Annons

Bio på vägen

Elektronik

Liva upp bilresan eller den regniga semestern med en portabel filmspelare. Vi har testat apparaterna som ger bästa upplevelsen.


Det finns många saker som kan förstöra semestern. Kinkiga barn i baksätet på långa bilresor och brist på sysselsättning när vädret är uselt är bara början. Som tur är kan båda botas med en portabel DVD-spelare med skärm. I bilen kan de monteras på nackstödet, på hotellrummet ställas på bordet och i stugan kopplas till teven. Dessutom kan många användas som en extraskärm till spelkonsollen så det slipper utbryta slagsmål om vad man bäst använder TV:n till.

Enkelspelare:


Annons

Multimediacentralen

En prisvärd spelare med många anslutningar. Bra på hotellrummet men bilmonteringen får bakläxa.

Grundigs apparat är en klassisk bordsmodell där man viker upp skärmen i 90 grader för att blotta skivfacket och manöverknapparna. För transporter medföljer en liten väska som även dubblerar som en nödlösning för bilmontering. Dessutom finns trevligt nog både en minneskortsläsare och en USB-ingång så man kan spela film eller musik eller visa bilder från externa lagringsmedia. Fjärrkontrollen är liten och duger bra.

Vid skarpa kontraster märker man en darrning i gränsen och det blir ofta flimrigt när det är finmaskiga mönster i bilden. Det beror så klart på skärmens låga upplösning och försöken att skala ner bilden. Däremot är det inte lika uppenbart när man kommer in i filmen och undertexterna är faktiskt läsliga. En helt okej spelare för den som vill kunna ansluta många andra apparater. Bättre än snittet och till ett bra pris dessutom.

Produkt: Grundig DVD-P7850

Plus:
Många anslutningar
Prisvärd bildkvalitet

Minus:
Klen bilmontering
Tar plats i bilen
Låg upplösning

Pris: 1 900 kronor
Importör: Grundig
www.grundig.se


Bekväm reskamrat

Det praktiska formatet och möjligheten att få ut ljudet i bilstereon gör detta till en lockande och prisvärd spelare.

Tack vare att Jensens spelare använder sig av en slot-in-lösning slipper man skivluckan och därmed att behöva ha skärmen i ett lock. Monteringen i bilen görs genom att sätta spelaren i en ficka som sedan fästs i nackstödet med spännremmar. Det går dessutom att haka på ett batteripack på baksidan. Framsidan av apparaten har knappar för det mesta, däremot inte några navigeringsknappar utan då får man ta till den lilla fjärrkontrollen.

Vid vanligt filmtittande är bilden klart godkänd och undertexter är läsliga även fast de är något oskarpa. Då är ljudet ett större problem. Det är så lågt att man måste skruva upp volymen på max och då blir det mer än lovligt skarpt och obehagligt. Så det är tur att man kan använda hörlurar eller bilstereon istället. Jensens spelare har ett bra format som gör den bekväm att använda och man måste säga att bilden är riktigt bra med tanke på det låga priset.

Produkt: Jensen Media:Link 7501

Plus:
FM-sändare
Batteridrift
Kompakt format

Minus:
Låg upplösning
Klena högtalare
Röriga kontroller

Pris: 1 800 kronor
Importör: Hattelco
www.hattelco.se


Bästa köp!

Lättskött och lättfäst

Det mesta av checklistan klarar LG:s spelare utmärkt och det är egentligen bara den lågupplösta panelen som ligger den i fatet.

Problemet med uppfällbara spelare och stora skivluckor har LG löst på ett elegant sätt. Skärmen är helt enkelt vridbar så att man kan fälla ihop spelaren och ändå ha skärmen utåt. I bilen monteras spelaren på samma sätt som vi tidigare sett hos Philips modeller. Det blir på samma gång stabilt och lätt att sätta fast och lossa spelaren. Det inbyggda batteriet räcker tre timmar.

