Foto: Ninetone

Tommy Nilsson: "Det är jag som inreder och fixar hemma"

Husliv

Han klipper gärna gräsmattan, har planer på att bygga en pergola, och rotar i skåpen på nätterna – häng med när Tommy Nilsson öppnar sin dörr!

Av: Anja Källstedt, 22 juni 2017

Vad är det första man ser när man kommer in hos dig?

– Ett porträtt på min fästmö Linda som jag har målat. Det är ett abstrakt porträtt, så det är ingen annan än jag som ser att det är hon.

Berätta om ditt hus!

– Sedan tre år tillbaka bor jag i ett vanligt trähus från mitten av 1960-talet. Det är mellan 145 och 150 kvadratmeter stort, har fem rum, och en ganska stor tomt på omkring
4 000 kvadratmeter.

Annons

Oj, det var stort! Är det du som klipper gräset?

–Ja,jagharen åkgräsklippare. Den är ryckig och eftersom jag var rädd att Linda skulle skada sig ville jag ta den biten – men Linda är 20 år yngre och tog det som en förolämpning, så nu klipper hon också. Och jag ser lite oroligt på, haha.

Hur delar ni upp hushållsarbetet?

– Jag lagar mat och hon tvättar – det är inget uttalat, utan det har bara blivit så. Men vi försöker att bara vara när vi är hemma. Så länge det inte är smutsigt struntar vi i hur det ser ut, och det är kläder överallt. Helt plötsligt tar vi tag i det och sedan håller det ett par dagar. Det är sällan vi plockar undan disken direkt när vi har ätit, utan den får stå en stund eller till nästa dag.

Är du en hemmafixare? 

– Jag är kanske inte världens händigaste, men jag har inte tummen mitt i handen heller. Jag är en sådan kille som planerar jättemycket, men så blir det aldrig av. Nu har jag storslagna planer på en ny pergola.

Har du någon gång betalat svart till en hantverkare?

– Ja, i samband med anläggningsarbete av uppfarter – alltså grus, sand och sådant. Det var länge sedan. Nuvarande huset har vi inte gjort någonting på, så det återstår att se om det blir vitt eller svart, haha.

 

Läs även: Paolo Roberto: "Jag delar tomt med min exfru"

 

Hur ser det ut hemma hos er?

– Jag kan inte påstå att vi är minimalistiska, och dessutom har vi en liten femåring som sprider sina saker överallt. Stilen är en blandning av gammalt och nytt. Vi är väl ganska romantiska båda två – inte för mycket rosor och snickarglädje, men ombonat. Nu blir väl Linda arg, men det är mest jag som inreder och fixar. När vi flyttade ihop jobbade Linda så jag inredde som jag ville att det skulle vara. Sedan dess har det fått stå, så hon är nog ganska nöjd.

Har du någon pryl eller möbel som du tycker extra mycket om?

– En av sofforna. När alla sover kan jag ligga där och titta på tv, och den är tillräckligt lång för att jag ska slippa ha fötterna på armstödet.

Hittar man dig där varje kväll om du är hemma?

 

Läs även: Linda Bengtzing: "Vi har råttor i krypgrunden"

 

– Ja, det gör man nog faktiskt. Jag somnar sällan före två eller tre, och tiden mellan tolv och tre är min tid. Då blir det mycket NHL hockey, och så skriver jag kanske någon textrad eller håller på med telefonen.

Vad gör du i hemmet när ingen ser? 

– Jag äter godis. Linda och Tim gömmer godis för mig och jag går och letar. Jag är sockerberoende, speciellt de där timmarna på nätterna – då går det ner en och annan skön grej. Så när ingen ser går jag och rotar i skåpen efter något gott.

Skulle du vilja ha dig själv som granne? 

– Absolut, både jag och Linda är väldigt sociala och tycker om att bjuda hem mycket folk. Vi har gärna sommarfester till exempel. Jag spelar lite hög musik ibland kanske, men det är ingen som har klagat än. De kanske inte vågar, eller så tycker de förhoppningsvis om det de hör.

Vem är den mest kända personen du har haft på besök?

– Det beror väl på vem man tycker är känd, men det är många. Peter Jöback var på middag för inte så länge sedan.

Vad är mest överskattat med att bo i hus?

– Det måste underhållas vilket inte alltid är så himla kul, det är mer jobb än man tror. Det är som att skaffa pool: det låter skitkul tills man gör det.

Har du pool?

– Nej, men det ingår i ett av mina många projekt att vi åtminstone ska ha ett spabad.

I sommar ska du medverka i Diggiloo, vad ser du mest fram emot med det?

– Jag vet att det är väldigt familjär stämning bakom scenen. Man kan ta med sig familjen om man vill, och hänga med andra som håller på med samma sak. Det ska bli kul! 

 

5 snabba frågor

Kol eller gasol?
– Kol.

Badtunna eller jacuzzi?
– Jacuzzi.

Motorklippare eller robotklippare?
– Åkgräsklippare.

Toalettringen uppfälld eller nedfälld när du lämnar badrummet?
– Nedfälld.

Nytt eller loppis?
– Båda. 

 

Om Tommy

Namn: Tommy Nilsson.
Ålder: 57 år.
Bor: I villa i Roslagskulla utanför Stockholm.
Familj:
Sambon Linda Olsson och barnen Angelica, Kalle, Linn, Isak och Tim.
Gör:
Är artist. Aktuell: Medverkar i Diggiloo i sommar. 

 

22 juni 2017 Anja Källstedt
Annons
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

Så mycket har villapriserna stigit de senaste 20 åren

Husliv År efter år har bostadspriserna ökat, men nu syns en inbromsning. Minst påverkas dock villaägarna. I ett längre perspektiv har villapriserna ökat markan...

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.