Putsade stenhus och hus vid vattnet – något som många drömmer om!
Putsade stenhus och hus vid vattnet – något som många drömmer om!

Här är svenskarnas drömboenden!

Husliv

Vilken är din favorit? Härligt havsnära, ett rött torp på landet eller en konstnärlig skånelänga? Vi frågade några mäklare om svenskens mesta drömboende! 

Läs också: Skadedjuren som kan bo i ditt hus

Här är 6 husstilar med stor ”vill ha-känsla”!

 


Foto: Istock. 

Nära vatten!

Känslan av frihet och möjlighet att börja dagen med ett dopp eller en stilla tur i kajak. Att få bo i ett hus vid vattnet toppar mångas listor.

 

Annons


Foto: Fastighetsbyrån. 

Modernt egenbyggt

Att få vara med från början och bestämma hur huset ska se ut är mångas dröm. Intresset för nybyggen är stort. Inte bara innemiljön ska designas på ritstadiet, utan även utomhusmiljön – som i detta härligt lyxiga nybygge. En pool, en generös trappa och ordentligt med plats för solstolar på altanen.

 


Foto: Foad Karo/Bjurfors. 

Romantiska stilen

Romantiskt trähus med 20-talscharm med vackra räcken runt förstukvisten och gärna med tidstypisk trädgård lockar många. Huset på bilden är nybyggt i gammal stil och ligger i Stockholm.

 


Foto: Fastighetsbyrån.

Torpdrömmar

Den lilla stugan på landet är en dröm som lever starkt i den svenska folksjälen. Här ett torpställe i äkta hälsingestil från 1870 med vackert spröjsade fönster. I trädgården växer äldre fruktträd, och en syrenberså bjuder in till sköna kaffestunder.

 


Foto: Fastighetsbyrån.  

Konstnärligt i Skåne

Skåne ligger högt på listan över drömställen. Vackert putsade stenhus nära havet är särskilt pupulära. Här lockar de öppna landskapen och det gynnsamma odlingsklimatet, liksom en friare tillvaro bland lokala konstnärer och mathantverkare.

 


Foto: Fastighetsbyrån. 

Oväntad lokal

Övergivna industrilokaler drar i gång fantasin för många. Här är ett gammalt mejeri i Hälsingland som gjorts om till bostad. Ett unikt boende som bjuder in till kreativitet och att få bo och inreda helt på sitt eget sätt.

 

Läs också: Så lyckas du med pioner! 

 

 

02 september 2020
Annons
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

Så mycket har villapriserna stigit de senaste 20 åren

Husliv År efter år har bostadspriserna ökat, men nu syns en inbromsning. Minst påverkas dock villaägarna. I ett längre perspektiv har villapriserna ökat markan...

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.