Under skärmen sitter för en gångs skull alla knappar man kan behöva. Även fjärrkontrollen med sina väl utmärka och placerade knappar får bra betyg. Lyckligtvis är gråskalan riktigt bra och skärpan är precis lagom. På det hela taget måste vi därför säga att slutresultatet blir riktigt njutbart. Undantaget är ljudet som, liksom för så många av spelarna, blir burkigt och gällt. Det här är en riktigt bra spelare med batteridrift och utmärkt fäste. Den är lätt att sköta och känns betydligt dyrare än den faktiskt är.

Produkt: LG DP471B

Plus:
Batteridrift
Bra handhavande
Utmärkt bilfäste

Minus:
Låg upplösning
Gälla högtalare
Ingen AV-ingång

Pris: 2 000 kronor
Importör: LG Electronics
nordic.lge.com


Bäst i test!

Skön filmupplevelse

Philips har inte sparat på krutet med denna modell och den lever upp till utfästelsen om deras bästa DVD-spelare någonsin.

Philips fäste är ett av de stabilaste och mest praktiska vi har testat. Det är inget som kan glida eller lossna och ändå går det snabbt och enkelt att ta loss och sätta fast spelaren. Philips har också inbyggt batteri med hela sex timmars drifttid samt en praktisk vridbar skärm. Däremot har man dumt nog inte satt några knappar under skärmen. Fjärrkontrollen har dock väl disponerade knappar och är den bästa i detta test.

Att visa stillbilder fungerar faktiskt eftersom Philips för första gången har satt in en högupplöst panel i en så här överkomlig modell. Både färgåtergivningen och gråskalan är fullt godkända och skärpan ligger på en lagom nivå. Till och med ljudet är ovanligt bra för en så här liten apparat. Överlag ger den alltså den bästa filmupplevelsen. Lägger man på några hundralappar mot de billiga modellerna får man en bättre kvalitetskänsla men framför allt en överlägsen bildkvalitet och bra ljud.

Produkt: Philips PET744

Plus:
Högupplöst skärm
Rejält fäste
Bra batteri

Minus:
Ingen USB
Saknar AV-ingång

Pris: 2 500 kronor
Importör: Philips
www.philips.se

Dubbelspelare:


Tokbillig dubbelskärm

Vill man bara lugna ner ungarna i baksätet med rörliga bilder är det här ett billigt sätt. Däremot blir bildkvaliteten därefter.

För att förnöja två passagerare ska man så klart ha två skärmar i baksätet. Dmtechs skärmar sätts fast med ett enkelt spännband vilket inte känns så pålitligt. Det blir en himla massa sladdar eftersom spelaren är separat. Knapparna på spelaren är helt okej och kan styra det mest nödvändiga. Den lilla fjärrkontrollen är inte heller dum. Dessutom finns en omkopplare för att vända på bilden. Man kan alltså takmontera skärmarna om man vill.

Med ett så lågt pris måste man ha sparat någonstans och i detta fall märks det tydligast på skärmarna. Kontrastomfånget är inte tillräckligt stort så man tappar detaljer i mörka områden och det blir utbränt i ljusa. Men framför allt är det ett störande flimmer i bilden hela tiden.
Letar man bara efter så mycket prylar som möjligt för pengarna är detta svårslaget. Däremot blir betyget lika lågt som prislappen.

Produkt: Dmtech PDV-881-2

Plus:
Lågt pris
Möjlig takmontering

Minus:
Dålig bildkvalitet
Separat spelare

Pris: 1 700 kronor
Importör: Netlogic
www.dmtech.se


Säkrare snabbmontering

Har man tröttnat på att spänna fast spelaren och dra sladdar är Nextbase nya click-system en välsignelse.

På nackstöden spänner man fast monteringsplattor dit man också drar strömkablar och eventuell AV-kabel. Sedan behöver man bara klicka fast spelarna i plattorna. Slut på sladdtrassel och det går snabbt att ta med sig spelaren. Spelaren öppnas ovanligt nog genom att man viker ner hela skärmen. Tyvärr har man inte fått plats med knappar på framsidan utan de allra nödvändigaste är gömda på ovansidan.

Läs även:

Koll på nya tekniken!

Trådlösa högtalare, 3D-teve, surfplattor… Nya produkter och lösningar för hemma-underhållningen lanseras hela tiden och varje val leder till ytterliga...

