"Jag gjorde en lampa av en telefon"

Husliv

Kolla in vår superinnovativa läsare Robins idé där en gammal telefon har blivit en lampa!

”Jag köpte en gammal telefon på loppis, slipade den lite lätt och sprejmålade den med en blank, vit färg. Sedan tog jag ut högtalaren ur luren och fällde i stället in en takspot som jag fäste med epoxylim. Därefter drog jag fram en tolvvoltssladd i luren.

Med hjälp av en metallflexslang från en Ikea-lampa ser det ut som om luren svävar i luften. Själva telefonsladden är alltså bortplockad och ersatt med metallslangen som är fäst med epoxylim både i luren och i själva telefonen.

I slangen kan man dra eltråd till lampan för att kunna tända den. Jag kompletterade med en ny lampsladd med strömbrytare från Jula.

Elen kommer in i själva telefonen där det sitter en transformator, och sedan går det en tolvvoltssladd fram till lampan som sitter i luren.”

Annons

 

Om Robin

Namn: Robin Nilsmark.

Ålder: 30 år.

Bor: I Åkersberga.

Gör: Är Sverigechef på Optiscan Group.

11 april 2018
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

Så mycket har villapriserna stigit de senaste 20 åren

Husliv År efter år har bostadspriserna ökat, men nu syns en inbromsning. Minst påverkas dock villaägarna. I ett längre perspektiv har villapriserna ökat markan...

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.