Annons

Digitalteve för sparsmakade

Elektronik

Digitalteve blir verklighet för fler och fler. Men det finns många olika teve-lösningar att välja bland. Här tipsar vi dig som inte behöver ett stort kanalutbud, och jämför leverantörerna för dig som vill ha många kanaler.

Av: Ulrica Otterling, 11 oktober 2006

Övergången till digitalteve inleddes den 19 september förra året när de analoga sändningarna över Gotland upphörde. Efter att de analoga och digitala sändningarna har skett parallellt i flera år, kommer de analoga marksändningarna i område efter område att upphöra fram till oktober 2007, då övergången ska vara klar. På www.teracom.se finns information om när sändningarna upphör i just ditt område.

Signal på två sätt

Annons

Enligt statistik från Mediavision finns det cirka 465 000 hushåll som idag fortfarande enbart tittar på SVT1, SVT2 och TV4 via de analoga sändningarna. För att kunna fortsätta att titta på dessa kanaler när de analoga sändningarna upphört, måste alla dessa hushåll välja hur de vill ta emot sin tevesignal i framtiden. Hushåll med kabelteve berörs inte av övergången och de som har parabol eller skaffat digitalbox för det digitala marknätet har redan anpassat sig.

Den digitala tevesignalen kan tas emot på två olika sätt. Antingen går signalen via en digitalbox som tar in den från det digitala marknätet, eller med en parabol med tillhörande mottagare som tar emot signalen via satellit.

Digitalboxen tar emot den digitala signalen och skickar en analog signal vidare till din vanliga teveapparat. Inom dessa två huvudalternativ finns en rad olika valmöjligheter från 600 kronor och uppåt.

Digitalboxar med mer avancerad funktionalitet kan kosta över 4 000 kronor och önskas abonnemang på många tevekanaler tillkommer månadsavgifter för dessa. Några krav på att du som konsument måste börja abonnera på en mängd kanaler finns inte.

Vad vill du kunna se?

En bra utgångspunkt är att bestämma hur många kanaler du vill kunna titta på. Om du tycker att det räcker med de fria kanalerna, SVT1, SVT2, SVT24, SVTExtra och Barn- respektive Kunskaps-
kanalen, köper du en digitalbox för det digitala marknätet. De billigaste boxarna kan enbart ta emot de fria kanalerna. Om du tror att du i framtiden kan vilja abonnera på fler kanaler, kan det vara klokt att redan nu välja en box som har en godkänd kortläsare för Boxer. Då kan du när du vill börja abonnera på Boxers utbud. Boxer har ensamrätt på att sälja abonnemang på tevekanaler via det digitala marknätet.

Skulle din digitalbox för marknätet fungera dåligt när du kopplat in den kan det bero på att din teveantenn är för gammal. Om du har bra bild på TV4 idag, betyder det antagligen att antennen är tillräckligt bra.

Är du enbart intresserad av de fria kanalerna kan en satellitlösning via parabol vara ett alternativ, men det är lite krångligare. Det kan dock vara en lämplig lösning om det är svåra mottagnings-förhållanden där du bor och de digitala marksändningarna då har dålig täckning. Drabbade hushåll har oftast redan parabol.

Nytt med digitalteve

Det finns några praktiska skillnader mellan digitalteve och den analoga teve vi är vana vid som kan vara en nyhet för dig som konsument. Det gäller inspelning av program och om hemmet har fler än en teveapparat. Idag är det vanligt att det finns fler än en teve per hushåll, till exempel en teve för barnen och en för de vuxna. Med digitalteve behöver varje teve en egen digitalbox eller en Multibox från ett svenskt företag som heter A2B Electronics. Med endast en digitalbox måste alla teveapparater kopplas ihop med en sladd och de visar då alla samma kanal.

Multiboxen från A2B Electronics tar emot de fria kanalerna och skickar ut tre kanaler via husets vanliga antennsystem.

– Användaren får tre kanaler (exempelvis SVT1, SVT2 och TV4) på alla teveapparater och det fungerar precis som tidigare. Det räcker med fjärrkontrollen till teven, säger Per Klöör, försäljningsansvarig på A2B.

Lösningen får lovord också från tevehandlare, just för att den möjliggör dagens funktionalitet vad gäller att ha flera teveapparater och att spela in program.

Multiboxen kan kompletteras med en box som tar emot Boxer för den som vill ha tillgång till fler kanaler på en av sina teveapparater. Priset för Multiboxen ligger på cirka 3 500 kronor.

