Foto: Istockphoto

Sjukvård utan väntetid

Husliv

Glöm långa kötider i väntrummet – nu kan du få läkarhjälp snabbt med hjälp av nya tjänsten Smart vård.

Av: Anders Carlén , 26 september 2017

Smart vård är ett alternativ till den privata sjukvårdsförsäkringen och ger dig tillgång till bland annat telefonrådgivning med sjuksköterska, kortare handläggningstider samt experthjälp med att hitta rätt typ av läkare. 

– Vi säkrar både tillgängligheten till vården och att rätt åtgärd sker i rätt turordning, säger Fredrik Thafvelin som nyligen lanserat tjänsten.

På vilket sätt skiljer det sig från exempelvis Vårdguiden?

– Vi är en del av vårdkoncernen Rethinking Care med en lång erfarenhet av hälsa och vård. Förutom rådgivning så bokar Smart vård även tid hos rätt vårdgivare och kan erbjuda privata alternativ utan kö. Vi utreder även var i landet du kan få snabbast hjälp eftersom det är fritt vårdval. Hos oss kan du samla alla dina uppgifter och vårdkontakter och slippa ringa runt innan du hamnar rätt. 

Annons

Ni erbjuder också omprövning av diagnos, berätta!

– Vi kallar det för kvalitetssäkring av diagnos och vård. Om du får en diagnos men upplever osäkerhet över de rekommendationer din läkare gett dig hjälper vi till att ompröva diagnosen, en så kallad second opinion. Det kan vara en krånglig procedur för den oerfarne som saknar översikt och djupare kunskap. Vi har den kompetensen och ordnar med alltifrån att hitta rätt läkare till att boka tiden åt dig. Du får på kort tid veta vad som gäller och vad som kan göras. 

Hur mycket kostar det att vara ansluten till Smart vård?

– Det kostar 75 kronor i månaden och då ingår obegränsad medicinsk rådgivning som säkrar att du kommer till rätt kompetens i rätt turordning. Det omfattar bokning och förmedling av specialister som till exempel läkare, psykolog eller sjukgymnast. 

Du kan också boka en online-konsultation till läkare eller annan kompetens för ytterligare vägledning. En second opinion per år ingår också i abonnemanget. 

 

Erbjudande – få 10% rabatt 

Bli medlem i Vi i Villa-klubben och få 10 procents rabatt när du tecknar abonnemang. Läs mer här! 

 

Fredrik Thafvelin.

26 september 2017 Anders Carlén
Annons
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

Så mycket har villapriserna stigit de senaste 20 åren

Husliv År efter år har bostadspriserna ökat, men nu syns en inbromsning. Minst påverkas dock villaägarna. I ett längre perspektiv har villapriserna ökat markan...

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.