kopplas in via Aux-stereoingången.

Användning
Samsung-anläggningen har ingen automatisk kalibrering, så avståndet till varje högtalare måste mätas för hand och sedan anges i menysystemet. Precis som med Sony-anläggningen krävs det lite skruvande för att montera fast högtalarna på sina socklar. I övrigt är anläggningen väldigt enkel att använda. Starttiden är godkänd, det tar mellan 30 och 45 sekunder att få igång en film.

Den läckra anläggningen låter imponerande välbalanserat och fint. Den kan dessutom spela ganska så högt. Subbasen är pytteliten men gör ändå ett bra jobb. Visst finns det begränsningar i hur mycket volym den orkar pumpa ut, men man kan absolut spela tillräckligt högt för att få en underhållande filmkväll. Det låter skapligt med musik också. HT-BD7255 är definitivt ett bra system. Vad vi saknar är fler anslutningar. Det finns inga HDMI-ingångar, så det går inte att koppla in en spelkonsol eller kabel-TV-box. Lite trist att behöva koppla in PlayStation 3 analogt, då går man miste om surroundljudet, det borde Samsung ha tänkt på. Men trots detta anser vi att Samsung både är den totalt sett bästa anläggning, och den som ger mest kvalitet per krona. Mycket bra köp!

+
Låter bra.
Läckert utseende.
”Trådlösa” högtalare.


Saknar HDMI-ingång.


LG HB354BS Pris: 7 000 kr Importör: LG Electronics nordic.lge.com

Medelmåttigt kul

Testets billigaste anläggning kommer från LG och simulerar hemmabioljud med bara två högtalare. En fiffig funktion är dessutom videostreaming från YouTube.

LG HB354BS
2.1-anläggning
75 + 75 watt (4 ohm, 10 % THD) + 150 watt (3 ohm, 10% THD)
HD-ljud och HD-bild
BD-Live
Stereo-surround
Pris: 7 000 kr

LG:s anläggning är väldigt kompakt. De små, äggformade högtalarna påminner ganska mycket om dem från engelska KEF – bortsett från att LG:s är gjorda av plast medan KEF använder aluminium. Den lilla subbasen ser inte ut att kunna göra mycket väsen av sig, men vi har haft fel förut. Att ljudet är fintrimmat av självaste Mark Levinson gör oss nyfikna på vad anläggningen är kapabel till.

HB354BS har inbyggd iPod-krubba i fronten. Läckert. Eftersom anläggningen är så kallat AVCHD-kompatibel kan den spela högupplösta videofiler från USB-minnen eller brända skivor, eller direkt från videokameror. Kopplar du upp den på internet kan den dessutom streama video direkt från YouTube. Kul!

Användning
Anläggningen är idiotsäker att använda. Här behövs inget skruvande, inget trassel. Det är bara att koppla upp allt och trycka på Play. Spelaren är dessutom snabb på att ladda in Blu-ray-filmer, mellan 20 och 30 sekunder är vanligt.

LG-anläggningen har många fiffiga funktioner, som iPod-docka, YouTube-streaming och avspelning av HD-material från USB-minne eller videokamera. Bildkvaliteten är typisk för Blu-ray, alltså helt excellent. Problemet är ljudet, som låter instängt och monotont och inte speciellt dynamiskt och kraftfullt. Trots trimning av Mark Levinson sitter inte ljudet som gjutet.

LG:s anläggning kan rekommenderas för alla som vill ha det enkelt och smått och som tycker att bra bild är viktigare än ett strålande ljud.

+
Enkelt att använda.
YouTube-streaming.
AVCHD-stöd.
iPod-docka.
Strålande bildkvalitet.


Medelmåttigt ljud.


Panasonic SC-BTX70 Pris: 10 000 kr Importör: Panasonic www.panasonic.se

Kostsam läckerbit

Den här anläggningen från Panasonic är ett 2.1-system som simulerar 7.1-surroundljud. iPod-anslutning, YouTube-streaming och minneskortläsare är kul. Men hur låter det?

Panasonic SC-BTX70
2.1-anläggning
125 + 125 watt (6 ohm, 10 % THD)
HD-ljud och HD-bild
BD-Live
Stereo-surround
Pris: 10 000 kr

Den här anläggningen är byggd runt en läcker, vertikal huvudenhet med Blu-ray-spelare och förstärkare. Två högtalare med horndiskanter och mellanregistermembran av bambu sägs ge ett tjusigt ljud.

Trots att SC-BTX70 bara har 2.1 kanaler försöker den simulera 7.1-ljud med hjälp av beräkningar som manipulerar ljudsignalens fas. iPod kan kopplas in direkt och du kan titta på YouTube-videor och Picasa-bilder direkt – under förutsättning att du är ansluten till internet.

