11 övergivna hus att häpnas över

Husliv

Undrar du, precis som vi, vad som händer med övergivna hus som blir stående år efter år? Titta på de här 11 helt fantastiska husen och låt dig häpnas över hur mäktig naturen är.   

 

Av: Sara Åhlström, 08 september 2016

Den här takrenoveringen skulle inte bli billig...

Det här huset i Norge har förmodligen sett sina bättre dagar, men med en sådan vacker natur runt omkring kanske det inte gör något att det börjat växa träd genom taket? 

Källa

Annons

Naturen slukar hela byar…

Fiskeby i kina. Har du någonsin funderat över vad som skulle hända om en hel by blev övergiven? Här har du svaret.

Källa

Gruvstad drunknar i sand

Den tidigare gruvstaden, Kolmanskop, i Namibia blomstrade en gång i tiden men nu ekar staden tomt. Kraftiga sandstormar tar över alla stadens hus ­– det är bara en tidsfråga innan staden kommer vara helt begravd under sanden. 

Källa

Fin utsikt – men knepigt att ta sig in! 

Sugen på ett hus med havsutsikt? Det här huset, beläget på kusten i Virginia, må ha en fantastisk vy över havet men frågan är om det är värt det när du måste ta fram stegen varje dag! 

Källa 

Huset snart ett minne blott

Kanske bodde någon här förut i det lilla huset här i den grönskande dalen, men nu är huset helt obeboeligt. Växter och gräs gömmer huset och det är bara en tidsfråga innan huset är helt bortglömd och begravd under jord. 

Källa

Isfasad – ett bra sätt att hålla bort inbrottstjuvarna 

Och på kallare breddgrader kan detta hända...

Källa

Någon som vill ta sig en tupplur?

I det här övergivna sovrummet ser du tydligt hur naturen har hittat in i huset. Vad som säkert en gång var ett mysigt rum har naturen nu börjat återta. 

Källa

Trähus, någon?

Det här huset håller på att få en helt ny fasad. Visst är det häftigt att se hur naturen verkligen tar över alla bortglömda hus!

Källa

Ett hus dekorerat med blommor, ja varför inte!

Utan någon som tar hand om trädgården är det inte undra på att resultatet blir så här! 

Källa

Hel ö under vatten

Holland Island – en ön som gradvis sjunkit i och med att havsnivån stigit. Det här var det sista huset som sjönk och numera ligger hela ön under vatten. Klicka här om du vill läsa mer om denna fascinerande historia.

Källa

En gång i tiden var det här ett hus, tro det eller ej…

Man ser inte skogen för alla träd och man ser inte huset för all skog – eller hur var det där nu igen?

Källa

08 september 2016 Sara Åhlström
Annons
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

Så mycket har villapriserna stigit de senaste 20 åren

Husliv År efter år har bostadspriserna ökat, men nu syns en inbromsning. Minst påverkas dock villaägarna. I ett längre perspektiv har villapriserna ökat markan...

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.