Spela in och titta samtidigt

En annan praktisk förändring med digitalteve gäller inspelning av program. Idag tar vi för givet att vi kan titta på en kanal medan vi spelar in ett program på en annan kanal. Efter övergången till digitalteve kräver detta en speciallösning oavsett om man väljer en lösning via marknätet eller via satellit. Det beror på att digitalboxen bara kan ta emot en signal i taget.

Är din utgångspunkt att kunna se de fria kanalerna, kan du spela in och titta som vanligt om du väljer en Multibox, se ovan, eller en box som har Twin Tuner. En box med Twin Tuner spelar in på en inbyggd hårddisk, samtidigt som du kan titta på en annan kanal. Alternativt, om du har två teveapparater, skaffar du två digitalboxar. Då spelar du in på en teve och tittar på en annan.

Vill du ha ett större kanalutbud, kan du välja mellan Boxer, Canal Digital och Viasat. Boxer säljer abonnemang på en rad kanaler i det digitala marknätet. För att kunna abonnera på Boxer måste du välja en digitalbox för marknätet som har godkänd kortläsare av Boxer. En fördel med Boxer är att de fem stora kanalerna, SVT1, SVT2, TV3, TV4 och Kanal 5, ingår i deras kanalutbud.

Canal Digital och Viasat erbjuder lösningar som tar ner tevesignalen via satellit. De säljer olika paketlösningar där parabol, mottagare och abonnemang på något av deras kanalpaket ingår. För att kunna köpa deras abonnemang måste du köpa en box som är godkänd av dem. Ingen av dem säljer längre abonnemang på CA-moduler (se ordlistan). Fördelen med en parabollösning är att du kan få riktigt många kanaler. Nackdelen med Canal Digital är att de inte erbjuder TV3 och Viasat erbjuder inte Kanal 5.

Har du fler än en teve i ditt hushåll och vill kunna titta på satellitkanalerna på alla teveapparater, måste du köpa till ett tvilling- eller multiabonnemang och en eller flera extra digitalboxar. För att du ska få köpa till tvilling- eller multiabonnemangskort måste du ha en viss typ av abonnemang i grunden.

För inspelning av program är problemen de samma som beskrevs ovan. Ett tvilling- eller multiabonnemang är en lösning. En annan är att välja en mottagare med Twin Tuner.

Be att få totalpris

Om du väljer Boxer, Canal Digital eller Viasat ingår oftast den utrustning du behöver i priset när du tecknar ett abonnemang. Det går också bra att köpa enbart ett abonnemang direkt från företagen. Väljer du att själv köpa en digitalbox utan abonnemang vid övergången till digitalteve, kan du därmed köpa ett abonnemang senare. Enda reservationen är att boxen du valt är godkänd av den programleverantör du föredrar.

Ett bra tips, innan du beställer abonnemang, är att fråga efter vad den totala kostnaden blir samt hur stor den första debiteringen kommer att vara, med eventuella tillval och multiabonnemang. Det finns så många priser och avgifter som ska läggas ihop; startavgifter, abonnemang, tillval, multiabonnemang, extra kortavgifter och så vidare.

Kort frågeguide

Räcker det med att kunna se de fria kanalerna?
Ja – välj en lösning med digitalbox för det digitala mark-
nätet.
Nej – välj lösning med abonnemang av Boxer, Viasat eller Canal Digital.

Är det viktigt att kunna se på en kanal och spela in en annan?
Om ja – välj en Multibox från A2B Electronics eller en digitalbox med Twin Tuner, alternativt om du har flera teveapparater i hushållet, köp fler än en digitalbox och spela in på en teve medan du tittar på en annan. Med flera teveapparater i kombination med abonnemang på många kanaler, behöver du även ett tvilling- eller ett multiabonnemang för att kunna spela in som du vill.

Har ni fler än en teveapparat?
Om ja – köp en digitalbox per teve eller en Multibox (ger tre kanaler per teve), alternativt, om du abonnerar på flera tevekanaler köper du till ett tvilling- eller multiabonnemang och extra digitalbox(-ar) för att kunna se många kanaler på fler än en teveapparat.

Liten ordlista

CA-port – I specifikationen av många boxar ingår en till två CA-portar. Här skulle en CA-modul, det vill säga en extra kortläsare som läser till exempel Canal Digitals kort kunna monteras. Problemet är att Canal Digital eller Viasat inte säljer abonnemang på CA-moduler längre.

