Vilka är de vanligaste köp- och säljmissarna?
Vilka är de vanligaste köp- och säljmissarna? Foto: iStockphoto

Vanliga köp- och säljmissar!

Husliv

Stjärnmäklarna Gustav Spetz, Pamela Westling och Pär Gunnarsson lär dig upptäcka de vanligaste köp- och säljmissarna vid husaffärer.

Köpmissar

1. Man fokuserar på ytan mer än huset i sig. På så vis blir det svårare att se om huset verkligen passar de behov man har.

2. Mäklaren Pär Gunnarsson tipsar att du aldrig ska sätta ditt budtak på en jämn summa. Har du budtak på en ojämn summa så kan huset bli ditt för några få tusen extra om du har tur.

Annons

3. Man avvaktar med sitt bud. Är man för långsam kan fler få nys på huset och gå med i budgivningen. 

4. Om man tvekar för länge eller är dåligt påläst på objektet riskerar man att tappa huset till någon annan budgivare.

Säljmissar

1. Har ditt hus en eller flera brister som måste lagas bör du ta in offerter från hantverkare som mäklaren sedan kan presentera. Då visar du spekulanterna att det finns en plan för att åtgärda det som åtgärdas ska. Annars kan bristerna skapa motvilja mot huset. 

2. Huset är smutsigt och ostädat. Prislappen blir högre om det är rent och luktar gott.

3. Hemmet är övermöblerat och spekulanterna kan inte föreställa sig hur det skulle vara att själva bo i huset.

4. Lägger ut för många bilder. Less is more. Ingen spekulant orkar ta sig igenom 25-30 bilder. Välj ut färre bilder och försök fånga intresset direkt.

 


Pär Gunnarsson, mäklare Fastighetsbyrån.

 

 

15 februari 2019
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

"Jag gjorde en lampa av en telefon"

Husliv Kolla in vår superinnovativa läsare Robins idé där en gammal telefon har blivit en lampa!

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.