Blossom kommer bjuda på musikunderhållning med sin man!
Blossom kommer bjuda på musikunderhållning med sin man!

Succéresan som bjuder på härlig träning, kryddig mat och skön vila! Här är profilerna som följer med på resan

Husliv

Blossom Tainton Lindqvist bjuder på dans och yoga, Sofia Åhman på funktionell träning och Markiz Tainton på kryddor från världens alla hörn. För att må bra behöver man äta gott, träna på ett sätt som passar just en själv, och ge sig själv vila. Det är vad Vi i Villas träningsresa till Kroatien bjuder på.
– Det ska vara en resa som ger energi och bygger upp, och som lever kvar även i vardagen där hemma, säger Blossom Tainton.

Blossom Tainton Lindqvist är veteran inom träningsresor, i femton år har hon inspirerat människor till att röra sig. Det är en frihetskänsla hon vill förmedla, att känna att rörelse är kul, och något vi är gjorda för. 

– Det allra bästa för att ladda batterierna är kombon av träning och vila. På vår träningsresa vill vi att våra deltagare både ska känna att det på riktigt är semester, att man ska få slappa, och också njuta av träning. Det finns inget bättre än att ligga på stranden och sola efter att man tränat, säger Blossom Tainton. 

För henne är det också viktigt att deltagarna får med sig verktyg hem till vardagen, att hitta de där nycklarna till ett må-bra-liv även hemma. 

– Det handlar om att hitta sina av- och på-knappar. Att ibland köra järnet för att sedan kunna slappna av helt. Det är den balansen vi mår bäst av.

Annons

Härliga pass med yoga och mindfulness bjuder Blossom på, och enkla övningar att använda i vardagen. Övningar som gör att man kan komma ner i varv, även om man så bara har tio minuter över. Och så blir det dans, dans som passar alla.

– Dansa är det mest naturliga som finns, vi har dansat sedan urminnes tider, och det är en sån härlig känsla att röra sin kropp till musik. 

Det viktigaste är att alla kan få känna att man är okej som man är menar Blossom. 

– Träning handlar inte om att man ska gå ner ett visst antal kilo för att komma in i bikinin, nej, att må bra handlar om få energi och känna rörelseglädje.

Sofia Åhman, träningsexpert.

Sofia Åhman, träningsexpert från SVT:s Go'kväll håller med. Hennes träningsfilosofi går att sammanfatta i två ord: enkelt och roligt. Och det är vad hon vill ge deltagarna på Vi i Villas resa. 

– Alla är verkligen välkomna, hela spektrat, från de som aldrig tränar till de som alltid tränar!  Oavsett om man är van eller nybörjare kan man köra passen. På mina styrkepass jobbar vi i stationer, då kan man enkelt anpassa efter den egna nivån. 

Sofia ser passen som en stor buffé, det ska finnas mycket och man väljer det man själv gillar, styrkepass, yoga, dans eller vattengympa.

– Vi har ju ingen närvarokontroll på våra pass, säger Sofia och skrattar. 

Det är viktigt att deltagarna känner att de gör precis som de själva vill.

– Ibland kanske man sitter och kolla in ett pass, och nästa gång är man med. Man bestämmer själv, understryker Sofia.

 

Läs också: Vi i Villas träningsresa: "Det bästa jag gjort!"

 

Många deltagare har hört av sig till Sofia efter förra resan Vi i Villa anordnade, de berättar om de nya vanorna de fått, att de har utökat sina vardagspromenader med lite nya, enkla och effektiva övningar. Från träningsresan får man med sig en självbild av att man faktiskt är någon som kan och vill träna, och att man är mycket starkare än man kanske trott. 

– Jag hade en deltagare som under en av våra promenader plötsligt började springa. Hon berättade sedan att hon inte sprungit på trettio år, och nu kunde hon ju faktiskt, hon var så lycklig!

Helhetssynen är viktig, livet handlar inte bara om träning, det handlar om att leva ett gott liv, och då behöver vi äta gott och framförallt lära oss att njuta av att laga mat. Det säger Markiz Tainton, matkreatör i i TV4:s nyhetsmorgon som också är med på resan.

Markiz Tainton, matkreatör.

– Jag brukar säga att man kan inte vara trött på att laga mat, att äta är livet, vi måste äta. Så vi behöver ändra vår inställning till mat, ge det den kärlek och tid den behöver.

Själv älskar hon det marockanska köket, kryddorna, örterna, dofterna, och hon lovar tips och knep för att på enkelt sätt krydda upp de vanligaste vardagsrätterna.

– Man kan vara trött på sin garderob där hemma och så köper man en ny tröja och de andra kläderna får sig ett lyft på köpet. På vår resa erbjuder jag samma sak, fast när det gäller köket. Jag kommer tipsa om nya sätt att krydda så att en vanlig spaghetti och köttfärssås når helt andra höjder. 

Det blir workshops där deltagarna får laga lunch tillsammans och lära sig allt om hur kryddor ska hanteras för att komma till sin rätt. Blossom håller med Markiz, hälsa är inte bara träning, det är en helhet, kropp, själ, och magen måste må bra.

– För mig är det viktig att jobba med helhet. Resan är en kickstart för ett skönare liv. Vi vill ge verktygen för att kunna njuta fullt ut och av i livet.

 

Vill du också hänga med på Vi i Villas härliga träningsresa tillsammans med våra profiler? Klicka här!

 

12 december 2019
Annons
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

Så mycket har villapriserna stigit de senaste 20 åren

Husliv År efter år har bostadspriserna ökat, men nu syns en inbromsning. Minst påverkas dock villaägarna. I ett längre perspektiv har villapriserna ökat markan...

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.