Vi i Villas chefredaktör Marit Danielsson
Vi i Villas chefredaktör Marit Danielsson

Vill du byta recept med mig?

Husliv

Vår chefredaktör Marit delar med sig av sina bästa recept från en tid med mycket hemmajobb!

Av: Marit Danielsson, 15 mars 2021

Jag gissar att många med mig har vant sig vid att jobba hemma mer. På gott och ont. En fördel med hemmajobbet är ändå luncherna, eller hur? Man kan passa på att laga något riktigt gott när man ändå är hemma. Här är några av mina bästa recept från hemmajobbartiden!

 

Annons

1. Lyxig laxsmörgås

Tina en bit fryst lax under stress, halvtinat måste räcka. Lägg den i på tok för hög värme i stekpannan tillsammans med olja och en skivad vitlöksklyfta. Spring och skriv färdigt mejlet som måste i väg, och fastna samtidigt i ett telefonsamtal om ett panikinställt evenemang. När brandlarmet går avslutar du – då är laxen klar. Stoppa in en brödskiva i rosten, blir det för blekt: rosta två gånger. Avnjut med kaffet du glömde kvar på köksbänken i morse.

 

2. Korv utan krusiduller

Jag försöker periodvis undvika kolhydrater och till lunch kör jag då principen "få och rena råvaror". I det här fallet faktiskt endast en råvara: falukorv. Gör så här: Skiva korven, sätt pannan på spisen, vrid upp på högs­­ta värme eftersom du snart har skärmmöte och det är bråttom. I med korvskivor och en klick smör. När skrivaren piper om pappers­trassel agerar du, eftersom utskrifterna måste ut nu. Samtidigt ringer din chef. Du behöver ha händerna fria och börjar leta efter dina hörlurar. När du passerar köket ser du att maten är klar. Du avbryter allt och avnjuter din rätt med lite ketchup och kranvatten. En vardagsräddare – lagar sig helt själv under dina pågående minnesluckor.

 

3. Allt i ett-panna

Om din partner också jobbar hemma är det härligt att kunna bjuda på något riktigt gott. Här: en allt i ett-panna, det behöver inte vara svårare än så! En robust rätt som klarar att du helt ignorerar ingrediensernas olika tillagningstid, så praktiskt när serveruppkopplingen hackar och du snart ska ha ett zoommöte. Och voilà – bacon, korv och den fina potatisen, som i bästa fall innehåller spår av näringsämnen. Allt tillagat under total blackout – en succé i all enkelhet. Ja, det här var några av de godsaker jag unnar mig under den här mer stillsamma jobbperioden. Har du kanske egna lyckade recept? Mejla mig gärna!

Läs också: 5 steg: Konsten att delegera hushållsarbete

15 mars 2021 Marit Danielsson
Annons
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

Så mycket har villapriserna stigit de senaste 20 åren

Husliv År efter år har bostadspriserna ökat, men nu syns en inbromsning. Minst påverkas dock villaägarna. I ett längre perspektiv har villapriserna ökat markan...

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.