Läs även:

Kalender för en skönare jul

I december är det mycket som ska hinnas med. Julmat, julhandling, städning och allt annat som behöver göras och ses över. Men med en dag-för-dagkalend...

Precis som de övriga testdeltagarna är anläggningen kompatibel med BD-Live, som ger tillgång till bonusmaterial till Blu-ray-filmer – material som inte nödvändigtvis finns på disken, utan som tillkommit efteråt och som man kan ladda ned från internet. Huvudenheten har SD-kortläsare och USB-port som gör att du kan koppla in en extern hårddisk och spela av video, musik och stillbilder. Även högupplöst material.

Användning
I likhet med LG:s anläggning är det helt oproblematiskt att sköta Panasonic-anläggningen. Det är bara att sätta ihop systemet och börja använda det. Allting är väldigt intuitivt. Att läsa in en BD-film tar däremot ganska så lång tid och varierar från 30 till 60 sekunder, beroende på filmen.

Blu-ray-bilden ser som vanligt sagolikt bra ut. Men ljudet präglas av väl aggressiva övertoner. Visst låter det klart och tydligt, men det blir lite för mycket av det goda. Inte ens när diskanten dämpas låter det helt naturligt i toppen. Ur den synvinkeln tycker vi att 10 000 kronor är lite väl mycket för den här anläggningen.

+
YouTube-streaming.
iPod-docka.
Spelar AVCHD.
Strålande bildkvalitet.
Kan spela ganska högt.


Vass diskant förstör.


 

Läs hela testet på Bild & Ljud Hemmas hemsida!

06 november 2009 Geir Nordby, Bild & Ljud Hemma, viivilla.se november -09
Annons
Annons
Mer om Elektronik
ANNONSSAMARBETE

Utforska världen i ditt vardagsrum

Elektronik Även om det för stunden inte går att resa den traditionella vägen, finns det andra möjligheter att expandera sina vyer. Med den ständigt förbättrande VR-tekniken går det nu att bestiga berg, eller till och med besöka Las Vegas, direkt i vardagsrummet.

Annons

Så väljer du rätt högtalare till hemmet

Elektronik I dag finns flera, smarta bärbara högtalare för hemmet som lockar med bra pris, snygg design och fiffig funktionalitet. Men hur vet man vilken typ man...

Annons

Fiber – allt du behöver veta (och lite till)

Elektronik Vilka är fördelarna med fiber, vad kostar det att installera – och höjer fiber värdet på huset? Boxer har svaren på dina frågor!

Annons

Hos familjen Henningsson är alla uppkopplade – hela tiden!

Elektronik Hemma hos familjen Henningsson används internet flitigt, vilket betyder att de behöver ett snabbt bredband för att kunna surfa utan problem. Sedan familjen skaffade fiber har deras surfande blivit betydligt bättre.

Välkommen på auktionspremiär!

Elektronik Nu är det premiär för viivilla.se auktion.

Julklappstips från Bild & Ljud Hemma

Elektronik Här är julklapparna som är så bra att du helst vill ha dem själv. Men man måste ge bort saker också, även om vi vet att det gör ont ibland. Om du ger...

Koll på nya tekniken!

Elektronik Trådlösa högtalare, 3D-teve, surfplattor… Nya produkter och lösningar för hemma-underhållningen lanseras hela tiden och varje val leder till ytterligare val. Var ska man börja?

Vår tids hemmaunderhållning – ett litet lexikon!

Elektronik Hur ser framtidens tevetittande ut och vad betyder alla termer? Det reder vi ut här.

Annons vinterspecial

Elektronik Passa på! Här nedan följer nio st specialerbjudanden till dig som är Vi i Villa läsare. Mycket nöje önskar vi er.

Vi i Villas policy
Avbryt

Användarvillkor för Viivilla.se

Dessa villkor godkännes vid registrering av medlemskap. 

Som medlem hos Vi i Villa får du tillgång till en mängd olika förmåner och funktioner. Du kan bland annat ta del av exklusiva artiklar, instruktioner och guider, generösa erbjudanden, experthjälp, tävlingar och mycket mer. Du får även våra e-postutskick samt kan diskutera i forumet.

Användarvillkor

1. Allmän information

1.1.  Denna webbplats ägs och drivs av Bonnier Publications AB.

1.2.  Dessa villkor (”Användarvillkoren”) gäller för användande av webbplatsen.

1.3.  Genom att bli medlem på webbplatsen bekräftar du ditt samtycke till dem vid varje tillfälle gällande villkoren för webbplatsen.

