Älskar du Astrid Lindgren? Ta chansen nu och flytta in i Bullerbyn!
Älskar du Astrid Lindgren? Ta chansen nu och flytta in i Bullerbyn! Foto: Länsförsäkringar fastighetsförmedling

Nu är Bullerbyn-torpet till salu!

Köpa och sälja hus

Nu kan drömmen om att få bo i mysiga Bullerbyn bli sann! Torpet som Astrid Lindgren hade som förebild när hon skrev barnböckerna om barnen i Bullerbyn är nämligen till salu. 

Av: Sara Åhlström, 02 juni 2017

Har du planer på att köpa ett hus i natursköna Småland? Nu är ett torp i byn Sevedstorp till salu – och drömmen om att få bo i något som författaren Astrid Lindgren skrivit om i sina böcker kan bli sann! Mellangården i Bullerbyn är nu till salu. 

Det var här i Sevedstorp som Astrid Lindgrens pappa, Samuel August, växte upp. Torpet har anor från 1800-talet och det är det här torpet som Astrid Lindgren refererade till när hon skrev böckerna om barnen i Bullerbyn. Astrid Lindgren skildrar sin egen barndom i dessa berättelser och det var även här som filmen Alla vi barn i Bullerbyn spelades in, med Lasse Hallström som regissör. 

 

Annons

Bild på Mellangården. Lisa och hennes två bröder Bosse och Lasse bor i det här torpet i Astrid Lindgrens böcker om barnen i Bullerbyn. 

 

Ett av husets sovrum. Torpet har tre rum och kök. Utgångspriset? 850 000 kr. 

 

Läs även: 4 annorlunda hus som såldes 2016

 

Rymligt kök med plastmatta, järnspis och en dörr direkt ut till baksidan av huset. 

 

Vardagsrum med rörspis och charmigt trägolv. 

 

Du får även en mysig bod på köpet. 

 

Mer om huset kan du läsa hos mäklaren.

Sara Åhlström
02 juni 2017 Sara Åhlström
Annons
Annons
Mer om Köpa och sälja hus

Läsarfråga: Skyddad mot dolda fel?

Köpa och sälja hus Vi ska sälja vårt hus och vet att många i vår närhet har använt friskrivningsklausul för att skydda sig mot dolda fel som säljaren annars kan bli ansvarig för. Vad är för­delarna och nackdelarna?

Årets häftigaste hus 2017

Köpa och sälja hus Bunkern, ladugårdsdrömmen och fritidshuset med den helt galet fantastiska utsikten – här är hemmen vi minns 2017.

Fritidshus med spektakulär utsikt – nu till salu

Köpa och sälja hus Funderar du på att köpa ett fritidshus? Nu finns det här fritidshuset, med en arkitektritad bastubyggnad, 350 kvm terrass, utomhusjacuzzi och 270-grader...

Ladugårdsdrömmen – nu till salu!

Köpa och sälja hus Drömmer du om att bo i ett stort hus nära naturen, en vacker matkällare och ett växthus utanför dörren? Nu har du chansen att köpa det här drömhuset, som från början var en ladugård, i Falkenberg!

Gårdshuset i Strängnäs – en husdröm mitt i stan

Köpa och sälja hus Drömmer du om ett mysigt gårdshus? Nu har du chansen att köpa den här unika gården mitt i stan.

Topplista – här är mäklarna som säljer mest villor

Köpa och sälja hus Är det dags att sälja huset? Att välja rätt mäklare är viktigt när du ska lägga ut ditt hus för försäljning. Här är en topplista på de mäklare som har...

Sveriges mest unika boende nu till salu: en bunker!

Köpa och sälja hus Skulle du vilja testa hur det är att bo under jorden? Nu har du chansen att köpa en bunker som du kan förvandla till ditt nya, unika drömhem!

Drömhus med biosalong och fantastisk pool – nu till salu!

Köpa och sälja hus Drömmer du om ett hus med egen biosalong och ett eget poolrum? Nu har du chansen att köpa det här fantastiska huset i Kävlinge.

Rekordfå villor till salu

Köpa och sälja hus Under förra året låg färre villor än någonsin ute till försäljning – och samtidigt gick huspriserna upp. Här är listan på var villapriserna har ökat i...