Conax – krypteringssytem som används av Canal Digital. Vill du välja en parabollösning med abonnemang från Canal Digital, måste din box vara godkänd av dem för att du ska få ett abonnemang. Det räcker inte att boxen har Conax.

Fria kanaler – borde egentligen kallas de kortlösa kanalerna; SVT1, SVT2, SVT24, Barnkanalen, Kunskapskanalen, SVT Extra samt TV4. Dessa kanaler kräver inte abonnemang på något kort som avkodar tevesignalen.

Godkänd box eller mottagare – Att en box är godkänd innebär att Viasat, Canal Digital och Boxer garanterar att boxen fungerar för deras system. Viasat och Canal Digital säljer enbart abonnemang till godkända boxar.

LNB – Det är mikrovågshuvudet som monteras riktat mot parabolens mitt. Ett vanligt LNB tar emot signalen från en satellit. Vill du ta emot signaler från två satelliter måste du ha två LNB monterade. Om du köper ett tvilling- eller ett multiabonnemang från Viasat eller Canal Digital, byts ditt vanliga LNB ut mot ett som kan skicka ut den mottagna signalen till två till fyra teveapparater, Twin eller Quad LNB.

Twin tuner – funktion på digitalboxar eller mottagare som gör det möjligt att spela in en kanal på en i boxen inbyggd hårddisk och samtidigt titta på en annan kanal.

Viaaccess – krypteringssystem som används av Boxer (digitala marknätet). Alla företag som säljer kort och kanalabonnemang använder krypteringssystem. Vill du välja Boxers lösning måste din box ha Viaaccess och helst vara godkänd av Boxer.

Videoguard – krypteringsystem som används av Viasat. Vill du välja en parabollösning med abonnemang från Viasat, måste din box vara godkänd av dem för att du ska få ett abonnemang. Det räcker inte att boxen har Videoguard.

Boxer, www.boxer.se

Beskrivning; Abonnemang för digitalteve sänd via marknätet.

Grundpaket, Boxerpaketet 159 kr/mån

Filmpaket; Canal+-tillägg (tre kanaler) 140 kr/mån, dvs totalt 299 kr

Tillval – exempel; Från 19 kr/mån; exempelvis Disney Channel 39 kr/mån

Abonnemang för flera tv-apparater; Tvillingkort med Boxerpaketet 79 kr/mån, max tre st per Boxerpaket, alternativt Barnkort för 39 kr/mån med tre barnkanaler samt de fria kanalerna.

Startavgift; 395 kr (inkl kortavgift första halvåret)

Läs även:

Koll på nya tekniken!

Trådlösa högtalare, 3D-teve, surfplattor… Nya produkter och lösningar för hemma-underhållningen lanseras hela tiden och varje val leder till ytterliga...

Kortavgift; 248 kr/halvår, 124 kr/halvår för extrakort.

Faktureringsavgift; 15 kronor

Utrustningskrav; Godkänd digitalbox kan du köpa själv, men box(-ar) ingår oftast vid tecknande av abonnemang i tevehandel.

Canal Digital, www.canaldigital.se

Beskrivning; Abonnemang för digitalteve sänd via satellit.

Grundpaket; Familjepaketet 189 kr/mån, Lokalpake-tet 499 kr/halvår

Filmpaket; Canal+ 229 kr/mån (= Lokalpaketet och 7 film- och sportkanaler), Familjepaketet och Canal+ 379 kr/mån

Tillval – exempel; Betaltevetjänster för sportevene-mang samt film, erotik och spel (krav: Canal+ eller Familjepaketet). Finsk och dansk teve.

Abonnemang för flera tv-apparater; Multiabonnemang för upp till fyra teveapparater; 80-180 kr för teve nummer två, däröver 20-180 kr/mån. Barnpaket finns. Krav: minst Familjepaket på teve nummer ett.

Startavgift; 695 kr (inkl kortavgift första halvåret)

Kortavgift; 294 kr/halvår, extrakort 0 kr.

Faktureringsavgift; 30 kr (ej vid auto-giro).

Utrustningskrav; Parabol och mottagare; ingår i vissa abonnemang (inkl fri installa-tion), köpes i teve-handel eller av Canal Digital. Krav: godkänd för Canal D. Parabol och mottagare; ingår i vissa abonne-mang (inkl fri installation), köpes av Viasat eller i tevehandel. Krav: godkänd för Viasat.

