Sponsrad
Foto: Blueair

Andas ren inomhusluft - håll pollensäsongen ute

Husliv

För pollenallergiker är pollensäsongen en jobbig tid. Då har man ständig snuva och ögon som aldrig slutar rinna. När utomhusluften utsätts för det här lilla frömjölet är det extra viktigt att hålla inomhusluften ren. 

Inomhusluften värre än utomhus

Cirka 30 procent av den svenska befolkningen är pollenallergiker. Under pollensäsongen är det viktigt att inomhusluften är fri från föroreningar. Det många inte vet är att inomhusluften faktiskt kan vara upp till fem gånger mer förorenad än utomhusluften, men detta är något du kan ändra på. 

 

Självklarhet att andas ren inomhusluft

Föroreningar i utomhusluften påverkas av flera olika faktorer, exempelvis hur mycket utsläpp industrier och trafik står för i det område där du bor. Att äntligen få komma hem efter en lång dag ska vara en skön känsla. Då ska man kunna stänga ytterdörren om sig och andas ren inomhusluft fri från pollen, föroreningar, partiklar och otäcka bakterier. Då behöver man en luftrenare.

 

Skadligt med förorenad inomhusluft

En hälsofarlig inomhusluft kan bestå av mögel, djurallergener, organiska ämnen, blydamm och asbest. När du andas in dessa föroreningar passerar de genom lungvävnaden, in i blodet och stannar kvar i kroppen.

 

Blueair Classic 405 - testvinnare!

Det nordiska oberoende testinstitutet Testfakta har utsett luftrenare Blueair Classic 405 till "bäst i test" för dess höga kapacitet. Produkten rekommenderas dessutom av den nya nordiska märkningen Asthma Allergy Nordic. Alla luftrenare i Classic-serien tar bort allergi- och astmautlösande faktorer och andra föroreningar från din inomhusluft.

 

 

Luftrenaren tar bort skadliga föroreningar

Med en luftrenare från Blueair får du ett hälsosammare inomhusklimat. När du andas in ren luft ökar ditt välmående. Luftrenaren tar bort de skadliga föroreningarna i inomhusluften och är ett steg närmare hälsosamma andetag. Håll pollensäsongen utanför hemmet och ge familjen ren inomhusluft.

 

10 april 2019
Annons
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

Så mycket har villapriserna stigit de senaste 20 åren

Husliv År efter år har bostadspriserna ökat, men nu syns en inbromsning. Minst påverkas dock villaägarna. I ett längre perspektiv har villapriserna ökat markan...

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.