Anna har designat en egen hängvägg i köket.
Anna har designat en egen hängvägg i köket.

Läsarnas smarta idéer

Husliv

En smart köksvägg, ett skal till värmepumpen och en grönsaksodling i hängrännan – här är några roliga och smarta läsaridéer.

Av: , 02 oktober 2014

Odla i hängrännan

"Tröttnade på mördarsniglarna som åt upp allt. Odlar numera i en gammal hängränna som sitter på altanen. Borrade hål i botten, i med jord och frön nu kan jag plocka sallad direkt från altanfönstret."

Karoline Zier, Vetlanda.

Annons 

Annons

Skydd till värmepumpen

"För två år sedan installerade jag en värmepump till vårt hus på landet. Pumpens externa enhet placerades på gaveln och smälte knappast in med övriga huset. Eftersom det är ganska inne med ribbverk på olika tillbyggnader så ritade jag upp ett skal till värmepumpen som också utrustades med ett lutande tak som jag planterade taklök på."

Ulf Bille, Helsingborg

 

Tapetserad bänk

"När två hushåll skulle bli ett matchade inte alla möbler. Men varför köpa nytt när man kan fixa om själv!? Vi vitbetsade tv-bänken i ek och tapetserade gamla notpapper på gavlarna, vi blev nöjda!"

Åsa Jansdotter

Mer förvaring i köket

"Vi köpte perforerad board, eller hålad masonit som det också kallas. Målade det två gånger med vanlig vit väggfärg som blivit över sedan tidigare. Sedan limmade och skruvade vi fast en ram av läkt på masonitskivan, och satte upp hela ”tavlan” på väggen. Vi köpte ett hängset med olika krokar på Clas Ohlson och hängde upp allt vi ville."

Anna, Stockholm

Visa stegvis
02 oktober 2014
Annons
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

Så mycket har villapriserna stigit de senaste 20 åren

Husliv År efter år har bostadspriserna ökat, men nu syns en inbromsning. Minst påverkas dock villaägarna. I ett längre perspektiv har villapriserna ökat markan...

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.