Pasteller, marint och gröna växter är heta inredningstrender just nu!
Spana i vårens sköna inredningstrender!

5 sköna inredningstrender i vår

Inredning

Skalbaggar, skäggiga sjömän och hängande trädgård i vardagsrummet – här är de roligaste inredningstrenderna just nu.

Av: Åsa Brolin, Elin Emborg, 03 mars 2015
 • Smutsiga pasteller

  Vår längtan efter stora gröna växter bara växer. Ampeln har gjort en stark comeback efter flera decenniers frånvaro och får nu sällskap av terrakottakrukan, gärna i grupper om 3–4 stycken. Flätade korgar är ett mjukare alternativ.

  Bild: Kuddar Honung, ca 229 kr/st, Nyblom & Kollén. Miljöbild: Bemz.

 • Djungel hemma

  Skalbaggar och trollsländor syns plötsligt överallt – på tapeter, tyger och på tavlor som liknar gamla tiders skolplanscher. Har du turen att hitta en sådan på vinden, ta ner och rama in! Ju mer detaljrikt desto bättre.

  Bild: Planteringskassar Blueberry, 100-400 kr/st, Nelson Garden. Ampel, 25 kr, Lagerhaus.

 • Insektsinferno

  Vi soltörstande svenskar älskar ljusa pasteller, och varje vår kommer de tillbaka igen. I år är det ”smutsiga” pasteller som är störst, det vill säga färger som är blandade med lite grått. En bonus är att de även tål slitage betydligt bättre.

  Bild: Insekter av mässing, ca 310 kr/st, Broste Copenhagen. Poster med skalbagge, från 195 kr, Liljebergs.

 • Dra till sjöss

  Det marina temat har aldrig varit större. Blåvitt porslin (gärna med tatueringsliknande mönster), sjöstjärnor, ankare, rep, sjöjungfrur, sjömän med skägg, koraller och snäcksamlingar i fönstret – vi är redo, skepp o’hoj!

  Bild: Sjöstjärna och korallrött i dukning med porslin från Mateus.

 • Picknick

  Vi går mot ljusare tider och börjar drömma om semester – med lediga dagar, glada mönster och lysande färger (årets hetaste är korallrött). Det är den avslappnade medelhavskänslan vi vill åt, så fram med badbollen, packa picknickkorgen och njut av livet.

  Bild: Keramikserien Chennai, från 39 kr/st, Indiska.

Visa allt innehåll
03 mars 2015 Åsa Brolin, Elin Emborg
Annons
Annons
Mer om Inredning

Blanda gammalt och nytt – så skapar du ett personligt hem

Inredning Hämta inspiration från ditt barndomshem, låt hjärtat styra och inred efter din livssituation. Vintageexperten Elsa Billgren delar med sig av sina bästa tips för att skapa en personlig inredning bestående av både nya och gamla fynd.

Ge stolarna nytt liv!

Inredning Har dina stolar sett sina bästa dagar? Med sandpapper, en häftpistol och ett fint tyg kan du ge dem ett nytt liv.

7 alla hjärtans dag-pyssel

Inredning Fingerfärg, kulörta papper och en dos kreativitet. Här är sju enkla pynt som passar bra att göra med barnen.

7 roliga julklappsidéer

Inredning Slut på bra julklappsidéer? Här är 7 roliga prylar att ge någon du tycker om - eller att önska till dig själv. 

VIDEO: Smarta tejpknepet

Inredning Trött på tejpkrånglet? Med det här enkla knepet blir det så mycket enklare när det är dags att slå in julklapparna!

Så gör du egna julkort

Inredning Vem blir inte glad över ett hemmagjort julkort? Knåpa ihop ett par stycken med granar på, från Karin Anderssons bok Kreativa Karins jul för barn!

VIDEO: Så slår du in julklappar i tyg

Inredning Här är ett miljövänligare tips när det är dags att slå in dina julklappar. 

Årets julklapp 2017

Inredning VR-glasögon, robotdammsugare och matkasse har tidigare varit årets julklapp. Så vad handlar vi gärna i år? Här är årets julklapp!

6 rum med galen inredning

Inredning Låt dig inspireras – eller kanske bara förfäras – av dessa rum. Här är inredningen som får dig att tappa hakan!