Årets julklappar för prylintresserade

Elektronik

Vad ger man till barnen, frun, maken eller rent av sig själv i julklapp? Vi i Villa tipsar om smarta och snygga hårda paket till alla som är intresserade av prylar av olika slag. Det enda de har gemensamt är att de kräver ett vägguttag.

1) Juice på fot

Somliga vill ha kaffe, andra vill ha färskpressad juice på morgonen. Vissa vill ha både och. Chilli Juicer från OBH Nordica har två koner, en för större och en för mindre frukter. Den startar automatiskt när man pressar ner frukten och juicen rinner direkt ut i glaset (förutsatt att man ställt det under pipen). Klart på en minut – till ett pris av ungefär 450 kronor.

2) Spela med rörelse

Annons

Den som vill ha ett Sony PlayStation 3 får vackert vänta till i mars. Redan den 8 december släpps däremot Nintendos nya spelkonsol Wii i Sverige. Förutom bättre grafik och ljud är den största nyheten en unik, rörelsekänslig och trådlös handkontroll, som ska ge en helt ny känsla i olika typer av spel. Wii kan hantera fyra handkontroller samtidigt och du kan även spela online och surfa på nätet. Pris omkring 2 800 kronor.

3) Brygg i kub

Nespresso Le Cube tål inte bara att smakas på utan även att ses på. Den finns i fyra färger – arktiskt vit, röd, aluminium och titan. Droppskivan är uppfällbar för att ge plats åt större kärl. På titan- och aluminiummodellerna finns fack på sidorna för att värma koppar. Le Cube mäter 23x23x23 centimeter och väger 4,5 kilo. Ja, och så lär den brygga utmärkt espresso och lungo också. Pris cirka 2 800 kronor (vit/röd) respektive 3 000 kronor (aluminium/titan).

4) Smått blir stort

Vad ger man den som redan har en iPod? Inga problem; det finns hundratals olika tillbehör. Till exempel iPod Hi-Fi, en stereodocka med fjärrkontroll som passar alla iPod-modeller med dockkontakt. Med sina 43x18x17 centimeter pryder den sin plats var som helst. Alternativt kan du stoppa i sex D-batterier och ta den med dig vart du vill. Priset ligger på omkring 3 400 kronor.

5) Göm högtalarna

Kanske har du ont om plats hemma. Kanske tycker du att fristående högtalare är fula. I båda fallen heter lösningen inbyggda högtalare. Phantom-serien från Dali rymmer tre modeller, varav Ikon är den billigaste. Ikon är av 2,5-vägstyp, har ett frekvensomfång på 64-30 000 Hz, har ett slutet kabinett av aluminium och kräver ett hål som är 40 centimeter högt, 24 centimeter brett och endast 10 centimeter djupt. Finns hos Hi-Fi Klubben och kostar 4 248 kronor styck.

6) Baka med kraft

Visserligen bakas det mycket under de första veckorna i december, men förhoppningsvis finns det tid över till bröd, kakor och annat även efter jul. Mum 8 är flaggskeppet bland Boschs hushållsmaskiner. Den har motor på 1 400 watt, hölje av tryckgjuten aluminium, sju hastighetslägen, elliptisk rotation i tre riktningar för pösigare degar, samt gott om extra tillbehör. Finns i rött, vitt och silver; pris cirka 5 490 kronor.

7) Diska tyst

I och med dagens öppna planlösningar blir det allt mer intressant med en tyst diskmaskin. Whirlpools nya modell ADP7979 är så tyst att du kan prata eller sova utan att den stör dig. Dess över natten-program gör den till (enligt uppgift) världens tystaste – 39 dB. ADP7979 har även ett turboprogram för hårt smutsad disk och ett partyprogram för disk av många glas. Färgen är vit och det rekommenderade priset 8 000 kronor.

8) Smidigt surroundsystem

Hemmabio vore häftigt, men finns det något sätt att slippa alla högtalare och kablar? Sony är en av flera tillverkare med tekniker för att skapa surround-ljud från bara tre högtalare. Systemet DAV-X1G innehåller en huvudenhet med förstärkare, RDS-radio, DVD-spelare som klarar de flesta skivor och format (inklusive Super Audio CD) och HDMI-anslutning, samt två front- och en bashögtalare. Pris cirka 11 000 kronor.

9) Tvätta med ånga

LG Steam Direct Drive är en tvättmaskin i energiklass A++ med en kapacitet på 8 kilo, direktdriven trumma och LCD-skärm med svensk text. Den är även den första tvättmaskin i världen som kan tvätta med ånga. Du kan antingen förstärka tvättprogrammet med ånga eller köra ångan separat för att fräscha upp skjortan på 20 minuter. Maskinen finns med svart, pärlvit eller pärlemorrosa front och priset i butik ligger på omkring 15 000 kronor.

10) Platt och svart

Platta TV-apparater är både snygga och smarta. XD1E-serien från Sharp finns i storlek från 37 till 52 tum och är designad i svart pianolack. Den har en upplösning på 1920x1080 punkter, en svarstid på mellan 4 och 6 ms och en betraktningsvinkel på 176 grader. Likaså en mängd andra funktioner, bland annat RGBplus – en fjärde färg i bakgrundsbelysningen, karmosinrött, vilket ska förbättra återgivningen av djupröda färger. 37-tummaren mäter 66x93x11 centimeter och kostar cirka 20 000 kronor.

Köpinformation

Bosch www.bosch-hushall.com
iPod www.apple.se
Dali www.hifiklubben.se, www.dali.dk
LG https://nordic.lge.com
Nespresso www.nespresso.se
Nintendo www.nintendo.se
OBH Nordica www.obhnordica.se
Sharp www.sharp.se
Sony www.sony.se
Whirlpool www.whirlpool.se

21 november 2006
Annons
Annons
Mer om Elektronik
Annons

Så väljer du rätt högtalare till hemmet

Elektronik I dag finns flera, smarta bärbara högtalare för hemmet som lockar med bra pris, snygg design och fiffig funktionalitet. Men hur vet man vilken typ man ska använda? Vi guidar dig rätt i högtalardjungeln.

Annons

Fiber – allt du behöver veta (och lite till)

Elektronik Vilka är fördelarna med fiber, vad kostar det att installera – och höjer fiber värdet på huset? Boxer har svaren på dina frågor!

Annons

Hos familjen Henningsson är alla uppkopplade – hela tiden!

Elektronik Hemma hos familjen Henningsson används internet flitigt, vilket betyder att de behöver ett snabbt bredband för att kunna surfa utan problem. Sedan...

Välkommen på auktionspremiär!

Elektronik Nu är det premiär för viivilla.se auktion.

Julklappstips från Bild & Ljud Hemma

Elektronik Här är julklapparna som är så bra att du helst vill ha dem själv. Men man måste ge bort saker också, även om vi vet att det gör ont ibland. Om du ger...

Koll på nya tekniken!

Elektronik Trådlösa högtalare, 3D-teve, surfplattor… Nya produkter och lösningar för hemma-underhållningen lanseras hela tiden och varje val leder till ytterligare...

Vår tids hemmaunderhållning – ett litet lexikon!

Elektronik Hur ser framtidens tevetittande ut och vad betyder alla termer? Det reder vi ut här.

3D hemma – framtid eller flopp?

Elektronik Storskärm, storskärm på väggen där, säg vem som vackrast i 3D är... Vi har kollat på hur de senaste 3D-skärmarna fungerar till film – samt kikat på ett...

Annons vinterspecial

Elektronik Passa på! Här nedan följer nio st specialerbjudanden till dig som är Vi i Villa läsare. Mycket nöje önskar vi er.