Gråskalan är godkänd och skärpan inte överdrivet aggressiv. Vid filmuppspelning visar den sig ha andra fördelar. Bildbehandlingen är riktigt okej och det är knappt några problem med taggigheter eller skalningsproblem. Ljudet är godkänt för en apparat i den här storleken. Monteringen är mycket praktisk och snabb. Bildkvaliteten kan man inte heller klaga på men det brister i detaljerna.

Produkt: Nextbase Click & Go 7 Duo

Plus:
Enkel montering
Inget kabeltrassel

Minus:
Låg upplösning
Ingen AV-anslutning hemma
Knapparnas placering

Pris: 3 300 kronor
Importör: Optical Storage
www.opticalstorage.se

Alternativa spelare:


Äntligen bärbar Blu-ray

Den första bärbara Blu-ray-spelaren har vi dreglat efter ända sedan Panasonic presenterade den. Nu har vi lagt vantarna på ett tidigt exemplar.

Bärbar innebär i det här sammanhanget att den är i storlek som en liten bärbar dator. Med tanke på hur stora normala Blu-ray-spelare är blir vi ändå lite imponerade. Det finns inget uppenbart sätt att montera denna best i en bil men det sägs komma ett tillbehör för detta. Skivorna sätter man in under den uppvikbara skärmen och på ovansidan finns alla nödvändiga navigeringsknappar.

Vi blev riktigt nöjda både med uppspelningen av uppskalad DVD och med nedskalad Blu-ray, även om det så klart blir vissa märkbara problem när man valt en sådan mellan-upplösning. Det här är knappast en ersättning för en billig DVD-lösning i bilen. Inte med den här storleken och priset. Däremot kan det vara intressant om man står i begrepp att köpa sin första stationära Blu-ray-spelare och har speciella behov. Eller så är man helt enkelt en prylnörd som är beredd att hosta upp en slant för att vara först med det värsta.

Produkt: Panasonic DMP-B15

Plus:
Bärbar Blu-ray!
Bra bild och ljud
Prylnörd-statusen

Minus:
Priset

Pris: 8 500 kronor
Importör: Panasonic
www.panasonic.se


Blu-ray doldisen

Dubbla nöjet med datorn genom att se till att den är gjord för filmupplevelser också.

Med en laptop kan man förutom allt annat även titta på film och extra intressant blir det om den har blu-ray-spelare. På resan är det trevligt att kunna titta på film på hotellrummet och varför inte ta med den till landet också. För de här pengarna får man så klart en rejäl 16-tumsskärm med Full HD-upplösning. Skärmens prestanda är utmärkt och man kan givetvis ställa in alla parametrar för att få bästa möjliga bild. Även ljudet är långt bättre än i de andra apparaterna i testet. Man får alltså en fantastisk filmupplevelse i knät.

Det är väl ingen som köper en dator bara för att titta på film. Men om man reser mycket och gillar att titta på film kan det rekommenderas att även ta med filmupplevelsen i beräkningen nästa gång man köper en ny. Då ska man självklart ha Blu-ray-spelare och Full HD-skärm. I baksätet på bilen är den dock ingen höjdare. Det är varken lyckat att få en 3-kilosdator i skallen vid en kollision eller att få en dyr dator nedkladdad med barnens glass.

Produkt: HP HDX16-1000EO

Plus:
Stor skärm
Bra bild och ljud
Andra användningsområden

Minus:
Dyr som filmapparat
Dålig i bilen

Pris: 15 000 kronor
Importör: Hewlett-Packard
www.hp.se

Slutsummering

Både spelarna från Grundig och Jensens var riktigt bra men fick med liten marginal se sig slagna av LG:s modell som blev Bästa Köp. Philips vann lätt Bäst i Test med sin utmärka högupplösta spelare. Bland dubbelskärmarna blev vi imponerade av det låga priset hos DMTech medan kvaliteten hos Nextbase var betydligt bättre. Har man en rejäl budget och vill ha det bästa så är det Panasonics bärbara Blu-ray-spelare som gäller. Vill man använda apparaten även till annat kan man skaffa en bärbar dator med Blu-ray istället, till exempel den utmärkta HP HDX.