 

2.   Personuppgiftshantering

2.1.  Ditt medgivande
Läs igenom policyn innan du använder denna webbplats. Genom att använda webbplatsen samtycker du till att dina personuppgifter samlas in, används och överförs enligt vad som anges i denna policy och de dokument som denna policy refererar till. Om du inte godkänner denna policy kan du inte få tillgång till eller använda våra tjänster.

2.2.  Marknadsföring
När du skapar en profil på Viivilla.se samtycker du till att vi kontaktar dig med marknadsföring, som exempelvis erbjudanden från våra samarbetspartners inom allt från bygg till trädgård och inredning via brev, telefon och elektroniska medier (d.v.s. e-post, sms). Du kan även komma att mottaga marknadsföring för vin.

2.3.  Avregistrering från specifikt utskick
Du kan när som helst avregistrera dig från ett specifikt utskick genom att klicka på länken i botten av mejlet, eller återkalla samtycket genom att kontakta oss.

2.4.  Tredje parts behandling utanför Bonnierkoncernen
Bonnier Publications AB (556105-0351) är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen. Personuppgifter kan lämnas ut till våra samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall.

2.5.  Utlämning av personuppgifter till myndigheter
Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

2.6.  Vi i Villas kundregister och profilering
Kundinformation såsom namn- och adressuppgifter, e-postadress m.m lagras i Vi i Villas kundregister tillsammans med aktivitet som sker på sidan, som sedan kan komma att analyseras för att kommunicera relevanta och skräddarsydda annonser och utskick (också kallat profilering).

2.7.  Koncerngemensamt kundregister
Kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m.m lagras i ett koncerngemensamt kund- och användarregister hos Bonnier AB som äger Bonnier Publications/Vi i Villa. När du upprättar en profil samtycker du samtidigt till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer om det här.


3. Medlemskap hos Vi i Villa

3.1.  Användarvillkor som medlem hos Vi i Villa.
Som medlem i Vi i Villa får du tillgång till en mängd olika förmåner. Beroende på vilken typ av medlemskap du har kan du bland annat ta del av exklusiva artiklar, instruktioner och guider, generösa erbjudanden, experthjälp, tävlingar och mycket mer. Du får även våra nyhetsutskick samt kan diskutera i forumet.

3.2.  Pris
Det är kostnadsfritt att bli medlem hos Vi i Villa.

3.3.  Allmänna riktlinjer och regler för forum och kommentarsfält
Var trevlig, ha roligt och respektera varandra. Dela gärna med dig av erfarenheter, tips och råd i våra artiklar eller i forum. Det är inte tillåtet att annonsera på Viivilla.se (utan att betala). De erbjudanden och förmåner du erhåller i ditt medlemskap är personliga och får ej delas vidare.
Du får inte publicera länkar till din blogg på Viivilla.se.

3.4.  Etikett
Var artiga och positiva mot varandra samt använd ett vårdat språk.
Beskriv din profil med hjälp av trevliga bilder och sakliga texter. Inga former av pornografi, våld, rasism, annat stötande eller irrelevant material är tillåtet.
Undvik att använda versaler eftersom det uppfattas som om du skriker. Var även försiktig med att använda ironi. Det kan lätt missuppfattas. Det är inte tillåtet att uppge andra personers namn, kontaktuppgifter eller annan känslig information.

3.5.  Upprätta en profil
Viivilla.se och sajtens administratörer förbehåller oss rätten att blockera och/eller radera din profil tillsammans med samtligt innehåll du har laddat upp till Viivilla.se, inklusive foton, videos, ljud och texter, foruminlägg, kommentarer, blogginlägg, personliga meddelanden etc. Detta kan ske utan förvarning.

3.6.  Innehåll
Innehåll du publicerar på Viivilla.se är offentligt och ligger kvar som publicerat på sajten. Du kan inte själv ta bort materialet. Om du av exempelvis personliga skäl behöver ta bort innehåll, kontakta [email protected].

När du upprättar en profil på Viivilla.se godkänner du att eventuella krav och/eller straffrättsligt ansvar för material du har laddat upp, inklusive upphovsrätt, överförs till dig. Du godkänner också att Bonnier Publications AB inte hålls ansvariga för dina handlingar på Viivilla.se så långt möjligt enligt svensk lagstiftning.

Viivilla.se förbehåller sig rätten att när som helst ändra eller redigera villkoren och du godkänner att efterfölja alla tillägg och revideringar. Vi rekommenderar att du håller dig uppdaterad med våra villkor. Du hittar dem alltid längst ned på webbsidan.

3.7.  Din profil
Du måste vara 18 år för att upprätta en profil på Viivilla.se. Du är skyldig att lämna korrekta kontaktuppgifter. Var respektfull gentemot andra användare och administratörer. De lägger mycket tid och ansträngning på Viivilla.se av egen fri vilja. Viivilla.se är avsedd att vara en positiv och trevlig upplevelse för alla.