Viasat, www.viasat.se

Beskrivning; Abonnemang för digitalteve sänd via satellit.

Grundpaket; Bas 109 kr/mån  Silver 179 kr/mån

Filmpaket; Guldpaketet 299 kr/mån (= Silverpaketet samt 10 film- och sportkanaler med mera).

Tillval – exempel; Betaltevetjänster för film, erotik och spel.
TV Chile och Russia.

Abonnemang för flera tv-apparater; Multiabonnemang för upp till fyra teveapparater; 79-99 teve nummer två däröver 29-99kr/mån. Krav: Silver- eller Guldpaket.

Startavgift; 595 kr (inkl kortavgift första halvåret).

Kortavgift; 294 kr/halvår, ett extrakort 294 kr/år, däröver 0 kr.

Faktureringsavgift; 35 kr (ej vid auto-giro).

Utrustningskrav; Abonnemang för digitalteve sänd via satellit

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
11 oktober 2006 Ulrica Otterling
Annons
Annons
Mer om Elektronik
ANNONSSAMARBETE

Utforska världen i ditt vardagsrum

Elektronik Även om det för stunden inte går att resa den traditionella vägen, finns det andra möjligheter att expandera sina vyer. Med den ständigt förbättrande VR-tekniken går det nu att bestiga berg, eller till och med besöka Las Vegas, direkt i vardagsrummet.

Annons

Så väljer du rätt högtalare till hemmet

Elektronik I dag finns flera, smarta bärbara högtalare för hemmet som lockar med bra pris, snygg design och fiffig funktionalitet. Men hur vet man vilken typ man...

Annons

Fiber – allt du behöver veta (och lite till)

Elektronik Vilka är fördelarna med fiber, vad kostar det att installera – och höjer fiber värdet på huset? Boxer har svaren på dina frågor!

Annons

Hos familjen Henningsson är alla uppkopplade – hela tiden!

Elektronik Hemma hos familjen Henningsson används internet flitigt, vilket betyder att de behöver ett snabbt bredband för att kunna surfa utan problem. Sedan familjen skaffade fiber har deras surfande blivit betydligt bättre.

Välkommen på auktionspremiär!

Elektronik Nu är det premiär för viivilla.se auktion.

Julklappstips från Bild & Ljud Hemma

Elektronik Här är julklapparna som är så bra att du helst vill ha dem själv. Men man måste ge bort saker också, även om vi vet att det gör ont ibland. Om du ger...

Koll på nya tekniken!

Elektronik Trådlösa högtalare, 3D-teve, surfplattor… Nya produkter och lösningar för hemma-underhållningen lanseras hela tiden och varje val leder till ytterligare val. Var ska man börja?

Vår tids hemmaunderhållning – ett litet lexikon!

Elektronik Hur ser framtidens tevetittande ut och vad betyder alla termer? Det reder vi ut här.

Annons vinterspecial

Elektronik Passa på! Här nedan följer nio st specialerbjudanden till dig som är Vi i Villa läsare. Mycket nöje önskar vi er.

Vi i Villas policy
Avbryt

Användarvillkor för Viivilla.se

Dessa villkor godkännes vid registrering av medlemskap. 

Som medlem hos Vi i Villa får du tillgång till en mängd olika förmåner och funktioner. Du kan bland annat ta del av exklusiva artiklar, instruktioner och guider, generösa erbjudanden, experthjälp, tävlingar och mycket mer. Du får även våra e-postutskick samt kan diskutera i forumet.

Användarvillkor

1. Allmän information

1.1.  Denna webbplats ägs och drivs av Bonnier Publications AB.

1.2.  Dessa villkor (”Användarvillkoren”) gäller för användande av webbplatsen.

1.3.  Genom att bli medlem på webbplatsen bekräftar du ditt samtycke till dem vid varje tillfälle gällande villkoren för webbplatsen.

 

2.   Personuppgiftshantering

2.1.  Ditt medgivande
Läs igenom policyn innan du använder denna webbplats. Genom att använda webbplatsen samtycker du till att dina personuppgifter samlas in, används och överförs enligt vad som anges i denna policy och de dokument som denna policy refererar till. Om du inte godkänner denna policy kan du inte få tillgång till eller använda våra tjänster.

2.2.  Marknadsföring
När du skapar en profil på Viivilla.se samtycker du till att vi kontaktar dig med marknadsföring, som exempelvis erbjudanden från våra samarbetspartners inom allt från bygg till trädgård och inredning via brev, telefon och elektroniska medier (d.v.s. e-post, sms). Du kan även komma att mottaga marknadsföring för vin.