Läs hela testet på Bild & Ljud Hemma!
01 juni 2009
Annons
Annons
Mer om Elektronik
Annons

Så väljer du rätt högtalare till hemmet

Elektronik I dag finns flera, smarta bärbara högtalare för hemmet som lockar med bra pris, snygg design och fiffig funktionalitet. Men hur vet man vilken typ man ska använda? Vi guidar dig rätt i högtalardjungeln.

Annons

Fiber – allt du behöver veta (och lite till)

Elektronik Vilka är fördelarna med fiber, vad kostar det att installera – och höjer fiber värdet på huset? Boxer har svaren på dina frågor!

Annons

Hos familjen Henningsson är alla uppkopplade – hela tiden!

Elektronik Hemma hos familjen Henningsson används internet flitigt, vilket betyder att de behöver ett snabbt bredband för att kunna surfa utan problem. Sedan...

Välkommen på auktionspremiär!

Elektronik Nu är det premiär för viivilla.se auktion.

Julklappstips från Bild & Ljud Hemma

Elektronik Här är julklapparna som är så bra att du helst vill ha dem själv. Men man måste ge bort saker också, även om vi vet att det gör ont ibland. Om du ger...

Koll på nya tekniken!

Elektronik Trådlösa högtalare, 3D-teve, surfplattor… Nya produkter och lösningar för hemma-underhållningen lanseras hela tiden och varje val leder till ytterligare...

Vår tids hemmaunderhållning – ett litet lexikon!

Elektronik Hur ser framtidens tevetittande ut och vad betyder alla termer? Det reder vi ut här.

3D hemma – framtid eller flopp?

Elektronik Storskärm, storskärm på väggen där, säg vem som vackrast i 3D är... Vi har kollat på hur de senaste 3D-skärmarna fungerar till film – samt kikat på ett...

Annons vinterspecial

Elektronik Passa på! Här nedan följer nio st specialerbjudanden till dig som är Vi i Villa läsare. Mycket nöje önskar vi er.

Vi i Villas policy
Avbryt

Användarvillkor för Viivilla.se

Dessa villkor godkännes vid registrering av medlemskap. 

Som medlem hos Vi i Villa får du tillgång till en mängd olika förmåner och funktioner. Du kan bland annat ta del av exklusiva artiklar, instruktioner och guider, generösa erbjudanden, experthjälp, tävlingar och mycket mer. Du får även våra e-postutskick samt kan diskutera i forumet.

Användarvillkor

1. Allmän information

1.1.  Denna webbplats ägs och drivs av Bonnier Publications AB.

1.2.  Dessa villkor (”Användarvillkoren”) gäller för användande av webbplatsen.

1.3.  Genom att bli medlem på webbplatsen bekräftar du ditt samtycke till dem vid varje tillfälle gällande villkoren för webbplatsen.

 

2.   Personuppgiftshantering

2.1.  Ditt medgivande
Läs igenom policyn innan du använder denna webbplats. Genom att använda webbplatsen samtycker du till att dina personuppgifter samlas in, används och överförs enligt vad som anges i denna policy och de dokument som denna policy refererar till. Om du inte godkänner denna policy kan du inte få tillgång till eller använda våra tjänster.

2.2.  Marknadsföring
När du skapar en profil på Viivilla.se samtycker du till att vi kontaktar dig med marknadsföring, som exempelvis erbjudanden från våra samarbetspartners inom allt från bygg till trädgård och inredning via brev, telefon och elektroniska medier (d.v.s. e-post, sms). Du kan även komma att mottaga marknadsföring för vin.

2.3.  Avregistrering från specifikt utskick
Du kan när som helst avregistrera dig från ett specifikt utskick genom att klicka på länken i botten av mejlet, eller återkalla samtycket genom att kontakta oss.

2.4.  Tredje parts behandling utanför Bonnierkoncernen
Bonnier Publications AB (556105-0351) är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen. Personuppgifter kan lämnas ut till våra samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall.

