Foto: Istockphoto

7 julklappar som gör världen bättre

Husliv

Slut på presentidéer? Ge någon du tycker om en gåva som även gör livet lite ljusare för andra. Här är 7 snälla julklappar.

Av: Anja Källstedt, 13 december 2016

1. En gåva för barns rättigheter

 

Annons

Filt, Unicef, 409 kr. 

En mysig julklapp till de allra yngsta är bomullsfilten med Snobbenmotiv. 20 procent av intäkterna går till Unicef och deras kamp för barns rättigheter. 

2. Köp underlägg – hjälp människor ur fattigdom 

Glasunderlägg, Vi-skogen, 150 kr. 

Organisationen Vi-skogen planterar träd i östra Afrika, vilket bland annat används som bygg- material och därigenom skapar nya försörjningsmöjligheter. Genom att ge någon de fina glasunder- läggen bidrar du till Vi- skogens arbete. 

3. Livsviktig läsning

 

Bok, Läkare utan gränser, pris från 150 kr. 

För den som tycker om att läsa är någon av Läkare utan gränsers böcker ett måste. Mitt barn, mitt barn handlar om hur en gravid kvinna får hjälp av en av organisationens barnmorskor ute på Medelhavet. 89 procent av intäkterna går till sjukvård för människor världen över. 

4. Hjärtan med dubbel symbolik

 

Halsband, Babyshop.se, 2 300 kr.

Två halskedjor med ett stort och ett litet silverhjärta som står för bandet mellan en mamma och dotter, samtidigt som det är en symbol för kampen mot barncancer. 1 050 kronor går till Barncancerfondens projekt Give hope. 

5. En värmande klapp

 

Doftljus, Presenteriet.se, 199 kr. 

Hjärt-lungfonden har i samarbete med Sagaform tagit fram ett doftljus, en passande klapp för någon du vill ge extra mycket värme. 25 kronor går till forskning inom hjärtsjukdomar. 

6. Små knappar för en stor dag

 

Manchettknappar, Min stora dag, 250 kr.

Ett par manschettknappar till en pappa, morfar eller farfar bidrar även till att barn med svåra sjukdomar och diagnoser får en önskan uppfylld av organisationen min stora dag.

7. Smycke som räddar liv

 

Armband, Röda korset, 1 800 kr. 

 

Röda Korset arbetar med humanitärt hjälparbete över hela världen, och i deras webbshop kan du köpa ett vackert silverarmband skapat av Efva Attling. 950 kronor går till organisationens arbete. 

13 december 2016 Anja Källstedt
Annons
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

Så mycket har villapriserna stigit de senaste 20 åren

Husliv År efter år har bostadspriserna ökat, men nu syns en inbromsning. Minst påverkas dock villaägarna. I ett längre perspektiv har villapriserna ökat markan...

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.