Häng med på en härlig må bra-resa med bland andra Sofia Åhman!
Häng med på en härlig må bra-resa med bland andra Sofia Åhman!

Succéresan som bjuder på härlig träning, musik och skön vila! Här är profilerna som följer med på resan

Husliv

Blossom Tainton Lindqvist bjuder på dans och yoga, Sofia Åhman på funktionell träning och Jan Johansen på sång och underhållning. För att må bra behöver man träna på ett sätt som passar just en själv, och ge sig själv vila. Det är vad Vi i Villas träningsresa till Kreta bjuder på.
– Det ska vara en resa som ger energi och bygger upp, och som lever kvar även i vardagen där hemma, säger Blossom Tainton.

Av: Redaktionen, 05 maj 2021

Blossom Tainton Lindqvist är veteran inom träningsresor, i femton år har hon inspirerat människor till att röra sig. Det är en frihetskänsla hon vill förmedla, att känna att rörelse är kul, och något vi är gjorda för. 

– Det allra bästa för att ladda batterierna är kombon av träning och vila. På vår träningsresa vill vi att våra deltagare både ska känna att det på riktigt är semester, att man ska få slappa, och också njuta av träning. Det finns inget bättre än att ligga på stranden och sola efter att man tränat, säger Blossom Tainton. 

För henne är det också viktigt att deltagarna får med sig verktyg hem till vardagen, att hitta de där nycklarna till ett må-bra-liv även hemma. 

Annons

– Det handlar om att hitta sina av- och på-knappar. Att ibland köra järnet för att sedan kunna slappna av helt. Det är den balansen vi mår bäst av.

Härliga pass med yoga och mindfulness bjuder Blossom på, och enkla övningar att använda i vardagen. Övningar som gör att man kan komma ner i varv, även om man så bara har tio minuter över. Och så blir det dans, dans som passar alla.

– Dansa är det mest naturliga som finns, vi har dansat sedan urminnes tider, och det är en sån härlig känsla att röra sin kropp till musik. 

Det viktigaste är att alla kan få känna att man är okej som man är menar Blossom. 

– Träning handlar inte om att man ska gå ner ett visst antal kilo för att komma in i bikinin, nej, att må bra handlar om få energi och känna rörelseglädje.

Sofia Åhman, träningsexpert.

Sofia Åhman, träningsexpert från SVT:s Hemmagympa med Sofia håller med. Hennes träningsfilosofi går att sammanfatta i två ord: enkelt och roligt. Och det är vad hon vill ge deltagarna på Vi i Villas resa. 

– Alla är verkligen välkomna, hela spektrat, från de som aldrig tränar till de som alltid tränar!  Oavsett om man är van eller nybörjare kan man köra passen. På mina styrkepass jobbar vi i stationer, då kan man enkelt anpassa efter den egna nivån. 

Sofia ser passen som en stor buffé, det ska finnas mycket och man väljer det man själv gillar, styrkepass, yoga, dans eller vattengympa.

– Vi har ju ingen närvarokontroll på våra pass, säger Sofia och skrattar. 

Det är viktigt att deltagarna känner att de gör precis som de själva vill.

– Ibland kanske man sitter och kollar in ett pass, och nästa gång är man med. Man bestämmer själv, understryker Sofia.

 

Läs också: Vi i Villas träningsresa: "Det bästa jag gjort!"

 

Många deltagare har hört av sig till Sofia efter förra resan Vi i Villa anordnade, de berättar om de nya vanorna de fått, att de har utökat sina vardagspromenader med lite nya, enkla och effektiva övningar. Från träningsresan får man med sig en självbild av att man faktiskt är någon som kan och vill träna, och att man är mycket starkare än man kanske trott. 

– Jag hade en deltagare som under en av våra promenader plötsligt började springa. Hon berättade sedan att hon inte sprungit på trettio år, och nu kunde hon ju faktiskt, hon var så lycklig!

Helhetssynen är viktig, livet handlar inte bara om träning, det handlar om att leva ett gott liv, och det innefattar förstås umgänge och nöje. Artisten Jan Johansen kommer under två kvällar på resan att bjuda på sång, musik och underhållning.

 

Jan Johansen, artist.

Jan Johansen är en av våra mest folkkära artister, känd för sin starka röst. Han inledde sin karriär i coverbandet Off Duty, men blev känd för hela svenska folket när han vann Melodifestivalen 1995 och kom trea i Eurovision Song Contest med "Se på mej". Jan är låtskrivare, sångare, spelar trummor, gitarr och bas. Dessutom har han medverkat i musikaler, hyllningsturnéer till ABBA, Cornelis Vreeswijk och Ted Gärdestad, samt gjort en mängd gig och släppt tio album! 

Ihop med Jan Johansen får vi två trevliga kvällar med sång och underhållning – och kanske får vi alla testa att sjunga.

 

Vill du också hänga med på Vi i Villas härliga träningsresa tillsammans med våra profiler? Klicka här!

 AQUILA RITHYMNA PARK

Det femstjärniga hotellet Aquila Rithymna Beach ligger precis vid stranden.

05 maj 2021 Redaktionen
Annons
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

Så mycket har villapriserna stigit de senaste 20 åren

Husliv År efter år har bostadspriserna ökat, men nu syns en inbromsning. Minst påverkas dock villaägarna. I ett längre perspektiv har villapriserna ökat markan...

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.