Annonssamarbete

Chefredaktörens nya roman –”Igenkänning utlovas!”

Husliv

Marit Danielsson är inte bara chefredaktör på Vi i Villa, hon är också författare! Nu kommer hon ut med sin tredje roman När underbart inte är nog – en medelåldersroman.    

Av: Sara Åhlström, 01 juli 2021

Hej Marit! Berätta, vad handlar din nya roman om? 
– Den handlar om Jojo, som är 55+ och chefredaktör för ett kvinnomagasin. Hon har allt hon önskat, man, barn, hus och karriär. Men sakta börjar hon ifrågasätta sitt rutinliv: trist sex med mannen, evig kantklippning av gräset, ungar som inte svarar på sms… Och plötsligt har hon tagit steg hon aldrig trodde hon skulle ta.

 

När underbart inte är nog är utvald till Månadens pärla av Adlibris och finns just nu till kampanjpris HÄR.

 

Hur kommer det sig att du väljer att skriva en bok om just medelåldern? 
– Här händer ju massor! Både roliga och svåra saker. Jag tycker själv att tillvaron är full av frågetecken kring både liv, framtid och relationer – och jag tror de flesta kommer att känna igen sig i berättelsen!

 

Huvudkaraktären Jojo kämpar med frågan om det är för sent att börja om. Är det någonsin för sent, tycker du?
–Nej! Hur sent det än är kan du göra vägval som åtminstone för dig närmare det som känns rätt för dig. Och min erfarenhet är att det räcker långt att ha försökt – även om man inte når hela vägen fram. Man kan däremot ångra sig mycket om man aldrig vågade försöka. 

  

Vad hoppas du boken ger läsaren? 
– Jag hoppas på två saker. Att den ger läsaren en fängslande lässtund, och i bästa fall lite inspiration inför vägvalen de kommande åren!

 

Föredrar du ljudbok erbjuder Bookbeat Vi i villas läsare 40 dagars fri lyssning! Gå in på Bookbeat och ange koden danielsson. Erbjudandet gäller nya Bookbeatkunder och till den 31 augusti. 

01 juli 2021 Sara Åhlström
Annons
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

Så mycket har villapriserna stigit de senaste 20 åren

Husliv År efter år har bostadspriserna ökat, men nu syns en inbromsning. Minst påverkas dock villaägarna. I ett längre perspektiv har villapriserna ökat markan...

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.