Viivilla.se registrerar din IP-adress i den händelse villkoren missbrukas och/eller material polisanmäls.

Var dig själv! Du bestämmer själv om du vill vara anonym på Viivilla.se (vi uppger inte ditt riktiga namn, kontaktuppgifter, e-postadress och liknande information utan ditt godkännande). Identitetsstölder är inte tillåtna, oavsett om identiteten tillhör en annan användare på Viivilla.se eller en verklig person.

Din inloggning och ditt lösenord är personliga. Lämna inte ut dina uppgifter till någon annan, då du kan hållas ansvarig för andras handlingar.

Det är inte tillåtet att länka till andra sidor från din profil (Facebook, bloggar, din personliga webbshop osv.). Länkar till olagliga, pornografiska, diskriminerande, rasistiska eller på annat sätt stötande material är inte tillåtna. Det kan leda till att din profil och dess innehåll raderas.

3.8.  Uppladdning av och länkar till material
Viivilla.se och Bonnier Publications är inte ansvariga (under kriminal- eller civilrätt) för material som våra användare laddar upp. Detta ansvar bär användaren.

Det är inte tillåtet att ladda upp material (text, bilder, videor, ljud etc.) som du inte innehar rättigheter till. Uppladdat material till Viivilla.se klassas som spridning, vilket är olagligt såvida inte:

Alla åsikter faller under svensk lagstiftning, inklusive lagen om diskriminering, material av våldsam eller rasistisk natur, ärekränkning och uppmuntran till olagliga handlingar. Överträdelser beivras.

Det är tillåtet att länka till material från andra webbplatser, inklusive bilder, videor (Youtube etc.) ljud och text, så länge materialet inte inkräktar på upphovsrätten och innehållet inte är av stötande/olaglig natur. Du behöver inte ha rättigheter till spridning för att länka till material.

Genom att ladda upp material till Viivilla.se godkänner du att vi kan återanvända det på Viivilla.se. Dina personuppgifter förblir konfidentiella. Om du inte godkänner dessa villkor ber vi dig radera din profil. Det uppladdade materialet kommer fortfarande att vara tillgängligt på Viivilla.se och tillgängligt för återanvändning enligt ovan.

Det är inte tillåtet att ladda upp material med kommersiellt innehåll, inkl. logotyper och länkar. Om du vill annonsera på Viivilla.se ber vi dig att läsa mer på Viivilla.com.

3.9.    Åsikter
Viivilla.se tar inte ansvar för åsikter som framförs av användare. Uppladdat material är alltid ett uttryck för användarens egna åsikter. Inga former av pornografiskt, diskriminerande, våldsamt, rasistiskt och på andra sätt stötandematerial är tillåtna. Detta inkluderar text, bilder, ljud och video.

3.10. E-post- och mobil-aviseringar
När du upprättar en profil på Viivilla.se tackar du ja till att prenumerera på vårt nyhetsbrev, vilket kan innehålla annonser. Du kan när som helst avbeställa nyhetsbrevet genom att klicka på “avsluta din prenumeration” längst ned i nyhetsbrevet.

3.11. Personuppgiftsbehandling
När du skapar en profil på Viivilla.se samtycker du till att vi kontaktar dig med marknadsföring, som exempelvis erbjudanden från våra samarbetspartners inom allt från bygg till trädgård och inredning via brev, telefon och elektroniska medier (d.v.s. e-post, sms). 

Du kan även komma att mottaga marknadsföring för vin. Du kan när som helst avregistrera dig från ett specifikt utskick genom att klicka på länken i botten av mejlet, och återkalla samtycket genom att kontakta oss. Bonnier Publications AB (556105-0351) är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen. Personuppgifter kan lämnas ut till våra samarbetspartners efter ditt samtycke i varje enskilt fall.

Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut. Läs mer här om Vi i Villas policy och villkor. All kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m.m lagras i ett koncerngemensamt kund- och användarregister hos Bonnier AB som äger Vi i Villa. När du upprättar en profil samtycker du samtidigt till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer om det här. 

Tänk på att dessa regler är till för att alla ska tycka att det är intressant och underhållande att besöka Viivilla.se – mycket nöje!


4.   
Tävlingar

4.1.   Allmänna tävlingsvillkor
För att tävla krävs en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Deltagande av anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

4.2.   Åldersgräns
Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta.

4.3.  Priser

4.4.  Ansvar för drift
Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

4.5.   Marknadsföring
Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

4.6.   Jury
Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

4.7.  Stötande innehåll
Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.


Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected]

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]