Här är häftigaste husen som sålts år 2015!
Här är häftigaste husen som sålts år 2015!

Årets häftigaste hus – hemmen vi minns 2015

Köpa och sälja hus

Vi listar bostadssnackisarna från förra året – hemmen som vi inte kunde hålla oss ifrån att klicka på, några med förfäran, några med önskedrömmar om ett riktigt lyxboende. 

Av: , 28 december 2015
 • Villan med 3(!) pooler

  Årets mest populära hem, det vill säga det mest klickade hemmet på Hemnet 2015 blev den här eleganta villan i Uddevalla. För vem vill INTE drömma sig bort till havsutsikt, tre pooler i två etage (varav en saltvattenpool), 300 kvadratmeter trädäck, gym och en hel del andra lyxigheter som de 196 kvadratmeterna rymmer. Utgångspriset var 10,9 miljoner kronor och närmare 300 000 svenskar spanade in det – vilket vi förstår.

  Foto: Svensk Fastighetsförmedling

 • Dragspelshuset

  Sommarhuset i Årjäng kallas inte dragspelshuset utan en anledning, det kan nämligen likt ett dragspel dras ut och förstora huset från de ursprungliga kvadratmetrarna till 72. Timmerhuset ligger precis vid sjön med en vacker utsikt. Utgångspriset? 3,5 miljoner kronor.

   

  Foto: Mäklarhuset

  Fler bilder och mer om huset hittar du här.

   

 • Sagohuset Pink Palace

  Årets mesta sagohus som varit till salu är förmodligen det rosamålade huset ”Villa Frankenburg” eller Pink Palace som det också kallas. Huset byggdes år 1878 och har sedan 1970 varit hem för en av Sveriges mest kända tonsättare, Ralph Lundsten. Huset är på 192 kvadratmeter och är även känt för att ha rymt Sveriges första privata elektronmusikstudio Andromeda. Utgångspriset för huset låg på 18,5 miljoner kronor.

  Foto: Bukowski Real Estate

 • Lyxvilla – i en container

  På utsidan ser huset vid det gamla kalkstensbruket på Furillen utanför Gotland bara ut som en container, men innanför stålfasaden på 18 x 8 meter döljer sig ett lyxigt hus på 500 kvadratmeter. Den nedfällda fasaden fungerar dessutom som terrass och inuti finns bland annat en spaavdelning. Huset är fortfarande till salu, pris på förfrågan. 

  Foto: Bukowskis Real Estate

 • Tonade huset

  Det originella huset med den tonade fasaden i Mjölby fick mycket uppmärksamhet för sin minst sagt speciella fasad – inte minst för att kommunen ville att ägaren Bernth skulle måla om det för att färgen var ”osvensk”. Bernth fick dock rätt mot kommunen till sist, och när han sedan lade ut huset till försäljning fick vi se en minst lika färgstark insida med många udda detaljer.

   

  Fler bilder och mer om huset hittar du här.

  Foto: Era Real Estate

 • Borgliknande tornet

  Ett pampigt torn som för tankarna till en borg kan ju vara en av årets coolaste bostäder. Denna bostad såldes i Veinge, Laholm, och här fanns inte enbart det 18 meter höga tornet (och en takterass), utan även ståtliga lejonstatyer, charmig spiraltrappa och en parkliknande tomt på 964 kvadratmeter. Utgångspriset låg på 1 975 000 kr.

   

  Fler bilder och mer om huset hittar du här.

  Foto: Danfors fastighetsförmedling

Visa allt innehåll
28 december 2015
Annons
Annons
Mer om Köpa och sälja hus

Läsarfråga: Skyddad mot dolda fel?

Köpa och sälja hus Vi ska sälja vårt hus och vet att många i vår närhet har använt friskrivningsklausul för att skydda sig mot dolda fel som säljaren annars kan bli ansvarig för. Vad är för­delarna och nackdelarna?

Årets häftigaste hus 2017

Köpa och sälja hus Bunkern, ladugårdsdrömmen och fritidshuset med den helt galet fantastiska utsikten – här är hemmen vi minns 2017.

Fritidshus med spektakulär utsikt – nu till salu

Köpa och sälja hus Funderar du på att köpa ett fritidshus? Nu finns det här fritidshuset, med en arkitektritad bastubyggnad, 350 kvm terrass, utomhusjacuzzi och 270-grader...

Ladugårdsdrömmen – nu till salu!

Köpa och sälja hus Drömmer du om att bo i ett stort hus nära naturen, en vacker matkällare och ett växthus utanför dörren? Nu har du chansen att köpa det här drömhuset, som från början var en ladugård, i Falkenberg!

Gårdshuset i Strängnäs – en husdröm mitt i stan

Köpa och sälja hus Drömmer du om ett mysigt gårdshus? Nu har du chansen att köpa den här unika gården mitt i stan.

Topplista – här är mäklarna som säljer mest villor

Köpa och sälja hus Är det dags att sälja huset? Att välja rätt mäklare är viktigt när du ska lägga ut ditt hus för försäljning. Här är en topplista på de mäklare som har...

Sveriges mest unika boende nu till salu: en bunker!

Köpa och sälja hus Skulle du vilja testa hur det är att bo under jorden? Nu har du chansen att köpa en bunker som du kan förvandla till ditt nya, unika drömhem!

Drömhus med biosalong och fantastisk pool – nu till salu!

Köpa och sälja hus Drömmer du om ett hus med egen biosalong och ett eget poolrum? Nu har du chansen att köpa det här fantastiska huset i Kävlinge.

Nu är Bullerbyn-torpet till salu!

Köpa och sälja hus Nu kan drömmen om att få bo i mysiga Bullerbyn bli sann! Torpet som Astrid Lindgren hade som förebild när hon skrev barnböckerna om barnen i Bullerbyn...