2.3.  Avregistrering från specifikt utskick
Du kan när som helst avregistrera dig från ett specifikt utskick genom att klicka på länken i botten av mejlet, eller återkalla samtycket genom att kontakta oss.

2.4.  Tredje parts behandling utanför Bonnierkoncernen
Bonnier Publications AB (556105-0351) är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen. Personuppgifter kan lämnas ut till våra samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall.

2.5.  Utlämning av personuppgifter till myndigheter
Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

2.6.  Vi i Villas kundregister och profilering
Kundinformation såsom namn- och adressuppgifter, e-postadress m.m lagras i Vi i Villas kundregister tillsammans med aktivitet som sker på sidan, som sedan kan komma att analyseras för att kommunicera relevanta och skräddarsydda annonser och utskick (också kallat profilering).

2.7.  Koncerngemensamt kundregister
Kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m.m lagras i ett koncerngemensamt kund- och användarregister hos Bonnier AB som äger Bonnier Publications/Vi i Villa. När du upprättar en profil samtycker du samtidigt till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer om det här.


3. Medlemskap hos Vi i Villa

3.1.  Användarvillkor som medlem hos Vi i Villa.
Som medlem i Vi i Villa får du tillgång till en mängd olika förmåner. Beroende på vilken typ av medlemskap du har kan du bland annat ta del av exklusiva artiklar, instruktioner och guider, generösa erbjudanden, experthjälp, tävlingar och mycket mer. Du får även våra nyhetsutskick samt kan diskutera i forumet.

3.2.  Pris
Det är kostnadsfritt att bli medlem hos Vi i Villa.

3.3.  Allmänna riktlinjer och regler för forum och kommentarsfält
Var trevlig, ha roligt och respektera varandra. Dela gärna med dig av erfarenheter, tips och råd i våra artiklar eller i forum. Det är inte tillåtet att annonsera på Viivilla.se (utan att betala). De erbjudanden och förmåner du erhåller i ditt medlemskap är personliga och får ej delas vidare.
Du får inte publicera länkar till din blogg på Viivilla.se.

3.4.  Etikett
Var artiga och positiva mot varandra samt använd ett vårdat språk.
Beskriv din profil med hjälp av trevliga bilder och sakliga texter. Inga former av pornografi, våld, rasism, annat stötande eller irrelevant material är tillåtet.
Undvik att använda versaler eftersom det uppfattas som om du skriker. Var även försiktig med att använda ironi. Det kan lätt missuppfattas. Det är inte tillåtet att uppge andra personers namn, kontaktuppgifter eller annan känslig information.

3.5.  Upprätta en profil
Viivilla.se och sajtens administratörer förbehåller oss rätten att blockera och/eller radera din profil tillsammans med samtligt innehåll du har laddat upp till Viivilla.se, inklusive foton, videos, ljud och texter, foruminlägg, kommentarer, blogginlägg, personliga meddelanden etc. Detta kan ske utan förvarning.

3.6.  Innehåll
Innehåll du publicerar på Viivilla.se är offentligt och ligger kvar som publicerat på sajten. Du kan inte själv ta bort materialet. Om du av exempelvis personliga skäl behöver ta bort innehåll, kontakta [email protected].

När du upprättar en profil på Viivilla.se godkänner du att eventuella krav och/eller straffrättsligt ansvar för material du har laddat upp, inklusive upphovsrätt, överförs till dig. Du godkänner också att Bonnier Publications AB inte hålls ansvariga för dina handlingar på Viivilla.se så långt möjligt enligt svensk lagstiftning.

Viivilla.se förbehåller sig rätten att när som helst ändra eller redigera villkoren och du godkänner att efterfölja alla tillägg och revideringar. Vi rekommenderar att du håller dig uppdaterad med våra villkor. Du hittar dem alltid längst ned på webbsidan.

3.7.  Din profil
Du måste vara 18 år för att upprätta en profil på Viivilla.se. Du är skyldig att lämna korrekta kontaktuppgifter. Var respektfull gentemot andra användare och administratörer. De lägger mycket tid och ansträngning på Viivilla.se av egen fri vilja. Viivilla.se är avsedd att vara en positiv och trevlig upplevelse för alla.

Viivilla.se registrerar din IP-adress i den händelse villkoren missbrukas och/eller material polisanmäls.

