Annonssamarbete

Så blir du en stjärna på privatekonomi

Husliv

Vill du förbättra din privatekonomi? Skaffa dig koll på dina utgifter och lär dig smarta sätt att spara. Här är 5 tips på hur du sänker dina månadskostnader!

Av: Redaktionen, 16 september 2021

Många kan säkert känna igen sig i att fler och fler köp görs online, och i kombination med det ökade utbudet av betaltjänster som gör det möjligt att skjuta upp betalningen, är det lätt att pengarna försvinner ut där de inte borde: till höga räntor och överflödig konsumtion.

Stressar du över din privatekonomi, och hur du ska få pengarna att räcka varje månad? Eller vill du bara kunna överblicka din ekonomi bättre, så att du kan lägga över mer på sparkontot? Oavsett vilket, är det alltid bra att granska sina utgifter för att kunna kapa onödiga kostnader och få bättre koll på sin ekonomi.

Lyckligtvis behöver det inte vara svårt att få kontroll över sin ekonomi – här ger vi dig 5 smarta spartips som du kan börja med omedelbart!

 

1. Se över dina abonnemang och prenumerationer

Med dagens breda utbud av streamingtjänster och andra prenumerationstjänster är det enkelt att teckna nya abonnemang, men desto svårare att komma ihåg att säga upp de tjänster som inte längre används eller behövs. Har du koll på hur mycket du betalar per år? Säg upp de du inte behöver – kanske kan du spara flera hundralappar i månaden!
 

Ladda ned Anyfin appen och kom igång med din privatekonomi idag


2. Håll koll på din dagliga budget

Skapa dig en översikt över ditt konsumtionsmönster, både på dags- och veckonivå. På så vis kan du bli mer insatt i hur mycket du faktiskt spenderar – och på vad – samtidigt som du ser till att du håller dig inom din budget. Det hjälper dig att prioritera i vardagen, så att du kan lägga pengar på det viktigaste, och strama åt utgifterna i god tid.

 

 

3. Undersök om du kan sänka din månadskostnad på privatlån och krediter

Har du tagit privatlån? Lån som går till konsumtion har ofta en hög effektiv ränta, med dyra omkostnader. Målsättningen ska alltid vara att betala av dessa skulder så snabbt du kan, så akta dig för förlängda återbetalningstider som gör kostnaderna högre i längden.

Hos Anyfin kan du testa att sänka kostnaden på en eller flera krediter. Anyfin gör en individuell kreditbedömning för att se om de kan ge dig bättre villkor än de du redan har. Om de kan sänka din månadskostnad, utan att förlänga återbetalningstiden, så ger de dig ett erbjudande. Om du sedan väljer att godkänna erbjudandet så betalar Anyfin av hela din skuld hos den gamla kreditgivaren, och fortsättningsvis betalar du till Anyfin – men till ett lägre pris än tidigare.
 

Här kan du ansöka om att sänka din månadskostnad på privatlån

 

4. Våga prata om pengar med din partner

Ett viktigt steg är att börja prata om ekonomi med sin partner, men det är inte alltid så lätt. Ibland har man helt olika syn på pengar, och det kan faktiskt vara det allra största problemet för plånboken. Försök välja en bra tidpunkt, då ni kan prata i lugn och ro, och försök ha inställningen att det inte bara är din parter som behöver förändras, utan det är ni båda – tillsammans!

 

5. Dra ned på småutgifter!

Att hålla koll på sina småköp och mest frekventa utgifter kan göra stor skillnad. Testa att se över dina transaktioner för de tre senaste månaderna. Finns det något onödigt du lägger pengar på som faktiskt skulle kunna gå till annat – exempelvis sparande?

Ladda ned Anyfin appen och få koll på dina frekventa utgifter

 


Testa Anyfin – den smarta ekonomiappen!

Anyfin är en smart ekonomiapp som är gratis att ladda ner, och som gör att du får mer kontroll över dina pengar. I appen kan du bland annat ansöka om att sänka dina kostnader på befintliga delbetalningar, krediter och privatlån. I snitt sänker Anyfin den effektiva räntan med 64 procent. Du kan också få koll på dina abonnemang och frekventa kostnader, blockera dig från kreditalternativ när du handlar online och ta del av fler smarta spartips.

 

Räkneexempel

Besparingen blir 1 783 kr om ett lån på 13 000 kr flyttas till Anyfin vid följande exempel: Rörliga räntan går från 18.88 % till 9.88 % och den administrativa avgiften från 19 kr till 0 kr. Den nya månadskostnaden blir då 599 kr med 24 månaders återbetalningstid, den effektiva räntan blir 10.34 % och det totala beloppet att återbetala 14 380 kr. Anyfin ger endast ut ett erbjudande om de kan förbättra din tidigare ränta. Anyfin kommer aldrig öka din totala lånekostnad genom att förlänga återbetalningstiden.

16 september 2021 Redaktionen
Annons
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

Så mycket har villapriserna stigit de senaste 20 åren

Husliv År efter år har bostadspriserna ökat, men nu syns en inbromsning. Minst påverkas dock villaägarna. I ett längre perspektiv har villapriserna ökat markan...

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.