Foto: Istockphoto

Höstpyssla med löv: Här är tipsen!

Husliv

Och så var hösten här! Och med det – en miljard löv i trädgården. Här är våra bästa tips på hur du och barnen kan pyssla med de spröda bladen.

Av: Sara Åhlström, 23 september 2021

Men obs! Det här är alltså inget tips på hur du blir av med ALLA löven i trädgården, snarare blir du bara av med 5-10 stycken… HÄR kan du läsa fem supersmarta tips på hur du blir av med alla löven. Men letar du efter något att underhålla barnen med? Varsågod – här är bästa pysseltipsen med löv! 

 

1. Torka löven och gör en tavla

 

Annons

Låt barnen göra egna tavlor. Plocka löv, pressa och torka dem i böcker och lägg sedan bladen i ramar. Ett riktigt konstverk!

 

2. Gulliga igelkottar

Allt barnen behöver är en massa löv, klister och pennor.

 

3. Spöklöv!

Använd löven som mall, eller måla rätt på löven. Perfekt tips nu när Halloween närmar sig också…

 

 

4. Höstkrans till dörren

 

 

 

Att göra en egen krans till dörren är superkul! Och fint blir det.

 

5. Gör roliga lövgubbar

Rita roliga gubbar åt barnen och be dem “klä” gubbarna med löv. Garanterat en rolig stund för de små!

23 september 2021 Sara Åhlström
Annons
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

Så mycket har villapriserna stigit de senaste 20 åren

Husliv År efter år har bostadspriserna ökat, men nu syns en inbromsning. Minst påverkas dock villaägarna. I ett längre perspektiv har villapriserna ökat markan...

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.