2.5.  Utlämning av personuppgifter till myndigheter
Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

2.6.  Vi i Villas kundregister och profilering
Kundinformation såsom namn- och adressuppgifter, e-postadress m.m lagras i Vi i Villas kundregister tillsammans med aktivitet som sker på sidan, som sedan kan komma att analyseras för att kommunicera relevanta och skräddarsydda annonser och utskick (också kallat profilering).

2.7.  Koncerngemensamt kundregister
Kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m.m lagras i ett koncerngemensamt kund- och användarregister hos Bonnier AB som äger Bonnier Publications/Vi i Villa. När du upprättar en profil samtycker du samtidigt till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer om det här.


3. Medlemskap hos Vi i Villa

3.1.  Användarvillkor som medlem hos Vi i Villa.
Som medlem i Vi i Villa får du tillgång till en mängd olika förmåner. Beroende på vilken typ av medlemskap du har kan du bland annat ta del av exklusiva artiklar, instruktioner och guider, generösa erbjudanden, experthjälp, tävlingar och mycket mer. Du får även våra nyhetsutskick samt kan diskutera i forumet.

3.2.  Pris
Det är kostnadsfritt att bli medlem hos Vi i Villa.

3.3.  Allmänna riktlinjer och regler för forum och kommentarsfält
Var trevlig, ha roligt och respektera varandra. Dela gärna med dig av erfarenheter, tips och råd i våra artiklar eller i forum. Det är inte tillåtet att annonsera på Viivilla.se (utan att betala). De erbjudanden och förmåner du erhåller i ditt medlemskap är personliga och får ej delas vidare.
Du får inte publicera länkar till din blogg på Viivilla.se.

3.4.  Etikett
Var artiga och positiva mot varandra samt använd ett vårdat språk.
Beskriv din profil med hjälp av trevliga bilder och sakliga texter. Inga former av pornografi, våld, rasism, annat stötande eller irrelevant material är tillåtet.
Undvik att använda versaler eftersom det uppfattas som om du skriker. Var även försiktig med att använda ironi. Det kan lätt missuppfattas. Det är inte tillåtet att uppge andra personers namn, kontaktuppgifter eller annan känslig information.

3.5.  Upprätta en profil
Viivilla.se och sajtens administratörer förbehåller oss rätten att blockera och/eller radera din profil tillsammans med samtligt innehåll du har laddat upp till Viivilla.se, inklusive foton, videos, ljud och texter, foruminlägg, kommentarer, blogginlägg, personliga meddelanden etc. Detta kan ske utan förvarning.

3.6.  Innehåll
Innehåll du publicerar på Viivilla.se är offentligt och ligger kvar som publicerat på sajten. Du kan inte själv ta bort materialet. Om du av exempelvis personliga skäl behöver ta bort innehåll, kontakta [email protected].

När du upprättar en profil på Viivilla.se godkänner du att eventuella krav och/eller straffrättsligt ansvar för material du har laddat upp, inklusive upphovsrätt, överförs till dig. Du godkänner också att Bonnier Publications AB inte hålls ansvariga för dina handlingar på Viivilla.se så långt möjligt enligt svensk lagstiftning.

Viivilla.se förbehåller sig rätten att när som helst ändra eller redigera villkoren och du godkänner att efterfölja alla tillägg och revideringar. Vi rekommenderar att du håller dig uppdaterad med våra villkor. Du hittar dem alltid längst ned på webbsidan.

3.7.  Din profil
Du måste vara 18 år för att upprätta en profil på Viivilla.se. Du är skyldig att lämna korrekta kontaktuppgifter. Var respektfull gentemot andra användare och administratörer. De lägger mycket tid och ansträngning på Viivilla.se av egen fri vilja. Viivilla.se är avsedd att vara en positiv och trevlig upplevelse för alla.

Viivilla.se registrerar din IP-adress i den händelse villkoren missbrukas och/eller material polisanmäls.

Var dig själv! Du bestämmer själv om du vill vara anonym på Viivilla.se (vi uppger inte ditt riktiga namn, kontaktuppgifter, e-postadress och liknande information utan ditt godkännande). Identitetsstölder är inte tillåtna, oavsett om identiteten tillhör en annan användare på Viivilla.se eller en verklig person.