Var dig själv! Du bestämmer själv om du vill vara anonym på Viivilla.se (vi uppger inte ditt riktiga namn, kontaktuppgifter, e-postadress och liknande information utan ditt godkännande). Identitetsstölder är inte tillåtna, oavsett om identiteten tillhör en annan användare på Viivilla.se eller en verklig person.

Din inloggning och ditt lösenord är personliga. Lämna inte ut dina uppgifter till någon annan, då du kan hållas ansvarig för andras handlingar.

Det är inte tillåtet att länka till andra sidor från din profil (Facebook, bloggar, din personliga webbshop osv.). Länkar till olagliga, pornografiska, diskriminerande, rasistiska eller på annat sätt stötande material är inte tillåtna. Det kan leda till att din profil och dess innehåll raderas.

3.8.  Uppladdning av och länkar till material
Viivilla.se och Bonnier Publications är inte ansvariga (under kriminal- eller civilrätt) för material som våra användare laddar upp. Detta ansvar bär användaren.

Det är inte tillåtet att ladda upp material (text, bilder, videor, ljud etc.) som du inte innehar rättigheter till. Uppladdat material till Viivilla.se klassas som spridning, vilket är olagligt såvida inte:

Alla åsikter faller under svensk lagstiftning, inklusive lagen om diskriminering, material av våldsam eller rasistisk natur, ärekränkning och uppmuntran till olagliga handlingar. Överträdelser beivras.

Det är tillåtet att länka till material från andra webbplatser, inklusive bilder, videor (Youtube etc.) ljud och text, så länge materialet inte inkräktar på upphovsrätten och innehållet inte är av stötande/olaglig natur. Du behöver inte ha rättigheter till spridning för att länka till material.

Genom att ladda upp material till Viivilla.se godkänner du att vi kan återanvända det på Viivilla.se. Dina personuppgifter förblir konfidentiella. Om du inte godkänner dessa villkor ber vi dig radera din profil. Det uppladdade materialet kommer fortfarande att vara tillgängligt på Viivilla.se och tillgängligt för återanvändning enligt ovan.

Det är inte tillåtet att ladda upp material med kommersiellt innehåll, inkl. logotyper och länkar. Om du vill annonsera på Viivilla.se ber vi dig att läsa mer på Viivilla.com.

3.9.    Åsikter
Viivilla.se tar inte ansvar för åsikter som framförs av användare. Uppladdat material är alltid ett uttryck för användarens egna åsikter. Inga former av pornografiskt, diskriminerande, våldsamt, rasistiskt och på andra sätt stötandematerial är tillåtna. Detta inkluderar text, bilder, ljud och video.

3.10. E-post- och mobil-aviseringar
När du upprättar en profil på Viivilla.se tackar du ja till att prenumerera på vårt nyhetsbrev, vilket kan innehålla annonser. Du kan när som helst avbeställa nyhetsbrevet genom att klicka på “avsluta din prenumeration” längst ned i nyhetsbrevet.

3.11. Personuppgiftsbehandling
När du skapar en profil på Viivilla.se samtycker du till att vi kontaktar dig med marknadsföring, som exempelvis erbjudanden från våra samarbetspartners inom allt från bygg till trädgård och inredning via brev, telefon och elektroniska medier (d.v.s. e-post, sms). 

Du kan även komma att mottaga marknadsföring för vin. Du kan när som helst avregistrera dig från ett specifikt utskick genom att klicka på länken i botten av mejlet, och återkalla samtycket genom att kontakta oss. Bonnier Publications AB (556105-0351) är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen. Personuppgifter kan lämnas ut till våra samarbetspartners efter ditt samtycke i varje enskilt fall.

Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut. Läs mer här om Vi i Villas policy och villkor. All kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m.m lagras i ett koncerngemensamt kund- och användarregister hos Bonnier AB som äger Vi i Villa. När du upprättar en profil samtycker du samtidigt till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer om det här. 

Tänk på att dessa regler är till för att alla ska tycka att det är intressant och underhållande att besöka Viivilla.se – mycket nöje!


4.   
Tävlingar

4.1.   Allmänna tävlingsvillkor
För att tävla krävs en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Deltagande av anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

4.2.   Åldersgräns
Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta.

4.3.  Priser

4.4.  Ansvar för drift
Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

4.5.   Marknadsföring
Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

4.6.   Jury
Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

4.7.  Stötande innehåll
Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.


Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected]

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]