Foto: Istockphoto

Tips! Hemma i karantän? Här är sakerna att sysselsätta dig med

Husliv

Sitter du hemma i karantän på grund av coronaviruset? Här är tips på saker att göra! 

Av: Sara Åhlström, 23 mars 2020

Fast i frivillig eller ofrivillig karantän? Här är tips på saker att göra: 

1. Passa på att få saker gjorda i trädgården 

Rensa ogräs

Nu när vi snart går in i april finns det massvis med saker du kan göra i trädgården. Rensa ogräs, förgro potatis och börja ge kärlek till din gräsmatta! 

Annons

 

2. Baka! 

Pappa dotter bakar

Det finns väl inget som är lika gott som en varm kanelbulle direkt ur ugnen? Här är våra godaste bakrecept:

 

3. Storstäda, putsa fönster och organisera prylar 

Putsa fönster

Är du bara hemma och skrotar runt kan du lika gärna ta tag i städningen! 

 

4. Sätt igång ett byggprojekt 

Mamma dotter bygger

Att vara hemma i karantän kan bli långtråkigt. Varför inte sätta igång med något byggprojekt nu när du ändå måste hålla dig hemma? 

5. Deppig av isoleringen? Gå ut i trädgården! 

Kvinna glad trädgård

Visste du att trädgårdsarbete kan göra oss både gladare och minska risken för depression och ångest? Så gå ut i trädgården en stund och jobba lite! Här kan du läsa mer. 

23 mars 2020 Sara Åhlström
Annons
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

Så mycket har villapriserna stigit de senaste 20 åren

Husliv År efter år har bostadspriserna ökat, men nu syns en inbromsning. Minst påverkas dock villaägarna. I ett längre perspektiv har villapriserna ökat markan...

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.