Din inloggning och ditt lösenord är personliga. Lämna inte ut dina uppgifter till någon annan, då du kan hållas ansvarig för andras handlingar.

Det är inte tillåtet att länka till andra sidor från din profil (Facebook, bloggar, din personliga webbshop osv.). Länkar till olagliga, pornografiska, diskriminerande, rasistiska eller på annat sätt stötande material är inte tillåtna. Det kan leda till att din profil och dess innehåll raderas.

3.8.  Uppladdning av och länkar till material
Viivilla.se och Bonnier Publications är inte ansvariga (under kriminal- eller civilrätt) för material som våra användare laddar upp. Detta ansvar bär användaren.

Det är inte tillåtet att ladda upp material (text, bilder, videor, ljud etc.) som du inte innehar rättigheter till. Uppladdat material till Viivilla.se klassas som spridning, vilket är olagligt såvida inte:

Alla åsikter faller under svensk lagstiftning, inklusive lagen om diskriminering, material av våldsam eller rasistisk natur, ärekränkning och uppmuntran till olagliga handlingar. Överträdelser beivras.

Det är tillåtet att länka till material från andra webbplatser, inklusive bilder, videor (Youtube etc.) ljud och text, så länge materialet inte inkräktar på upphovsrätten och innehållet inte är av stötande/olaglig natur. Du behöver inte ha rättigheter till spridning för att länka till material.

Genom att ladda upp material till Viivilla.se godkänner du att vi kan återanvända det på Viivilla.se. Dina personuppgifter förblir konfidentiella. Om du inte godkänner dessa villkor ber vi dig radera din profil. Det uppladdade materialet kommer fortfarande att vara tillgängligt på Viivilla.se och tillgängligt för återanvändning enligt ovan.

Det är inte tillåtet att ladda upp material med kommersiellt innehåll, inkl. logotyper och länkar. Om du vill annonsera på Viivilla.se ber vi dig att läsa mer på Viivilla.com.

3.9.    Åsikter
Viivilla.se tar inte ansvar för åsikter som framförs av användare. Uppladdat material är alltid ett uttryck för användarens egna åsikter. Inga former av pornografiskt, diskriminerande, våldsamt, rasistiskt och på andra sätt stötandematerial är tillåtna. Detta inkluderar text, bilder, ljud och video.

3.10. E-post- och mobil-aviseringar
När du upprättar en profil på Viivilla.se tackar du ja till att prenumerera på vårt nyhetsbrev, vilket kan innehålla annonser. Du kan när som helst avbeställa nyhetsbrevet genom att klicka på “avsluta din prenumeration” längst ned i nyhetsbrevet.

3.11. Personuppgiftsbehandling
När du skapar en profil på Viivilla.se samtycker du till att vi kontaktar dig med marknadsföring, som exempelvis erbjudanden från våra samarbetspartners inom allt från bygg till trädgård och inredning via brev, telefon och elektroniska medier (d.v.s. e-post, sms). 

Du kan även komma att mottaga marknadsföring för vin. Du kan när som helst avregistrera dig från ett specifikt utskick genom att klicka på länken i botten av mejlet, och återkalla samtycket genom att kontakta oss. Bonnier Publications AB (556105-0351) är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen. Personuppgifter kan lämnas ut till våra samarbetspartners efter ditt samtycke i varje enskilt fall.

Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut. Läs mer här om Vi i Villas policy och villkor. All kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m.m lagras i ett koncerngemensamt kund- och användarregister hos Bonnier AB som äger Vi i Villa. När du upprättar en profil samtycker du samtidigt till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer om det här. 

Tänk på att dessa regler är till för att alla ska tycka att det är intressant och underhållande att besöka Viivilla.se – mycket nöje!


4.   
Tävlingar

4.1.   Allmänna tävlingsvillkor
För att tävla krävs en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Deltagande av anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

4.2.   Åldersgräns
Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta.

4.3.  Priser

4.4.  Ansvar för drift
Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

4.5.   Marknadsföring
Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

4.6.   Jury
Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

4.7.  Stötande innehåll
Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.


Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected]

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]