12 riktiga fynd för dig som vill köpa torp
Vem drömmer inte om ett idylliskt torp? Här är 12 riktiga fynd just nu!

12 sommartorp du har råd med

Köpa och sälja hus

Drömmer du om ett charmigt torp, kanske nära en fridfull sjö? Vi har samlat 12 prisvärda fritidshus, från norr till söder, som är till salu just nu – alla under 300 000 kr!

Av: Emelie Åberg, 29 april 2015
 • Idyllisk torparstuga i Kristberg

  Strax utanför Borensberg (Motala) finns nu möjlighet att fynda det här gulliga torpet, som nyligen renoverats i gammaldags stil. Naturskönt läge med sjön Boren bara ett par hundra meter bort.

  Pris: 295 000 kr

  Mer om huset

  Foto: Fastighetsbyrån

 • Charmigt hus i två våningar

  I Edsele (Sollefteå) finns det här charmiga lilla huset på 91 kvm, som rymmer både en härlig terass och en stor tomt – det kan även bebos året runt.

  Pris: 245 000 kr

  Mer om huset

  Foto: Hemverket

 • Lantlig torpdröm i Lönneberga

  I sagofiguren Emils hemtrakter, bland öppna åkerlandskap, ligger det här röda torpet på 54 kvm. I köket finns en vedspis och i ett uthus ryms förråd och gästrum.

  Pris: 225 000 kr

  Mer om huset

  Foto: Svensk fastighetsförmedling

 • Ultimat lantcharm i S:t Annas skärgård

  Även på insidan är det här torpet, som ligger i S:t Annas skärgård, en riktig dröm för den som gillar den lantliga, vita stilen. Huset byggdes tidigt 1900-tal och ligger på vackra åkermarker.

  Pris: 285 000 kr

  Mer om huset

  Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

 • Fritidshus med anor från 1700-tal i Dalarna

  Gärdesgård, öppen spis och anor från 1700-talet – i en gemytlig fäbodsmiljö i Väckarbodarna, Gagnef, finns det här fina fritidshuset cirka 500 meter från sjön Bästen.

  Pris: 275 000 kr

  Läs mer om huset

  Foto: Fastighetsbyrån

 • Pittoresk stuga i Robertsfors

  På en högt belägen plats, vid foten av Gammelbyberget i Bygdeå, ligger den här pittoreska stugan som byggdes år 1975 och är påbyggd 1930. Två kilometer från stugan ligger byns badplats.

  Pris: 275 000 kr

  Mer om huset

  Foto: Boporten

 • Enkel stuga med renoveringsbehov, utanför Göteborg

  Bara lite mer än en halvtimme från Göteborg finns den här charmiga sommarstugan på 30 kvm i Bredhult. Stugan och den tillhörande gäststugan har renoveringsbehov – men stor potential. Cykelavstånd till sjön Gravlången.

  Pris: 175 000 kr

  Mer om huset

  Foto: Svensk fastighetsförmedling

 • Lantidyll nära Västerås

  Bara en kvart utanför Västerås, i Gångholmen, finns det här gulliga torpet med blå knutar som bland annat även har en gäststuga med två rum och förråd, samt en järnkamin i storstugan.

  Pris: 275 000 kr

  Mer om huset

  Foto: Västeråsmäklaren

 • Vackert torp i vildvuxen lantmiljö i Säffle

  I Brosäter, Säffle, ligger det här 1800-talstorpet både naturskönt och avskilt. "För den händige", skriver mäklaren, men visst kan det bli en riktig lantidyll av det här fina torpet i närheten av Vänern.

  Pris: 245 000 kr

  Mer om huset

  Foto: Fastighetsbyrån

 • Stuga med naturskönt läge i Gislaved

  Vinterbonat fritidshus med anor från 1880-talet, beläget i Gislaved. Naturskönt med vackra vyer och inredning i klassisk stil.

  Pris: 295 000 kr

  Mer om huset

  Foto: Ødegårde.dk

 • 1950-talsstuga i Hagfors

  Alldeles nära Mussjön och dess sandstränder ligger det här fritidshuset, med veranda i söderläge. Gasolspis, järnspis och vackra gamla fönster bidrar till den gammadags charmen.

  Pris: 300 000 kr

  Mer om huset

  Foto: Yvonne Berglund Fastighetsförmedling

   

 • Eller kanske en sjöbod på Öland?

  Visst, vi vet – det är inget torp (och inte heller får man bo i sjöbodarna), men visst låter det lockande att äga en vacker sjöbod 20 meter från havet, på norra Öland?

  Pris: Från 295 000 kr/st.

  Mer om sjöbodarna

  Foto: Ölandsmäklaren

Visa allt innehåll
Emelie Åberg
29 april 2015 Emelie Åberg
Annons
Annons
Mer om Köpa och sälja hus

Läsarfråga: Skyddad mot dolda fel?

Köpa och sälja hus Vi ska sälja vårt hus och vet att många i vår närhet har använt friskrivningsklausul för att skydda sig mot dolda fel som säljaren annars kan bli ansvarig för. Vad är för­delarna och nackdelarna?

Årets häftigaste hus 2017

Köpa och sälja hus Bunkern, ladugårdsdrömmen och fritidshuset med den helt galet fantastiska utsikten – här är hemmen vi minns 2017.

Fritidshus med spektakulär utsikt – nu till salu

Köpa och sälja hus Funderar du på att köpa ett fritidshus? Nu finns det här fritidshuset, med en arkitektritad bastubyggnad, 350 kvm terrass, utomhusjacuzzi och 270-grader...

Ladugårdsdrömmen – nu till salu!

Köpa och sälja hus Drömmer du om att bo i ett stort hus nära naturen, en vacker matkällare och ett växthus utanför dörren? Nu har du chansen att köpa det här drömhuset, som från början var en ladugård, i Falkenberg!

Gårdshuset i Strängnäs – en husdröm mitt i stan

Köpa och sälja hus Drömmer du om ett mysigt gårdshus? Nu har du chansen att köpa den här unika gården mitt i stan.

Topplista – här är mäklarna som säljer mest villor

Köpa och sälja hus Är det dags att sälja huset? Att välja rätt mäklare är viktigt när du ska lägga ut ditt hus för försäljning. Här är en topplista på de mäklare som har...

Sveriges mest unika boende nu till salu: en bunker!

Köpa och sälja hus Skulle du vilja testa hur det är att bo under jorden? Nu har du chansen att köpa en bunker som du kan förvandla till ditt nya, unika drömhem!

Drömhus med biosalong och fantastisk pool – nu till salu!

Köpa och sälja hus Drömmer du om ett hus med egen biosalong och ett eget poolrum? Nu har du chansen att köpa det här fantastiska huset i Kävlinge.

Nu är Bullerbyn-torpet till salu!

Köpa och sälja hus Nu kan drömmen om att få bo i mysiga Bullerbyn bli sann! Torpet som Astrid Lindgren hade som förebild när hon skrev barnböckerna om barnen i Bullerbyn...