"Sängen blev en hörnsoffa"

Husliv

Månadens läsaridé kommer från Anna och Patrik Olsson som förvandlade två gästsängar på väg till tippen till en fantastiskt fin hörnsoffa.

 

"Vi skulle renovera gästrummet i källaren och slänga gästsängarna som stod där, men så kom min man på att vi kunde bygga en liten hörnsoffa till vår farstubro.

Huvudgavlarna på 90-sängarna blev till bakstycken på soffan, och sängarnas fotändor förvandlades till soffkanter.

Annons

Jag ville gärna ha ett litet bord i mitten, så vi sågade till en plankbit och skruvade fast fyra pinnar som blev över från ena sänggaveln. Bordet går att ta bort om man vill och i stället lägga dit en till dyna.

Min man snickrade ihop allt och jag målade soffan samt skar till skumgummit från en madrass, som även den skulle kastas. Tyget kommer från vår gamla sänggavel!”

Om Anna och Patrik

Namn: Patrik och Anna Olsson.

Åldrar: 44 och 36 år.

Bor: I Kåge.

Familj: En 15-årig son och en 11-årig dotter.

Gör: Patrik är reparatör på Riksbyggen och Anna jobbar på Ica Maxi.

 

30 mars 2018
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

"Jag gjorde en lampa av en telefon"

Husliv Kolla in vår superinnovativa läsare Robins idé där en gammal telefon har blivit en lampa!

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.